• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welke looptijden zijn er voor sim only?

hulp

Welke looptijden zijn er voor sim only?

Sim only abonnementen zijn te bestellen met een looptijd van een maand, 12 en 24 maanden. De populairste optie is het abonnement met het jaarlijkse contract. Het contract dat maandelijks opgezegd kan worden, ook wel een maand sim only genoemd, neemt toe aan populariteit.

1 maand looptijd

Het sim only abonnement met een looptijd van 1 maand is maandelijks opzegbaar. Dit betekent dat het de ene maand opgezegd kan worden waarna het de volgende maand eindigt. Dit is de sim only looptijd met de meeste flexibiliteit en vrijheid. Door de maandelijkse opzegtermijn is het geschikt voor personen die overstappen van een prepaid simkaart en kennis willen maken met een maandelijks contract. Het is ook een geschikte looptijd voor iedereen die gebruik wil blijven maken van de huidige mobiele telefoon maar niet voor een lange tijd. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op situaties waarin gewacht wordt op de introductie van een nieuw model.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

12 maanden looptijd

Een sim only met een looptijd van een jaar is op dit moment het meest gekozen sim only abonnement. Het is de gulden middenweg tussen het kortste abonnement en het contract met de langste looptijd van twee jaar. Het contract van een jaar is geschikt voor iedereen die nog een relatief nieuwe mobiele telefoon heeft. Doordat het contract geldig is voor 12 maanden kan het niet tussentijds zonder kosten beeindigd worden.

24 maanden looptijd

Hoewel het 24 maanden contract de standaard is bij abonnementen met een toestel is dit bij sim only niet het geval. De lange looptijd garandeert de laagste maandlasten. De provider heeft de zekerheid dat je gedurende twee jaar niet kunt overstappen naar een andere provider en is bereid om daar een korting voor te geven. Van alle sim only’s zijn de tweejarige contracten het voordeligst.

Overstappen

Door te switchen naar een nieuw simonly contract wordt niet automatisch je huidige abonnement stopgezet. Het hangt ervan af of je huidige contract het einde al heeft bereikt of niet. Als het contract nog niet ten einde is dan gaat het nieuwe contract pas in op de einddatum van het huidige contract. Je moet in dit geval altijd de resterende maanden van het huidige contract betalen als je overstapt. Als het abonnement al afgelopen is dan hoef je niet lang te wachten. Er geldt slechts een opzegtermijn van een maand als de einddatum bereikt is waardoor het nieuwe abonnement snel kan ingaan. Het overstappen naar een andere provider met behoud van nummer is 4 maanden voor het einde van de looptijd mogelijk. Dit betekent echter niet dat je meteen gebruik kunt maken van het nieuwe abonnement. Het oude abonnement loopt nog door tot de einddatum en dan pas plaats je de simkaart van de nieuwe provider in het toestel. Het nieuwe contract gaat vervolgens in op het moment dat het oude contract afloopt.