• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 200 belminuten en 5 GB data (2 jaar)

Sim only: 200 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 200 belminuten en 5 GB data voor een periode van twee jaar? Dan ben je op de juiste plek. Hier kan je verschillende sim only’s met deze specificaties vergelijken en zo het abonnement vinden dat het beste bij jou past.

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand kun je behoorlijk wat doen op je smartphone. Om te beginnen is het handig om te weten hoeveel data je eigenlijk nodig hebt. Een gigabyte (GB) is gelijk aan 1.000 megabytes (MB). Met 5 GB beschikbare data per maand heb je dus 5.000 MB tot je beschikking.

Met deze hoeveelheid data kun je regelmatig gebruikmaken van verschillende apps en websites zonder je zorgen te hoeven maken over het overschrijden van je databundel. Je kunt vrijwel dagelijks social media-apps zoals Facebook, Instagram en Twitter gebruiken, waarbij je berichten kunt plaatsen en foto’s kunt uploaden. Ook kun je zonder al te veel beperkingen video’s bekijken op platforms zoals YouTube en Netflix. Het streamen van muziek via apps zoals Spotify en Apple Music is ook mogelijk, hoewel het regelmatig gebruik van deze apps wel wat data kan verbruiken.

Daarnaast kun je met 5 GB data per maand moeiteloos gebruikmaken van navigatie-apps zoals Google Maps en Waze. Het downloaden en updaten van apps en het versturen van berichten via messaging-apps zoals WhatsApp en Telegram vallen ook binnen deze hoeveelheid data. Het lezen van nieuwsartikelen, het gebruik van e-mail en het browsen op internet zijn eveneens geen probleem met 5 GB per maand.

Vergeleken met megabytes is 5 GB een flinke hoeveelheid. Als je bedenkt dat een uur standaard kwaliteit video streamen ongeveer 250 MB kost, kun je met 5 GB ongeveer 20 uur video’s bekijken. Het luisteren naar muziek via streamingdiensten kost doorgaans ongeveer 1 MB per minuut, dus je kunt meer dan 83 uur aan muziek streamen met 5 GB. Bij dagelijks normaal gebruik van apps, internetten en berichten versturen, zul je niet snel je databundel overschrijden als je beschikt over 5 GB per maand.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 5000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 60 uur.
  3. Browsen op internet gedurende ongeveer 100 uur.
  4. Bekijken van 500 uur aan YouTube-video’s.
  5. Gebruik maken van sociale media gedurende ongeveer 250 uur.

Zijn 200 belminuten genoeg?

200 belminuten per maand kan worden beschouwd als voldoende voor de gemiddelde beller. Het hangt echter af van je persoonlijke belgedrag en behoeften. Als je regelmatig belt, maar meestal korte gesprekken voert, kunnen 200 minuten per maand voldoende zijn. Dit komt omdat de meeste mobiele providers oproepen afronden naar boven op hele minuten, dus zelfs als je een kort gesprek van 30 seconden voert, wordt dit als 1 minuut in rekening gebracht.

Voor de gemiddelde beller is 200 belminuten waarschijnlijk genoeg, aangezien de meeste mensen tegenwoordig meer vertrouwen op sms’en, instant messaging of internetgesprekken. Mensen hebben de neiging om minder telefoongesprekken te voeren en in plaats daarvan te communiceren via applicaties zoals WhatsApp of Skype. Dit betekent dat de meerderheid van de mensen niet veel gebruik maakt van de belminuten die ze hebben, waardoor 200 minuten per maand voldoende zou moeten zijn.

Als je een sim only abonnement overweegt, kan de keuze voor 200 belminuten per maand een goede optie zijn, vooral als je voornamelijk gebruik maakt van data en sms’jes. Sim only abonnementen bieden vaak de flexibiliteit om je belminuten, sms’jes en databundels aan te passen aan je behoeften. Als je merkt dat je in de loop van de tijd meer of minder belminuten nodig hebt, kun je je abonnement eenvoudig aanpassen. Het belangrijkste is om je belgedrag te evalueren en een sim only abonnement te kiezen dat past bij je bel-, sms- en databehoeften.

