• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Wat is een los toestel?

hulp

Wat is een los toestel?

Een los toestel zorgt voor de grootste flexibiliteit onder gebruikers. Bij een los toestel gaat het alleen om de mobiele telefoon en verder niets. Er is geen abonnement en er wordt ook geen simkaart bijgeleverd. De mobiele telefoon is simlockvrij waardoor een simkaart gebruikt kan worden van alle providers. Dit zorgt voor een maximale vrijheid in het kiezen van een provider. Door een los toestel zonder abonnement te kopen zijn er ook geen hoge maandelijkse kosten.

Prijzen

Een los toestel kan bij de meeste telefoonwinkels gekocht worden maar ook bij de providers op het internet. Het zijn dezelfde toestellen die gekocht kunnen worden met een abonnement. Alle populaire en moderne smartphones zijn verkrijgbaar als los toestel. Het grote verschil is de prijs. Een los toestel zonder abonnement is veel duurder. Dit komt doordat er geen korting gegeven wordt op het toestel zoals het geval is bij een abonnement. Zo is het mogelijk dat een toestel zonder bijbetaling wordt aangeboden bij een abonnement maar dat het toestel los verkrijgbaar is voor meer dan € 700,-. De kosten van de mobiele telefoon zitten in het abonnement verwerkt. Een deel van de maandlast bestaat uit het terugbetalen van de telefoon terwijl het andere deel bestaat uit de kosten van de telecom diensten.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Bellen met een los toestel

Een los toestel is bijna waardeloos zonder een simkaart. Er zijn twee opties om te kunnen bellen, internetten en sms’en met een los toestel. De eerste optie is een sim only abonnement. Bij dit type abonnement ontvang je alleen de simkaart. Er wordt iedere maand een vast bedrag van je rekening afgeschreven voor een vastgesteld aantal minuten, mb’s en sms’jes. De tweede optie is een prepaid simkaart. Je hebt geen maandelijkse kosten voor deze simkaart maar je betaalt vooraf voor beltegoed. Als het beltegoed op is kun je niet meer bellen, sms’en en internetten.