• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Wat te doen met waterschade aan de simkaart?

hulp

Wat te doen met waterschade aan de simkaart?

De simkaart is het onderdeel van de mobiele telefoon waardoor het weet met welke mobiel netwerk het contact moet leggen. De gegevens van de gebruiker en het telefoonnummer worden bewaard op de simkaart. Hierdoor is het niet mogelijk om te bellen zonder simkaart. Een simkaart heeft geen onderdelen dat door de batterij van energie voorzien wordt maar water schade wel degelijk schade aanrichten aan de simkaart.

Blootstelling aan water

Een simkaart bevat hele kleine elektronica maar het is niet eenvoudig binnen te dringen door water. Er zijn niet veel openingen waar het water in de simkaart kan komen. Als je de simkaart in het water laat vallen haal de simkaart er dan weer zo snel mogelijk uit. Hoe korter de periode in het water, hoe kleiner de kans op schade aan de simkaart.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Wat te doen?

Als je een mobiele telefoon in het water laat vallen haal de mobiele telefoon er dan zo snel mogelijk weer uit. Het is belangrijk om alle onderdelen direct te drogen. Haal de mobiele telefoon uit elkaar indien mogelijk en verwijder de batterij en simkaart. Door de mobiele telefoon zo snel mogelijk uit het water te halen is de kans kleiner dat er water binnendringt. Er kan echter water binnengekomen zijn waardoor de batterij en simkaart nat zijn geworden. Het verwijderen van de simkaart en batterij zorgt ervoor dat deze onderdelen sneller kunnen drogen. Als de batterij of simkaart te lang in contact is geweest met water dan is het mogelijk dat deze niet meer werken. Leg de simkaart in een stuk keukenpapier voor een dag zodat het volledig gedroogd is. Probeer de simkaart niet tussentijds uit maar wacht tot het helemaal droog is. Het is ook mogelijk om de simkaart, batterij en mobiele telefoon in een bak met rijst te laten drogen. De rijst trekt het water uit de onderdelen waardoor deze sneller drogen.

Is alles droog?

Voordat je de simkaart weer in de mobiele telefoon plaatst wees er dan zeker van de mobiele telefoon van binnen en van buiten gedroogd is. Als de mobiele telefoon niet goed gedroogd is tijdens het inschakelen kan kortsluiting ontstaan in de elektronische onderdelen. Het gevolg is dat de mobiele telefoon defect raakt. Het kan enkele dagen duren voor een mobiele telefoon volledig droog is nadat het een periode in water heeft gelegen. Geduld is een schone zaak als het aankomt op waterschade voorkomen bij een mobiele telefoon.