• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Wat is een dual-sim mobiele telefoon?

hulp

Wat is een dual-sim mobiele telefoon?

De meeste mobiele telefoons hebben een enkele slot voor de simkaart. Er zijn echter ook mobiele telefoons die ruimte hebben voor twee simkaarten. Dit worden dual-sim telefoons genoemd. In deze mobiele telefoons zijn twee simkaart slots te vinden zodat er twee simkaarten in geplaatst kunnen worden. Het is met deze mobiele telefoons nog steeds mogelijk om een enkele simkaart te gebruiken. Er is dan echter nog een vrije slot voor een tweede simkaart.

Dual sim

De simkaart is in iedere mobiele telefoon nodig aangezien de chip in de simkaart alle informatie bevat die nodig is om verbinding te maken met het mobiele netwerk. Zonder deze verbinding is het niet mogelijk om te bellen, sms’en of te internetten. Het telefoonnummer is gekoppeld aan de simkaart. Aangezien er twee simkaarten gebruikt kunnen worden in dual-sim telefoons zijn er ook twee telefoonnummers gekoppeld aan de mobiele telefoon.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Installeren simkaart

De simkaarten worden bij de meeste mobiele telefoons onder de batterij geplaatst. Er is een slot waar de simkaart in geplaatst kan worden maar het kan ook dat de simkaart in de behuizing wordt geschoven.

Nadelen dual-sim

Het grootste deel van de mobiele telefoons beschikt over een enkele antenne die gebruikt worden om verbinding te maken met het mobiele netwerk. Hierdoor kan er maar één simkaart gebruikt worden en geen twee. De tweede simkaart is dan inactief en niet verbonden met het mobiele netwerk. Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om een gesprek te voeren via de ene simkaart en een sms te ontvangen op de andere simkaart. De inkomende gesprekken voor de inactieve simkaart komen niet door en gaan direct naar de voicemail. Er zijn inmiddels dual-sim telefoons met twee antennes waardoor beide simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden.