• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Zakelijk sim only abonnement met internet nodig?

hulp

Zakelijk sim only abonnement met internet nodig?

Sinds de mobiele telefoon gemeengoed is geworden, is de manier van ondernemen ingrijpend veranderd. Met een zakelijk mobiel abonnement ben je zowel als werkgever als werknemer ieder moment van de dag bereikbaar. Maar liefst 7 dagen per week, 24 uur per dag, kun je berichten ontvangen of versturen. Niet alleen met een gesproken boodschap, live of via voicemail, maar ook via sms. De komst van de smartphone heeft er ook nog email en apps aan toegevoegd. Een mobiel van de zaak betekent dus dat je op elk gewenst moment contact op kunt nemen met je werknemers. Dat heeft veel voordelen, maar brengt ook hoge kosten met zich mee. Wil je daarop besparen? Kies dan voor een zakelijk sim only abonnement.

Het verschil tussen een gewoon abonnement en sim only

Het verschil tussen een gewoon abonnement en een sim only abonnement is heel duidelijk. Bij het afsluiten van een reguliere overeenkomst voor mobiel bellen, mag je er ook een toestel bij uitzoeken. Afhankelijk van de waarde van je abonnement en de looptijd van je contract kun je kiezen uit de nieuwste modellen van de bekendste merken. Bij een sim only abonnement ontvang je alleen een 3 in 1 simkaart, die je in je huidige telefoon kunt doen. Daarmee heb je wel een volledig abonnement maar krijg je dus geen nieuw mobieltje. Dit heeft uiteraard consequenties voor de prijs van het contract. Een sim only abonnement is aanzienlijk goedkoper en daarmee erg aantrekkelijk voor werkgevers.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Duidelijkheid in zakelijke kosten

Naast het maandelijkse verschil in kosten zijn er nog een aantal goede redenen waarom een zakelijk Sim Only abonnement interessant is voor bedrijven. Van kosten die gemaakt worden met een zakelijk mobiel abonnement kun je de btw aftrekken. Daarnaast scheelt het een heleboel administratieve rompslomp. Je kunt alle sim only abonnementen binnen je bedrijf onderbrengen in één account. Dat is niet alleen overzichtelijk voor jou als ondernemer, maar ook voor de belastingdienst bij een eventuele controle. Heb je een flink aantal werknemers met een zakelijk sim only internet abonnement, dan wordt je gezien als een grote klant en krijg je bij de meeste providers zelfs een persoonlijke accountmanager, die alle zaken voor je regelt.

beurshandel

Storingen snel opgelost en professionele hulp van de zakelijk helpdesk

Storingen of schademeldingen komen helaas bij iedereen weleens voor. Het voordeel dat zakelijke klanten hebben op particulieren, is dat providers verplicht zijn storingen binnen 24 uur op te lossen. Bedrijven moeten immers bereikbaar blijven en hebben groot belang bij continuïteit. Voor particuliere klanten is zo’n tijdslimiet helaas niet van toepassing. Ook de toegang tot de helpdesk is iets anders voor bedrijven. De mensen die de zakelijke helpdesk bemannen, zijn vaak hoger opgeleid en gespecialiseerd in het snel oplossen van problemen, waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen.

Voordelen voor ZZP’ers

De voordelen van een zakelijk sim only abonnement voor ZZP’ers zijn zo mogelijk nog aantrekkelijker. ZZP’ers mogen de complete kosten voor hun zakelijke mobiel aftrekken van de belasting. Dat geldt zowel voor de inkomstenbelasting als de omzetbelasting. Bovendien is een zakelijk abonnement erg handig voor de boekhouding. Je hoeft immers niet te specificeren welke kosten je met je mobiel voor privégebruik hebt gemaakt. Als je een zakelijk mobiel abonnement hebt, gaat de belastingdienst er in redelijkheid vanuit dat je de telefoon ook hoofdzakelijk voor je werk gebruikt.

Waar af te sluiten?

Als de voordelen van een zakelijk sim only abonnement je duidelijk zijn, wil je natuurlijk weten waar je zo’n abonnement af kunt sluiten. Het antwoord op deze vraag is: vrijwel overal. Nagenoeg alle providers bieden ondernemers de mogelijkheid voor een zakelijk abonnement. Op Sim Only Internet kun je uiteraard nakijken wat de verschillen zijn tussen de aanbieders en hun abonnementen. Omdat je uiteraard wel moet weten wat je nodig hebt qua capaciteit en belminuten, kun je dit het beste van tevoren inventariseren. Zo kun je gericht op zoek gaan naar de provider, die jou het voordeligste aanbod kan doen met de beste service. Verdiep je ook in de voorwaarden voor het eventueel beëindigen van een abonnement. Sluit je een contract af voor een werknemer, dan kun je misschien niet met zekerheid zeggen dat deze persoon gedurende de gehele looptijd ook in dienst blijft.