• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 400 belminuten en 1 GB data (1 jaar)

Sim only: 400 belminuten / 1 GB data

Je bent op zoek naar een sim only abonnement met 400 belminuten en 1 GB aan data voor de duur van één jaar. Om de beste optie voor jou te vinden, is het handig om deze sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en kun je het abonnement vinden dat het beste bij jouw wensen past. In deze vergelijker vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken.

Hoeveel is 1 GB data?

Met 1 GB data per maand heb je voldoende data om verschillende activiteiten op je smartphone uit te voeren. In termen van vergelijking, is 1 GB gelijk aan 1000 megabytes (MB). Dit betekent dat je in totaal 1000 MB data kunt gebruiken gedurende de maand.

Met 1 GB data kun je bijvoorbeeld ongeveer urenlang muziek streamen. Gemiddeld verbruikt het streamen van muziek ongeveer 1 MB per minuut. Dus met 1 GB kun je ongeveer 1000 minuten (ofwel meer dan 16 uur) muziek streamen. Dit geeft je genoeg data om onderweg naar je favoriete muziek te luisteren zonder je zorgen te maken over het verbruik.

Daarnaast kun je met 1 GB data ook talloze berichten verzenden via instant messaging-apps zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Gemiddeld verbruikt het verzenden van berichten ongeveer 10 kilobytes (KB) per bericht. Met 1 GB kun je dus ongeveer 100.000 berichten verzenden. Dit betekent dat je de hele maand lang onbeperkt kunt chatten met je vrienden en familie zonder je zorgen te maken over het dataverbruik.

Verder kun je ook nog gemiddeld ongeveer 1,5 uur aan video’s streamen met 1 GB data. Videostreamingdiensten zoals YouTube verbruiken gemiddeld 500 MB per uur voor video’s met een standaardkwaliteit. Dus met 1 GB kun je ongeveer anderhalf uur aan video’s kijken. Dit geeft je de mogelijkheid om onderweg naar je favoriete video’s te kijken of om je favoriete shows te binge-watchen zonder de controle te verliezen over je dataverbruik.

Kortom, met 1 GB data per maand kun je genieten van urenlang muziekstreaming, talloze berichten verzenden via verschillende apps en ongeveer anderhalf uur aan video’s streamen. Het is belangrijk om bewust om te gaan met je dataverbruik om ervoor te zorgen dat je de gehele maand voldoende data hebt om van deze activiteiten te genieten.

Wat je kunt doen met 1 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 10.000 e-mails met tekst.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 15 uur.
  3. Browsen op sociale media en nieuwswebsites gedurende ongeveer 40 uur.
  4. Bekijken van ongeveer 2 uur aan video-opnames.
  5. Downloaden van ongeveer 200 apps of games.

Zijn 400 belminuten genoeg?

Of 400 belminuten per maand genoeg is of niet, hangt af van je belgedrag en de frequentie waarmee je belt. Over het algemeen kan 400 belminuten als gemiddeld worden beschouwd, maar het hangt af van hoe vaak en hoe lang je belt. Als je regelmatig lange telefoongesprekken voert, kan 400 minuten mogelijk niet genoeg zijn. Het is belangrijk om te kijken naar je huidige belgedrag en de duur van je telefoongesprekken om een beter idee te krijgen of 400 belminuten voldoende zijn.

Als je regelmatig zou overschrijden en meer belminuten nodig zou hebben, kun je overwegen om een sim only abonnement te kiezen met een groter belbundel. Aan de andere kant, als je merkt dat je vaak belminuten overhoudt aan het einde van de maand, kan het voordeliger zijn om een sim only abonnement te kiezen met een kleinere belbundel om geld te besparen. Het is belangrijk om je belgedrag zorgvuldig te evalueren en een abonnement te kiezen dat goed past bij jouw behoeften en budget.

400 belminuten / 1 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Dit kun je doen door te kijken naar je laatste telefoonrekeningen. In de specificaties van deze rekeningen kun je zien hoeveel belminuten en data je gemiddeld per maand hebt verbruikt. Door dit gemiddelde te berekenen, krijg je een goed beeld van je behoefte.

Op basis van deze specificatie kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Stel dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 400 belminuten en 1 GB data hebt verbruikt, dan is dit gemiddelde leidend bij het kiezen van een sim only bundel. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met 400 belminuten en 1 GB data, omdat dit overeenkomt met je gemiddelde verbruik.

Het is belangrijk om je behoefte goed in kaart te brengen, zodat je niet te veel betaalt voor een abonnement met belminuten en data die je eigenlijk niet nodig hebt. Door je huidige verbruik te analyseren en op basis daarvan een keuze te maken, kun je geld besparen en optimaal gebruik maken van je sim only abonnement.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden aangeboden voor een periode van één jaar, maar dat de betaling op maandelijkse basis plaatsvindt. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij bijvoorbeeld 1 euro extra per maand in rekening wordt gebracht. Dit komt doordat bij een kortlopend abonnement de provider minder zekerheid heeft over de klantenbinding en dus een hogere prijs rekent om dit risico te compenseren.

Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit komt doordat de provider meer zekerheid heeft dat de abonnee voor een langere periode klant zal blijven en daarom bereid is om een lagere maandprijs aan te bieden. Hierbij geldt het principe dat hoe langer het abonnement is, hoe goedkoper het maandtarief wordt.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, kan als voorbeeld genomen worden een abonnement voor mobiele telefonie. Stel dat een 1 maand-abonnement een prijs van €25 per maand heeft, terwijl een abonnement met een looptijd van 24 maanden een prijs heeft van €20 per maand. Dit betekent dat bij het 1 maand-abonnement de klant elke maand €25 betaalt, terwijl bij het 24 maanden-abonnement de klant elke maand €5 minder betaalt, namelijk €20. Hieruit blijkt dat het abonnement met een langere looptijd een lager maandtarief heeft, wat gunstiger kan zijn voor de klant op de lange termijn.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only abonnement aan met 400 belminuten en 1 GB data. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Ben, Hollandsnieuwe of een andere provider, je kunt altijd een sim only abonnement vinden dat voldoet aan jouw behoefte aan 400 belminuten en 1 GB data. Deze abonnementen zijn ideaal als je veel belt en gebruik maakt van mobiel internet, maar geen behoefte hebt aan een nieuwe telefoon. Met een sim only abonnement krijg je alle voordelen van een telefoonabonnement, maar dan zonder de kosten van een nieuwe smartphone. Hierdoor bespaar je op je maandelijkse kosten en kun je toch genieten van voldoende belminuten en data om te voldoen aan je communicatie- en internetbehoeften.