• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 400 belminuten en 2 GB data (2 jaar)

Sim only: 400 belminuten / 2 GB data

Ben je op zoek naar een nieuwe sim only abonnement met 400 belminuten en 2 GB data voor een periode van 2 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een vergelijker die specifiek gericht is op sim only-abonnementen met deze specificaties. Door gebruik te maken van deze vergelijker kun je gemakkelijk verschillende aanbieders en hun prijzen vergelijken, zodat je het abonnement kunt vinden dat het beste bij jou past. Lees verder om te ontdekken hoe je kunt profiteren van deze handige tool.

Hoeveel is 2 GB data?

Met 2 GB data per maand kun je op je smartphone veel verschillende dingen doen. Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel data een gigabyte en een megabyte zijn. Een gigabyte (GB) is gelijk aan 1000 megabytes (MB). Dus 2 GB is gelijk aan 2000 MB. Dit geeft je genoeg data om verschillende online activiteiten uit te voeren.

Met 2 GB data per maand kun je bijvoorbeeld veel gebruik maken van sociale media. Je kunt foto’s en video’s uploaden en bekijken, nieuwsberichten lezen en reageren op berichten van je vrienden. Het streamen van muziek is ook een optie met deze hoeveelheid data. Je kunt bijvoorbeeld ongeveer 40 uur muziek streamen met 2 GB. Dit betekent dat je bijna een hele maand lang elke dag 1,5 uur naar muziek kunt luisteren.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van e-mail en berichten-apps zoals WhatsApp of Messenger. Met 2 GB kun je duizenden e-mails verzenden en ontvangen, afhankelijk van de grootte van de bijlagen. Ook kun je veel berichten sturen, foto’s delen en spraakberichten versturen met deze hoeveelheid data.

Echter, er zijn ook activiteiten waarbij 2 GB data snel kan opraken. Het bekijken van streaming video’s zoals films en series kan bijvoorbeeld veel data verbruiken. Het streamen van video in standaarddefinitie (SD) verbruikt ongeveer 1 GB per 3 uur, terwijl het streamen in high-definition (HD) al snel 1 GB per uur kan verbruiken. Het downloaden van grote bestanden, zoals apps of updates voor je smartphone, kan ook veel data kosten. Daarom is het belangrijk om bewust om te gaan met je data en eventueel wifi te gebruiken wanneer beschikbaar om je datalimiet niet te overschrijden.

Wat je kunt doen met 2 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 5000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 30 uur.
  3. Surfen op internet en bekijken van websites gedurende ongeveer 100 uur.
  4. Gebruiken van sociale media apps zoals Facebook en Instagram gedurende ongeveer 200 uur.
  5. Streamen van standaardkwaliteit video’s gedurende ongeveer 10 uur.

Zijn 400 belminuten genoeg?

Als je overweegt om een sim only abonnement af te sluiten en je twijfelt of 400 belminuten per maand genoeg is, is het belangrijk om je belgedrag te analyseren. Gemiddeld genomen gebruikt een persoon in Nederland ongeveer 100 belminuten per maand. Daarom kan 400 belminuten voldoende zijn voor de meeste mensen. Als je regelmatig lange telefoongesprekken voert, bijvoorbeeld voor werk of met familie en vrienden, dan zou 400 belminuten mogelijk niet genoeg zijn. In dat geval kun je overwegen om een abonnement te kiezen met meer belminuten.

Je keuze voor een sim only abonnement hangt af van je belgedrag. Als je merkt dat je zelden de grens van 100 belminuten per maand overschrijdt, dan is een abonnement met 400 belminuten ruim voldoende en kun je geld besparen door niet te betalen voor ongebruikte belminuten. Als je daarentegen vaak over de 100 belminuten heen gaat, is het verstandig om een abonnement te selecteren met meer belminuten. Het is belangrijk om je belgedrag in de gaten te houden en dit te vergelijken met de beschikbare abonnementsopties om ervoor te zorgen dat je niet te veel of te weinig betaalt voor belminuten.

400 belminuten / 2 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement de behoefte te berekenen. Je wilt immers een bundel die past bij jouw gebruik. Een handige manier om te achterhalen wat je huidige verbruik is, is door te kijken naar je laatste telefoonrekeningen. Deze rekeningen geven een overzicht van je belminuten, het aantal verstuurde berichten en je dataverbruik. Door deze gegevens te bekijken, krijg je een goed beeld van je gemiddelde behoefte.

Op basis van deze specificaties kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel. Stel bijvoorbeeld dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 300 belminuten en 1,5 GB per maand hebt verbruikt. Je kunt dan overwegen om een sim only bundel te kiezen met 400 belminuten en 2 GB. Deze bundel komt namelijk redelijk overeen met je gemiddelde verbruik van de laatste vier maanden. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je verbruik in de toekomst verandert, maar op basis van je ervaringen uit het verleden kun je een goede schatting maken van je behoefte.

Kortom, het is verstandig om je behoefte te berekenen voordat je een sim only abonnement kiest. Door je huidige verbruik te bekijken en een gemiddelde behoefte vast te stellen, kun je een bundel kiezen die goed aansluit bij jouw specifieke wensen en gebruik.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit houdt in dat de abonnementen een contract hebben voor een periode van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij er bijvoorbeeld 1 euro extra per maand wordt berekend. Dit betekent dat je maandelijks 1 euro meer betaalt dan bij een abonnement met een langere looptijd. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit komt doordat bij een langer abonnement het maandtarief lager is. Een specifiek voorbeeld om dit verschil in looptijden weer te geven, kan bijvoorbeeld zijn dat een 1 maand-abonnement 20 euro per maand kost, terwijl een 24 maanden-abonnement slechts 15 euro per maand kost. Hieruit blijkt dat hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het maandtarief wordt. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een abonnement, aangezien het de totale kosten op lange termijn kan beïnvloeden.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only abonnement aan met 400 belminuten en 2 GB data. Of je nu bij KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Ben, Hollandsnieuwe of een andere provider kijkt, je zult altijd een dergelijk abonnement vinden. Hoewel de exacte combinatie van belminuten en data kan variëren tussen de verschillende providers, hebben de meeste providers wel abonnementen die overeenkomen met deze specificaties. Dus als je op zoek bent naar een sim only met 400 belminuten en 2 GB data, heb je genoeg keuze bij de verschillende Nederlandse providers.