• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 500 belminuten en 100 MB data (1 jaar)

Sim only: 500 belminuten / 100 MB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 500 belminuten en 100 MB data voor de duur van één jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je de verschillende opties met elkaar vergelijken en zo het ideale sim only abonnement vinden dat aan jouw wensen voldoet. Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen!

Hoeveel is 100 MB data?

Met 100 MB data per maand op je smartphone, moet je je gebruik goed inperken. Bedenk dat megabytes (MB) kleiner zijn dan gigabytes (GB). Een gigabyte is namelijk gelijk aan 1000 megabytes. Dus met 100 MB per maand heb je maar een fractie van een gigabyte tot je beschikking.

Met zo’n beperkte hoeveelheid data kun je alleen basisactiviteiten op je smartphone uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per week je e-mails checken en enkele tekstberichten verzenden via apps zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Af en toe zou je ook een foto kunnen delen op je sociale media, maar vergeet niet dat het uploaden van foto’s al snel enkele megabytes kan verslinden. Het streamen van muziek of video’s is met 100 MB per maand vrijwel onmogelijk. Ook het downloaden van apps of updates zal lastig zijn, omdat deze vaak enkele tientallen megabytes groot zijn.

Als je naar de vergelijking met gigabytes kijkt, wordt duidelijk hoe weinig 100 MB eigenlijk is. Stel je voor dat je een taart hebt en je snijdt deze in 1000 gelijke stukken. Elk stukje is dan één megabyte. Voor een gigabyte heb je echter 1000 van deze taarten nodig. Dus met 100 MB per maand heb je slechts een klein stukje van een stukje van één taart tot je beschikking.

Kortom, met 100 MB data per maand zul je zeer zuinig moeten zijn met je internetgebruik op je smartphone. Het beperkt je voornamelijk tot het verzenden van berichten en af en toe bekijken van e-mails. Je zult moeten vermijden om foto’s te delen, muziek te streamen of apps te downloaden, omdat deze activiteiten veel data vereisen. Onthoud dat dit slechts een fractie is van wat je zou hebben met een gigabyte aan data.

Wat je kunt doen met 100 MB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 2.000 WhatsApp-berichten.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 10 minuten via apps zoals Spotify of Apple Music.
  3. Bekijken van ongeveer 100 webpagina’s zonder afbeeldingen.
  4. Versturen en ontvangen van ongeveer 100 foto’s via apps zoals WhatsApp of Instagram.
  5. Downloaden van ongeveer 20 apps of updates uit de App Store.

Zijn 500 belminuten genoeg?

Als je kijkt naar het aantal belminuten dat je maandelijks nodig hebt, lijkt 500 belminuten op het eerste gezicht misschien voldoende. Voor de gemiddelde beller kan 500 belminuten namelijk een redelijk aantal zijn. Het zou genoeg moeten zijn om al je belangrijke gesprekken te voeren zonder je zorgen te maken over overschrijdingen of extra kosten. Echter, als je een intensieve beller bent, regelmatig zakelijke gesprekken voert of vaak in de avonduren belt, zou 500 minuten mogelijk te weinig kunnen zijn. In dat geval loop je het risico dat je over je belbundel heen gaat en extra kosten moet betalen.

Wat dit betekent voor de keuze van een sim only-abonnement is dat je goed moet nadenken over je belgedrag. Als je weet dat je vaak lange telefoongesprekken voert of veel tijd aan de telefoon doorbrengt, kan het verstandig zijn om een abonnement te kiezen met meer belminuten, bijvoorbeeld 1000 of onbeperkt bellen. Deze abonnementen kunnen vaak iets duurder zijn, maar ze bieden je de gemoedsrust dat je altijd genoeg belminuten hebt. Als je daarentegen zelden of alleen incidenteel belt, zou 500 belminuten ruim voldoende moeten zijn en kun je overwegen om een goedkoper abonnement te kiezen met minder belminuten. Door je belgedrag goed te analyseren en te kijken naar de verschillende sim only-abonnementen, kun je de juiste keuze maken die past bij jouw belbehoeften.

500 belminuten / 100 MB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Dit kun je doen door te kijken naar je laatste telefoonrekeningen. Hierop kun je zien hoeveel belminuten en MB’s je gemiddeld per maand verbruikt. Op basis van deze gegevens kun je een gemiddelde behoefte bepalen.

Het is handig om te weten hoeveel je gemiddeld verbruikt, omdat dit kan helpen bij het kiezen van de juiste sim only bundel. Stel bijvoorbeeld dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 400 belminuten en 200 MB hebt verbruikt, dan kun je op basis daarvan concluderen dat een sim only bundel met 500 belminuten en 100 MB waarschijnlijk voldoende zal zijn voor jouw behoeften.

Het voordeel van het vergelijken van je gemiddelde verbruik met de specificaties van een sim only abonnement, is dat je een goede indicatie krijgt van wat je nodig hebt. Op deze manier kun je voorkomen dat je te veel betaalt voor ongebruikte belminuten en MB’s. Door bewust te kiezen voor een bundel die in lijn ligt met je gemiddelde verbruik, kun je geld besparen en tegelijkertijd voldoen aan je communicatiebehoeften.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen in de vergelijker allemaal een contractduur hebben van 12 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, dit betekent dat er een extra bedrag van bijvoorbeeld 1 euro per maand bovenop het maandtarief wordt gerekend. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden over het algemeen het goedkoopst. Dit betekent dat het maandtarief van dit abonnement lager is in vergelijking met de kortere looptijden. Het principe hierachter is dat hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het maandtarief wordt. Dit is een strategie die de aanbieder hanteert om klanten te stimuleren om voor een langere looptijd te kiezen.

Om dit verschil in looptijden en de daarbij horende tarieven beter weer te geven, kunnen we bijvoorbeeld het volgende voorbeeld gebruiken. Stel dat Provider X een abonnement aanbiedt met een maandtarief van 20 euro voor een looptijd van 1 jaar. Echter, bij een looptijd van 2 jaar biedt dezelfde provider hetzelfde abonnement aan tegen een maandtarief van slechts 15 euro. Dit betekent dat de klant die kiest voor de 2-jarige looptijd een besparing van 5 euro per maand realiseert in vergelijking met de klant die het 1-jarige abonnement kiest. Dit toont duidelijk aan hoe langer de looptijd, hoe lager het maandtarief wordt en dus, in dit specifieke voorbeeld, hoe groter de besparing voor de klant is.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only-abonnement aan met 500 belminuten en 100 MB data. Deze combinatie is een veelvoorkomende optie die beschikbaar is bij de meeste providers. Of je nu op zoek bent naar een abonnement van een grote telecomprovider zoals KPN, Vodafone of T-Mobile, of naar een kleinschaligere aanbieder zoals Simyo, Hollandsnieuwe of Ben, je zult zeker een sim only-pakket vinden dat bij je behoeften past. Hoewel de exacte specificaties kunnen variëren, hebben deze providers vaak abonnementen die vergelijkbaar zijn met 500 belminuten en 100 MB data. Dus of je nu veel belt of meer gericht bent op het gebruik van mobiele data, er is altijd een geschikt sim only-abonnement beschikbaar bij een van de Nederlandse providers.