• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Wat of wie is Preventel?

hulp

Wat of wie is Preventel?

Preventel is een stichting met een maatschappelijk belang die jou als gebruiker beschermd. Het is een samenwerkingsverband tussen een aantal mobiele providers om ervoor te zorgen dat je niet in de betalingsproblemen komt. Net zoals het BKR is Preventel er niet voor bedoeld om winst te maken en gaat het enkel om het maatschappelijk doel. Aan de ene kant voorkomt Preventel dat de providers betalingen mislopen maar aan de andere kant voorkomt het dat personen financiële verplichtingen aangaan die men niet kan betalen.

Preventel is in 1997 opgericht als GISMO en gebruikt sinds 2002 de naam Preventel.

Wat doet Preventel?

De stichting houdt bij welke gebruikers een betalingsachterstand hebben maar kan hier niet tegen optreden doordat het alleen informatie verstrekt over openstaande vorderingen. Als je een sim only aanvraagt, of een mobiel + abonnement, dan controleert de provider of je geregistreerd staat bij Preventel. Als je bij Preventel geregistreerd staat dan is het mogelijk dat de provider je niet als mobiele klant toelaat. Klanten die iedere maand op tijd betalen worden niet opgenomen in de database van Preventel. Dit is alleen het geval als er een betalingsachterstand is bij een telecomprovider van 15 euro of meer. Op deze manier is de achterstand zichtbaar voor de andere deelnemende providers. Een registratie bij Preventel wordt alleen gebruikt door providers onderling en heeft verder geen invloed op de aanvraag van een hypotheek of krediet. Als je de achterstand weggewerkt hebt dan wordt de registratie bij Preventel automatisch binnen 10 werkdagen verwijderd.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Registratie bij Preventel?

Als je wilt weten of je bij de stichting geregistreerd staat dan kun je dit online aanvragen. Het is ook mogelijk om dit schriftelijk te doen. Controleren of iemand anders bij de stichting bekend is valt niet onder de mogelijkheden. Je kunt alleen een verzoek doen op je eigen gegevens. Het is niet mogelijk om persoonlijk of telefonisch informatie over de registratie aan te vragen. Als blijkt dat de registratie onterecht is dan zal Preventel deze op verzoek zo snel mogelijk verwijderen.

Partijen die deelnemen