• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 400 belminuten en 5 GB data (2 jaar)

Sim only: 400 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met voldoende belminuten en een ruime hoeveelheid data? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je alle sim only’s met 400 belminuten en 5 GB data bekijken en met elkaar vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen met het vergelijken van de verschillende mogelijkheden!

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je voldoende ruimte om verschillende activiteiten uit te voeren op je smartphone. Om een idee te krijgen van hoeveel dit is, is het handig om te weten dat 1 gigabyte (GB) gelijk staat aan 1000 megabytes (MB). Dus met 5 GB heb je eigenlijk 5000 MB beschikbaar om te gebruiken.

Met 5 GB data per maand kun je bijvoorbeeld zonder problemen gebruik maken van verschillende sociale media platforms. Je kunt probleemloos afbeeldingen uploaden en bekijken, video’s bekijken en berichten plaatsen. Daarnaast kun je ook zonder zorgen gebruik maken van messaging apps zoals WhatsApp of Telegram. Je kunt berichten versturen, foto’s en video’s delen en groepsgesprekken voeren. Met 5 GB data per maand hoef je je dus geen zorgen te maken over het verbruik van deze apps, tenzij je extreem veel mediabestanden delen.

Naast sociale media en messaging apps kun je met 5 GB data per maand ook zonder problemen gebruik maken van streaming platforms voor muziek en video. Je kunt bijvoorbeeld prima naar je favoriete muziek luisteren op Spotify of Apple Music. Hierbij moet je wel opletten dat het streamen van video’s in HD-kwaliteit meer data verbruikt dan het streamen in lagere kwaliteit. Maar over het algemeen kun je met 5 GB data per maand voldoende muziek streamen zonder al te zorgen te maken over je dataverbruik.

Als laatste kun je met 5 GB data per maand ook prima surfen op het internet, e-mails checken, nieuwsartikelen lezen, navigeren met online kaarten en nog veel meer. Het is belangrijk om te weten dat de hoeveelheid data die je verbruikt per internetactiviteit kan verschillen. Het bekijken van websites met veel afbeeldingen of video’s kan meer data verbruiken dan het bekijken van tekstuele websites. Ook het streamen van video’s of het downloaden van grote bestanden zal meer data verbruiken. Daarom is het handig om bij het gebruik van 5 GB data per maand bewust te zijn van je internetactiviteiten en eventueel gebruik te maken van wifi-netwerken wanneer dat mogelijk is.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 10.000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 40 uur.
  3. Browsen op het internet gedurende ongeveer 100 uur.
  4. Downloaden van ongeveer 700 apps.
  5. Bekijken van ongeveer 15 uur aan video’s op YouTube.

Zijn 400 belminuten genoeg?

400 belminuten per maand lijkt op het eerste gezicht voldoende voor de meeste mensen. Dit aantal belminuten zou overeenkomen met ongeveer 13 minuten per dag, wat genoeg zou moeten zijn om belangrijke telefoongesprekken te voeren. Echter, het hangt sterk af van jouw persoonlijke belgedrag. Als je regelmatig lange telefoongesprekken voert, bijvoorbeeld voor werk of het onderhouden van sociale contacten, dan kan het zijn dat 400 belminuten per maand niet genoeg is. Het kan dan handig zijn om te kijken naar een sim only abonnement met meer belminuten.

Als je kijkt naar het belgedrag van een gemiddelde beller, dan kan 400 belminuten per maand voldoende zijn. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van messaging apps en sociale media om te communiceren, waardoor het aantal telefoongesprekken is afgenomen. Een gemiddelde beller zal waarschijnlijk meer gebruik maken van mobiele data dan van belminuten. Het is dus belangrijk om ook naar het datalimiet van een sim only te kijken bij het maken van een keuze.

Bij het kiezen van een sim only is het van belang om goed te kijken naar je belgedrag. Als je veel belt en regelmatig lange telefoongesprekken voert, is een abonnement met meer belminuten gunstig. Als je daarentegen voornamelijk gebruik maakt van messaging apps en sociale media, dan is het verstandig om te kijken naar een abonnement met meer data. Het is belangrijk om je belgedrag realistisch in te schatten en op basis daarvan een keuze te maken voor een sim only die het beste bij jouw gebruik past.

400 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Je wilt immers niet te veel betalen voor een bundel die je niet volledig gebruikt, maar ook niet tekortkomen en bij moeten betalen voor extra gebruik.

Om je behoefte te berekenen, kun je kijken naar het huidige verbruik zoals te zien is in je laatste telefoonrekeningen. Hierop kun je zien hoeveel belminuten, sms’jes en data je gemiddeld per maand verbruikt. Op basis van deze specificatie kun je een gemiddelde behoefte bepalen.

Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel. Stel dat het gemiddelde verbruik van de afgelopen vier maanden 400 belminuten en 5 GB data is, dan zou een sim only abonnement met deze specificaties goed aansluiten bij jouw behoefte. Je zou dan voldoende belminuten en data hebben om je gebruik te dekken, zonder dat je te veel betaalt voor extra bundels die je niet nodig hebt.

Het is belangrijk om te bedenken dat het gemiddelde verbruik kan variëren afhankelijk van je levensstijl, werk en andere factoren. Daarom is het slim om regelmatig je gebruik te controleren en eventueel je sim only abonnement aan te passen naar een bundel die beter overeenkomt met je behoefte. Op die manier kun je geld besparen en toch altijd genoeg belminuten en data hebben om te gebruiken.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de aangeboden abonnementen een contractduur van 24 maanden hebben. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij je vaak een extra bedrag per maand moet betalen, bijvoorbeeld 1 euro extra. Dit komt doordat de provider geen langere verbintenis met de klant heeft en daardoor minder zekerheid heeft over de inkomsten op lange termijn.

Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit komt omdat de klant zich voor een langere periode committeert aan de provider, waardoor de provider meer zekerheid heeft over de inkomsten en daarom een betere deal kan aanbieden. Het maandtarief voor een abonnement met een looptijd van 24 maanden zal dan ook lager liggen ten opzichte van een maandabonnement.

Een specifiek voorbeeld om het verschil in looptijden weer te geven, zou kunnen zijn dat een provider een maandabonnement aanbiedt voor €30 per maand met een minimumlooptijd van 1 maand. Daarentegen biedt dezelfde provider ook een abonnement aan met een looptijd van 24 maanden voor €25 per maand. Hieruit blijkt dat het maandtarief voor het abonnement met een langere looptijd een stuk voordeliger is dan het maandabonnement.

Kortom, het principe van de vergelijker is dat langere abonnementen goedkoper zijn omdat providers meer zekerheid hebben over de inkomsten en daarom betere deals kunnen aanbieden. Het specifieke voorbeeld illustreert hoe het verschil in looptijden resulteert in een verschil in maandtarieven, waarbij langere abonnementen vaak de meest voordelige opties zijn.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met 400 belminuten en 5 GB data. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 of een andere provider, je kunt er zeker van zijn dat ze een geschikt sim only abonnement hebben dat aan jouw behoeften voldoet. Hoewel de exacte combinaties kunnen variëren, bieden de meeste providers bundels aan die vergelijkbaar zijn met 400 belminuten en 5 GB data. Dus of je nu veel belt of veel data nodig hebt voor bijvoorbeeld het streamen van muziek of het bekijken van video’s, er is altijd een passend sim only abonnement beschikbaar bij de Nederlandse providers.