• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met onbeperkt belminuten en 2 GB data (2 jaar)

Sim only: onbeperkt belminuten / 2 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met onbeperkt belminuten en 2 GB data voor een periode van 2 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier kun je verschillende sim only’s met deze specificaties vergelijken, zodat jij de beste keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en budget.

Hoeveel is 2 GB data?

Met 2 GB data per maand heb je een behoorlijke hoeveelheid data tot je beschikking op je smartphone. Om dit in perspectief te plaatsen, moet je begrijpen hoeveel data een gigabyte is. Een gigabyte is gelijk aan 1024 megabytes. Dit betekent dat 2 GB gelijk staat aan 2048 megabytes.

Met deze 2 GB aan data per maand kun je verschillende activiteiten uitvoeren op je smartphone. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig gebruik maken van verschillende sociale media-apps zoals Facebook, Twitter en Instagram. Het posten van foto’s en video’s, het reageren op berichten en het bekijken van updates kost over het algemeen niet veel data. Je zou elke dag een redelijk aantal uren kunnen besteden aan het browsen door je sociale media zonder je zorgen te hoeven maken over dataverbruik.

Daarnaast kun je probleemloos regelmatig gebruik maken van populaire berichten- en communicatie-apps zoals WhatsApp en Messenger. Het verzenden en ontvangen van tekstberichten, foto’s, spraakopnames en video’s via deze apps kost ook niet veel data. Met 2 GB per maand kun je constant in contact blijven met je vrienden en familie via deze berichtenapps, zonder je zorgen te maken dat je snel door je datalimiet heen bent.

Verder kun je met 2 GB per maand ook regelmatig muziek streamen via apps zoals Spotify of Apple Music. Het streamen van muziek met een gemiddelde geluidskwaliteit kost ongeveer 1 MB per minuut, dus met 2 GB kun je meer dan 30 uur muziek streamen. Je kunt dus veel verschillende afspeellijsten beluisteren, nieuwe nummers ontdekken en je favoriete artiesten blijven volgen, zonder je druk te maken over het aantal megabytes dat je verbruikt.

Kortom, met 2 GB data per maand heb je voldoende ruimte om verschillende activiteiten op je smartphone uit te voeren. Of je nu graag op sociale media bent, veel berichten verstuurt of graag naar muziek luistert, je zult genoeg data hebben om je behoeften te vervullen. Bovendien kun je met de vergelijking tussen gigabytes en megabytes een beter begrip krijgen van hoeveel data je precies gebruikt en hoeveel je nog over hebt.

Wat je kunt doen met 2 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 20.000 e-mails met bijlagen.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 20 uur.
  3. Browsen op het internet voor ongeveer 40 uur.
  4. Bekijken van ongeveer 8 uur aan video’s op lage kwaliteit.
  5. Gebruik maken van sociale media en berichten-apps voor ongeveer 80 uur.

Zijn onbeperkt belminuten genoeg?

Onbeperkt belminuten per maand kunnen voldoende zijn, afhankelijk van je belgedrag. Als je regelmatig lange telefoongesprekken voert, veel familie en vrienden hebt om bij te praten, of vaak zakelijke gesprekken voert, dan kan onbeperkt belminuten zeker handig zijn. Met onbeperkt belminuten hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten of limieten, je kunt zoveel bellen als je wilt zonder extra bijbetaling. Dit is vooral handig als je veel gebruik maakt van je telefoon om in contact te blijven met anderen.

Aan de andere kant, als je niet vaak telefoongesprekken voert, je voornamelijk berichten stuurt of gebruik maakt van internetdiensten zoals WhatsApp, dan zijn onbeperkte belminuten misschien overbodig voor je. In dit geval kun je mogelijk kiezen voor een sim only abonnement met beperkte belminuten, om kosten te besparen. Er zijn tegenwoordig veel sim only aanbiedingen waarbij je kunt kiezen uit verschillende belbundels, zodat je niet voor onnodige belminuten betaalt. Het is belangrijk om je belgedrag goed te analyseren voordat je een sim only abonnement kiest, om ervoor te zorgen dat je niet betaalt voor iets dat je niet echt nodig hebt.

onbeperkt belminuten / 2 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Je kunt hiervoor kijken naar je laatste telefoonrekeningen, waarop je het huidige verbruik kunt zien. Door deze gegevens te analyseren en te kijken naar het gemiddelde verbruik van de afgelopen maanden, kun je een inschatting maken van je gemiddelde behoefte.

Op basis van deze specificatie kun je vervolgens een sim only bundel kiezen die past bij je behoefte. Stel bijvoorbeeld dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 500 belminuten en 2 GB aan data hebt gebruikt, dan kun je overwegen om een sim only abonnement te kiezen met onbeperkte belminuten en 2 GB aan data. Op deze manier komt het abonnement overeen met je gemiddelde behoefte en zul je waarschijnlijk niet snel over je bundel heen gaan.

Het is belangrijk om te bedenken dat het gemiddelde verbruik kan variëren per persoon en per maand. Daarom is het verstandig om regelmatig je verbruik te controleren en eventueel je sim only bundel aan te passen als je behoefte verandert. Op deze manier kun je voorkomen dat je te veel betaalt voor een bundel die groter is dan wat je daadwerkelijk nodig hebt, of dat je buiten je bundel gaat en extra kosten moet betalen.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden gepresenteerd met een contractduur van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat het maandtarief van een 1 maand-abonnement duurder is dan dat van een abonnement met een langere looptijd, bijvoorbeeld 24 maanden. Dit komt doordat aanbieders vaak kortingen of lagere tarieven hanteren voor abonnementen met een langere looptijd. Ze willen op deze manier klanten aansporen om voor een langere periode te blijven, omdat dit voor hen financieel voordeliger is.

Als we bijvoorbeeld kijken naar een specifiek voorbeeld van een telecomaanbieder, kunnen we zien hoe het verschil in looptijden wordt weergegeven. Stel dat deze aanbieder een maandtarief van €50,- hanteert voor een 1 maand-abonnement en een maandtarief van €45,- voor een 24 maanden-abonnement. Het is duidelijk dat het maandtarief van het abonnement met een looptijd van 24 maanden €5,- goedkoper is dan het tarief van het 1 maand-abonnement. Dit betekent dat klanten die bereid zijn om voor een langere periode te blijven, kunnen profiteren van een lagere prijs per maand. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die zeker weten dat ze gedurende 2 jaar gebruik willen maken van de diensten van deze aanbieder.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig een ruim assortiment aan sim only abonnementen, waaronder ook abonnementen met onbeperkt belminuten en 2 GB data. Of je nu kiest voor KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2 of een van de kleinere providers, je zult merken dat ze allemaal een dergelijk abonnement aanbieden. Deze aanbiedingen zijn ideaal voor mensen die veel gebruik maken van hun telefoon en regelmatig bellen, maar ook graag wat data hebben om onderweg te kunnen internetten. Met deze combinatie kun je zonder zorgen de hele maand door internetten en onbeperkt bellen naar al je contacten. Het is natuurlijk mogelijk dat niet alle providers exact deze combinatie aanbieden, maar de meeste providers hebben abonnementen die hiermee overeenkomen. Het beste is om de websites of winkels van de verschillende providers te raadplegen om te kijken welke specifieke aanbiedingen zij hebben op het moment dat jij een sim only abonnement wilt afsluiten.