• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Youfone?

youfone
hulp

Welk netwerk gebruikt Youfone?

Youfone is één van de sim only providers die abonnementen continu voor de laagste prijs wil aanbieden. Door de kosten zo laag mogelijk te houden doet Youfone er alles aan om klanten te lokken. Dat is tot nu toe aardig goed gelukt. Zo heeft de provider in bijna tien jaar tijd vele honderden duizenden Nederlanders geholpen met een voordelige sim only. Over de dekking hoef je je geen zorgen te maken; deze wordt verzorgd door het oerhollandse KPN. Onlangs is de provider nog door een onderzoekbureau uitgeroepen tot de meest klantgerichte telecom organisatie van Nederland. Je krijgt de beste service van Youfone zoals je dat ook krijgt als je bij één van de grote providers klant bent. Ben je van plan om een Youfone abonnement te kopen? Dan weet je nu dat Youfone gebruik maakt van het betrouwbare KPN netwerk.

Ga naar Youfone

KPN netwerk

kpn netwerkYoufone heeft geen eigen netwerklicentie zoals de “grote” providers dat wel hebben. Op papier huurt men een deel van het netwerk van KPN, deze heeft Youfone niet zelf in bezit. Het onderhoud, dekking en meer is voor rekening van KPN. In feite komt het erop neer dat je dezelfde netwerkdienst kunt verwachten als wanneer je een abonnement bij KPN zelf afsluit. De dekking is precies hetzelfde. Aangezien KPN een relatief dure provider is kun je besparen door een sim only te nemen van Youfone; dezelfde dekking voor een lagere prijs.

Bereik

Voor het bereik maakt het geen enkel verschil of je nu klant bent bij KPN of bij Youfone. Het bereik is exact hetzelfde. Als je belt, sms’t of internet dan maak je gebruik van precies hetzelfde netwerk waardoor je als gebruiker het verschil niet merkt. Het 4G netwerk van KPN was als eerste klaar en door de jaren heen is KPN altijd voorloper geweest op het gebied van mobiele communicatie in Nederland. Als Youfone klant profiteer je van alle voordelen die het KPN netwerk met zich meebrengt. KPN is inmiddels alweer aan het werk om het netwerk te verbeteren naar 4G+, dit merk je vooral als je online bent terwijl je onderweg bent. Mocht je in een gebied komen waar je geen 4G dekking hebt dan wordt je automatisch met het 3G netwerk verbonden zodat je bijna overal in Nederland bereikbaar bent. Andere providers die ook van het KPN netwerk gebruik maken zijn Robin Mobile en Telfort.

Over Youfone

Youfone is in 2008 opgericht als budgetprovider. Door de beste oplossingen te zoeken is de provider in staat geweest om voor een laag tarief abonnementen aan te bieden. Door de samenwerking met KPN hoeft Youfone zich niet te richten op onderhoud van het netwerk en kan het zich volledig richten op de dienstverlening en service. Niet voor niets heeft Youfone daarom al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft het in 2016 de populairste telecom website van het jaar gewonnen en ook de FD Gazellen award.