• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Wat is een 3-in-1 simkaart?

Home / Wat is een 3-in-1 simkaart?
hulp

Wat is een 3-in-1 simkaart?

Doordat er jarenlang een trend geweest is dat smartphones steeds kleiner en platter werden, werden ook de simkaarten steeds kleiner. Inmiddels zijn er ook genoeg grotere modellen op de markt, maar toch zitten er ook in nieuwe smartphones vaak nog altijd kleine simkaarten, de zogenaamde nano simkaarten. Het voordeel van deze nano simkaarten is namelijk dat ze zo weinig ruimte innemen in het inwendige van je telefoon, dat er meer ruimte overblijft voor andere zaken. Op die manier past er simpelweg meer technologie in je telefoon, maar is er ook meer plek voor bijvoorbeeld een SD kaart.

Universele simkaarten

Maar er zijn heel veel verschillende merken en modellen smartphones en lang niet allemaal hebben ze een nano simkaart aan boord. Ook de standaard en de micro simkaart zijn nog steeds ruim vertegenwoordigd. Omdat niet in elk toestel dezelfde simkaart past, is er een aantal providers die zogeheten 3-in-1 simkaarten aanbieden. Dat zijn universele simkaarten, die geschikt zijn voor iedere mobiele telefoon. Hij is op het eerste gezicht net zo groot als een standaard exemplaar, maar je kunt er heel eenvoudig een micro of een nano simkaart uitdrukken. In Nederland bieden op dit moment KPN, Telfort, Vodafone en Simyo een 3-in-1 simkaart aan.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Wanneer kies je voor 3-in-1?

Groot voordeel van een 3-in-1 simkaart is natuurlijk dat je geen nieuwe hoeft te bestellen wanneer je van toestel wisselt, je past de oude gewoon aan je nieuwe telefoon aan. Ook wanneer je prepaid belt of een sim only abonnement hebt, is de 3-in-1 variant erg handig. Het kan immers heel goed zo zijn dat je in de toekomst een ander toestel wilt gaan gebruiken. Je hoeft dan geen nieuwe kaart te bestellen. En ook wanneer je niet zeker weet welke simkaart er in jouw smartphone past, is het handig om voor de zekerheid een 3-in-1 model te bestellen. Dan zit je altijd goed.

Vervangen simkaart

De vier genoemde providers bieden dus allemaal 3-in-1 simkaarten aan, bij de overige providers moet je tijdens het afsluiten van je abonnement aangeven wat voor soort je wilt hebben. Mocht je een ander model nodig hebben, dan is dit meestal gratis of het kost slechts een paar euro. Maar hou er wel rekening mee dat de gegevens op je oude kaart verloren gaan, zodra je een nieuwe gaat gebruiken. Gelukkig wordt er steeds minder opgeslagen op simkaarten. Het meeste staat tegenwoordig op je telefoon zelf of in de cloud.