200 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Voordat je een sim only abonnement kiest, is het verstandig om eerst je behoefte te berekenen. Een sim only abonnement is namelijk flexibel in de zin dat je zelf de bundel kunt samenstellen die het beste bij jouw gebruik past. Door je behoefte te berekenen, voorkom je dat je te veel betaalt voor een bundel die je eigenlijk niet nodig hebt, of dat je juist te weinig hebt aan een te kleine bundel.

Gelukkig kun je je huidige verbruik snel en gemakkelijk zien in je laatste telefoonrekeningen. Door deze rekeningen door te nemen en te kijken naar het aantal belminuten dat je hebt verbruikt en de hoeveelheid data die je hebt gebruikt, kun je een goed beeld krijgen van je gemiddelde maandelijkse verbruik. Dit gemiddelde kan dienen als basis om je behoefte te bepalen bij het kiezen van een sim only bundel.

Stel, je hebt de afgelopen vier maanden gemiddeld 200 belminuten en 5 GB aan data verbruikt. Op basis hiervan kun je concluderen dat een sim only bundel met 200 belminuten en 5 GB aan data goed aansluit bij jouw gebruik. Het is belangrijk om naar dit gemiddelde te kijken omdat het je een indicatie geeft van wat je in de toekomst kunt verwachten. Natuurlijk kan je verbruik variëren van maand tot maand, maar door naar een langere periode te kijken, krijg je een beter beeld van je gemiddelde behoefte.

Door je behoefte te berekenen op basis van je huidige verbruik en dit te vergelijken met de beschikbare sim only bundels, kun je een weloverwogen keuze maken. Hierdoor voorkom je dat je te veel betaalt voor een bundel die je niet nodig hebt, maar ook dat je niet tekort komt aan belminuten en data. Dus voordat je een sim only abonnement kiest, neem even de tijd om je behoefte te berekenen.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar per maand. Dit betekent dat de abonnementsprijzen die vermeld worden, geldig zijn voor een periode van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij er bijvoorbeeld 1 euro extra per maand betaald dient te worden ten opzichte van de abonnementen met een langere looptijd.

Dit prijsverschil is te verklaren door het feit dat providers graag klanten voor een langere periode willen binden. Hierdoor zijn ze bereid om de prijs per maand te verlagen voor abonnementen met een langere looptijd. Dit houdt in dat hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het maandtarief zal zijn.

Een concreet voorbeeld van het verschil in looptijden kunnen we nemen bij een abonnement voor een mobiele telefoon. Stel dat een provider een maandtarief van €30,- hanteert voor een abonnement met een looptijd van 1 maand. Bij een abonnement met een looptijd van 12 maanden zou dat tarief kunnen dalen naar €25,- per maand. Maar bij een abonnement met een looptijd van 24 maanden zou het maandtarief slechts €20,- kunnen bedragen.

Dit illustreert duidelijk het verschil in prijsafspraken tussen de verschillende looptijden. Klanten die bereid zijn zich voor een langere periode aan de provider te binden, kunnen profiteren van een significant lager maandtarief. Het is belangrijk voor consumenten om deze verschillen in overweging te nemen bij het kiezen van een abonnement, omdat het uiteindelijk een aanzienlijk verschil kan maken in de totale kosten over de gehele looptijd van het abonnement.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only abonnement aan met 200 belminuten en 5 GB data. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Youfone of Ben, je kunt er zeker van zijn dat er een sim only optie beschikbaar is die voldoet aan jouw behoefte aan 200 belminuten en 5 GB data. Hoewel de specifieke combinatie misschien niet precies hetzelfde is bij elke provider, hebben de meeste van hen abonnementen die deze hoeveelheid belminuten en datavolume omvatten. Dus, ongeacht bij welke provider je jouw sim only abonnement afsluit, je zult zeker een passend aanbod vinden dat bij jouw gebruik past.