• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 400 belminuten en 5 GB data (1 maand)

Sim only: 400 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 400 belminuten en 5 GB data voor een maand? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je op dit moment verschillende sim only abonnementen met deze specificaties met elkaar vergelijken.

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je voldoende ruimte om allerlei activiteiten op je smartphone uit te voeren. Om dit in perspectief te plaatsen, moet je weten dat 1 gigabyte (GB) gelijk is aan 1000 megabytes (MB). Dus, met 5 GB heb je in totaal 5000 MB tot je beschikking.

Met 5 GB kun je zonder problemen veel gebruikmaken van sociale media. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks scrollen door je Facebook- of Instagram-feed, berichten plaatsen en reageren op posts van je vrienden. Je kunt ook veel gebruikmaken van WhatsApp en regelmatig foto’s en video’s delen met je contacten. Het streamen van muziek op apps zoals Spotify of Apple Music is ook mogelijk met 5 GB per maand. Je kunt tientallen uur aan muziek streamen zonder dat dit te veel van je databundel gebruikt.

Daarnaast kun je met 5 GB ook regelmatig video’s bekijken op je smartphone. Je kunt bijvoorbeeld enkele uren YouTube-video’s streamen, afhankelijk van de kwaliteit waarin je ze bekijkt. In lagere kwaliteit (bijvoorbeeld 480p) gebruiken video’s ongeveer 1 MB per minuut, wat betekent dat je met 5 GB in totaal ongeveer 83 uur video kunt bekijken. Als je echter video’s in hogere kwaliteit bekijkt, zoals 1080p of 4K, zal je databundel sneller opraken.

Tot slot kun je met 5 GB maandelijks ook gematigd gebruikmaken van internetbrowsen en het downloaden van apps. Je kunt regelmatig webpagina’s bezoeken, online winkelen, je e-mails checken en updates downloaden voor je apps. Het is echter belangrijk om bewust om te gaan met het downloaden en updaten van apps, omdat dit vaak meer data verbruikt dan je zou verwachten, vooral bij grotere updates.

Kortom, met 5 GB per maand heb je genoeg data om actief te zijn op sociale media, video’s te bekijken en regelmatig gebruik te maken van internetbrowsen en app-downloads. Het is echter altijd verstandig om je dataverbruik in de gaten te houden, vooral als je veel video’s streamt of grote bestanden downloadt, om te voorkomen dat je bundel voortijdig op raakt.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van duizenden e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 100 uur.
  3. Browsen op het internet voor ongeveer 1000 uur.
  4. Bekijken en delen van ongeveer 2000 foto’s.
  5. Bekijken van videomateriaal in SD-kwaliteit gedurende ongeveer 20 uur.

Zijn 400 belminuten genoeg?

Als je maandelijks 400 belminuten hebt, kan het genoeg, te weinig of te veel zijn, afhankelijk van je belgedrag. Een gemiddelde beller gebruikt ongeveer 150 minuten per maand, dus 400 belminuten zouden ruim voldoende moeten zijn. Je zou voldoende tijd hebben om te bellen met familie en vrienden, zakelijke gesprekken te voeren en zelfs wat extra tijd over te houden.

Echter, als je merkt dat je vaak je belbundel overschrijdt en regelmatig extra kosten maakt, dan zou 400 belminuten te weinig kunnen zijn voor jouw behoeften. In dat geval zou je kunnen overwegen om een sim only abonnement te kiezen met een grotere belbundel, bijvoorbeeld 600 of 800 belminuten per maand. Dit zou ervoor zorgen dat je meer vrijheid hebt om te bellen zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Aan de andere kant, als je merkt dat je zelden gebruikmaakt van je belminuten en dat je eigenlijk meer afhankelijk bent van berichtendiensten en internetbellen, dan zou 400 belminuten te veel kunnen zijn. In dit geval zou het verstandig zijn om een sim only abonnement te kiezen met een kleinere belbundel, bijvoorbeeld 200 of 300 belminuten. Dit zou ervoor zorgen dat je niet betaalt voor belminuten die je toch niet gebruikt.

Kortom, het aantal belminuten dat je nodig hebt, hangt af van je eigen belgedrag. Het is belangrijk om je behoeften te evalueren en een sim only abonnement te kiezen dat past bij jouw belgewoonten.

400 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Voordat je een sim only abonnement kiest, is het verstandig om eerst je behoeften te berekenen. Je wilt immers niet betalen voor een bundel die te groot of te klein is voor jouw verbruik. Gelukkig kun je met behulp van je laatste telefoonrekeningen een goed beeld krijgen van je huidige verbruik.

Door je laatste telefoonrekeningen te bekijken, kun je zien hoeveel belminuten en data je gemiddeld per maand gebruikt. Op basis van deze specificatie kun je een gemiddelde behoefte berekenen. Stel bijvoorbeeld dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 400 belminuten en 5 GB data hebt verbruikt. Dit gemiddelde kan dan leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel.

Een sim only abonnement met 400 belminuten en 5 GB data komt dan overeen met jouw gemiddelde behoefte van de afgelopen vier maanden. Dit betekent dat je met deze bundel waarschijnlijk voldoende belminuten hebt voor je gebruikelijke telefoongesprekken en genoeg data om te surfen, e-mailen en social media te gebruiken. Uiteraard is het altijd mogelijk dat je verbruik in de toekomst verandert, maar het gemiddelde van de afgelopen maanden geeft een goede indicatie van je behoefte. Daarom is het verstandig om je huidige verbruik te bekijken en op basis daarvan een sim only bundel te kiezen die hierbij past.

1 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 maand. Dit betekent dat de contractduur voor deze abonnementen slechts 1 maand bedraagt. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is ten opzichte van langere looptijden, bijvoorbeeld met 1 euro extra per maand. Dit komt doordat de kortere looptijd van 1 maand minder zekerheid biedt voor de aanbieder, waardoor zij een hogere prijs hanteren.

Daarentegen is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Dit komt doordat de aanbieder bij deze langere looptijd meer zekerheid heeft over de inkomsten gedurende die periode. Hierdoor kunnen zij het maandtarief verlagen. Het principe hierachter is dat hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het maandtarief is.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, kunnen we bijvoorbeeld kijken naar twee abonnementen van dezelfde aanbieder met dezelfde specificaties, met uitzondering van de looptijd. Laten we zeggen dat het 1 maand-abonnement een maandtarief van €30 heeft. In vergelijking hiermee heeft het abonnement met een looptijd van 24 maanden een maandtarief van €25. Dit betekent dat de klant bij het 1 maand-abonnement €5 extra per maand betaalt ten opzichte van het abonnement met een looptijd van 24 maanden. Dit illustreert de hogere kosten die gepaard gaan met een kortere looptijd en het goedkopere maandtarief bij een langere looptijd.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden wel een sim only aan met 400 belminuten en 5 GB data. Of het nu gaat om KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 of een andere bekende provider, ze hebben vrijwel allemaal abonnementen die overeenkomen met deze combinatie. Je kunt dus gemakkelijk een sim only vinden die past bij jouw behoeften, of je nu veel wilt bellen of vooral veel data wilt gebruiken. Het loont zeker de moeite om de verschillende opties te vergelijken en te kijken welke provider het beste bij jou past.