• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met onbeperkt belminuten en 100 MB data (1 jaar)

Sim only: onbeperkt belminuten / 100 MB data

Als je op zoek bent naar een sim only abonnement met onbeperkt belminuten en 100 MB data voor een jaar, ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een vergelijker die je in staat stelt om verschillende aanbieders en deals met elkaar te vergelijken. Of je nu op zoek bent naar de beste prijs of de meeste voordelen, wij helpen je bij het vinden van de perfecte sim only voor jouw behoeften.

Hoeveel is 100 MB data?

Met 100 MB data per maand kun je verschillende dingen doen op je smartphone, maar het is belangrijk om te weten wat dit precies inhoudt. Data verwijst naar de hoeveelheid informatie die je kunt verzenden, ontvangen of gebruiken op je smartphone via mobiele netwerken. In tegenstelling tot gigabytes (GB), is een megabyte (MB) veel kleiner. Eén gigabyte is gelijk aan 1000 megabytes. Met andere woorden, 100 MB data is slechts 0,1 GB.

Met 100 MB per maand kun je beperkt gebruik maken van verschillende online activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks enkele e-mails ontvangen en verzenden, maar je kunt geen grote bijlagen zoals afbeeldingen of video’s downloaden of verzenden. Het bekijken van filmpjes of het streamen van muziek zou ook zeer beperkt zijn, omdat deze activiteiten veel data verbruiken. Het is misschien mogelijk om enkele minuten per maand aan video’s te bekijken, maar het zal niet genoeg zijn voor uitgebreid gebruik.

Daarnaast zou je met 100 MB data per maand beperkt kunnen surfen op het internet. Je kunt af en toe websites bezoeken en wat informatie opzoeken, maar het regelmatig bezoeken van websites met veel afbeeldingen of video’s zal al snel je data opgebruiken. Het downloaden van apps of het updaten van bestaande apps zou ook beperkt zijn. Je zou waarschijnlijk moeten kiezen welke apps je echt nodig hebt en welke je kunt uitstellen tot je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Concluderend kan worden gesteld dat 100 MB data per maand zeer beperkt is en je vrij restrictief gebruik van je smartphone zal moeten doen. Het is vooral geschikt voor mensen die minimaal gebruik maken van online activiteiten en voornamelijk telefonisch en via sms communiceren. Als je regelmatig gebruik wilt maken van internet, e-mails, social media, video’s bekijken of het downloaden van apps, is het sterk aanbevolen om een groter data-abonnement te overwegen dat in gigabytes wordt gemeten.

Wat je kunt doen met 100 MB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 200 e-mails inclusief bijlagen.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 2 uur op Spotify.
  3. Browsen op het internet en bezoeken van ongeveer 100 webpagina’s.
  4. Gebruiken van social media apps zoals Facebook of Instagram gedurende ongeveer 2 uur.
  5. Streamen van video’s van lage kwaliteit gedurende ongeveer 20 minuten.

Zijn onbeperkt belminuten genoeg?

Onbeperkt belminuten per maand kunnen voor de meeste mensen genoeg zijn. Dit hangt echter af van je belgedrag. Als je vaak lange telefoongesprekken voert, regelmatig internationale gesprekken hebt of veel zakelijke gesprekken voert, kunnen onbeperkte belminuten voordelig zijn. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over extra kosten of het overschrijden van je bundel. Voor de gemiddelde beller kan dit een goede keuze zijn, aangezien de meeste mensen niet constant aan de telefoon hangen of uitzonderlijke belgewoonten hebben.

Als je echter weinig belt, slechts af en toe een kort telefoongesprek voert of gebruikmaakt van alternatieve communicatiemethoden zoals WhatsApp of FaceTime, dan zijn onbeperkte belminuten waarschijnlijk te veel. In dit geval zou je kunnen overwegen om een goedkopere sim only te kiezen met een beperkt aantal minuten. Dit kan je geld besparen, aangezien je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Het is belangrijk om je eigen belgedrag in overweging te nemen bij het maken van de keuze voor een sim only, zodat je niet betaalt voor diensten die je niet nodig hebt.

onbeperkt belminuten / 100 MB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Door nauwkeurig naar je laatste telefoonrekeningen te kijken, kun je een goed beeld krijgen van je huidige verbruik. Hierop staan de specificaties van je belminuten, sms’jes en dataverbruik. Door dit te analyseren, kun je een gemiddelde behoefte bepalen.

Het gemiddelde van je laatste vier maanden kan een goede leidraad zijn bij het kiezen van een passende sim only bundel. Stel bijvoorbeeld dat je gemiddeld 300 belminuten en 1 GB aan data verbruikt. In dit geval zou een sim only abonnement met onbeperkte belminuten en 100 MB data mogelijk niet aansluiten bij je behoefte.

Om te zorgen dat je behoefte en het abonnement goed op elkaar aansluiten, is het belangrijk om te kijken naar welke sim only bundel het meest overeenkomt met het gemiddelde van je laatste vier maanden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een sim only abonnement met 500 belminuten en 1 GB data, sluit je beter aan bij je gemiddelde behoefte.

Het is dus vanuit jouw perspectief belangrijk om je behoefte te berekenen voordat je een sim only abonnement kiest. Door je huidige verbruik te bekijken en op basis daarvan een gemiddelde behoefte te bepalen, kun je een passende bundel kiezen die aansluit bij je telefoongebruik. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor een abonnement dat niet aansluit bij je behoeften.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar tot en met 24 maanden. Het is over het algemeen zo dat een 1 maand-abonnement het duurst is, omdat daar vaak een extra bedrag per maand voor wordt gerekend, bijvoorbeeld 1 euro extra. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Dit komt doordat de aanbieder hierbij bereid is om een korting te geven, omdat de klant voor een langere periode vastligt. Oftewel, hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, kunnen we bijvoorbeeld kijken naar twee abonnementen van dezelfde aanbieder. Het eerste abonnement heeft een looptijd van 1 maand en kost €30 per maand. Het tweede abonnement heeft een looptijd van 24 maanden en kost €25 per maand. Hier kunnen we zien dat het abonnement met de langere looptijd aanzienlijk goedkoper is, namelijk €5 per maand. Op jaarbasis betekent dit een besparing van €60. Dit voorbeeld illustreert dat het voordeliger kan zijn om te kiezen voor een abonnement met een langere looptijd, omdat het maandelijkse tarief dan vaak lager is.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met onbeperkte belminuten en 100 MB data. Dit is een geweldige optie voor mensen die veel bellen en niet veel data nodig hebben. Met een sim only abonnement heb je de vrijheid om je eigen telefoon te kiezen zonder vast te zitten aan een langdurig contract. Je kunt dus geld besparen en tegelijkertijd genieten van de voordelen van onbeperkte belminuten en een kleine databundel.

In de Nederlandse telecommarkt zijn er verschillende bekende providers die sim only abonnementen aanbieden. Hoewel ze misschien niet precies de combinatie van onbeperkte belminuten en 100 MB data aanbieden, hebben de meeste providers abonnementen die vergelijkbaar zijn. Enkele bekende providers zijn KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Simyo. Deze providers hebben allemaal een breed scala aan sim only abonnementen waaruit je kunt kiezen, met verschillende bel- en databundels. Het is aan te raden om de websites van deze providers te bezoeken en de beschikbare opties te vergelijken om een abonnement te vinden dat het beste bij jouw behoeften past.