• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 200 belminuten en 2 GB data (2 jaar)

Sim only: 200 belminuten / 2 GB data

Je bent op zoek naar een sim only abonnement met 200 belminuten en 2 GB data voor een periode van 2 jaar. Het is belangrijk voor jou dat je voldoende belminuten hebt om te kunnen bellen en genoeg data om gebruik te maken van internet. In deze vergelijker kun je verschillende sim only’s met deze specificaties met elkaar vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en het abonnement vinden dat het beste bij jou past.

Hoeveel is 2 GB data?

Met 2 GB data per maand heb je een redelijk bruikbare hoeveelheid data op je smartphone. 2 GB staat gelijk aan 2000 megabytes. Dit betekent dat je een flink aantal activiteiten kunt doen zonder je zorgen te hoeven maken over het overschrijden van je maandelijkse limiet.

Met 2 GB per maand kun je bijvoorbeeld ongeveer 2000 e-mails ontvangen en verzenden. Het bekijken en versturen van e-mails verbruikt doorgaans weinig data, dus maak je geen zorgen dat je limiet snel wordt bereikt door het checken van je inbox.

Je kunt ook ongeveer 40 uur muziek streamen met 2 GB. Dit betekent dat je zonder problemen naar je favoriete afspeellijsten kunt luisteren tijdens het reizen, sporten of ontspannen. Het streamen van muziek verbruikt over het algemeen meer data dan het versturen van e-mails, maar met 2 GB kun je nog steeds veel genieten van je favoriete nummers.

Daarnaast kun je ook ongeveer 10 uur video’s bekijken met 2 GB. Dit is handig als je onderweg een aflevering van je favoriete serie wilt kijken of als je een YouTube-video wilt bekijken. Het bekijken van video’s is een van de activiteiten die meer data verbruiken, dus je moet hiermee rekening houden bij het plannen van je kijktijd.

Kortom, met 2 GB per maand heb je genoeg data om te e-mailen, muziek te streamen en video’s te bekijken zonder je al te veel zorgen te maken over het overschrijden van je limiet. Blijf echter altijd bewust van je dataverbruik om onverwachte kosten te voorkomen.

Wat je kunt doen met 2 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 20.000 e-mails met tekst en afbeeldingen.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 30 uur.
  3. Browsen op het internet en bekijken van webpagina’s gedurende ongeveer 400 uur.
  4. Uploaden en downloaden van ongeveer 500 foto’s van hoge kwaliteit.
  5. Bekijken van ongeveer 10 uur aan video-inhoud op streamingdiensten zoals Netflix.

Zijn 200 belminuten genoeg?

Met 200 belminuten per maand zou je kunnen zeggen dat dit genoeg is, te weinig of te veel, afhankelijk van je belgedrag. Als je een gemiddelde beller bent en voornamelijk gebruik maakt van berichten-apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger of Skype om te communiceren, dan is 200 belminuten waarschijnlijk meer dan genoeg. Deze apps maken immers gebruik van internetverbindingen in plaats van belminuten. In dat geval zou je kunnen overwegen om een sim only-abonnement te nemen met minder belminuten, maar met meer data.

Aan de andere kant, als je veel belt en regelmatig lange telefoongesprekken voert, dan zou 200 belminuten per maand mogelijk te weinig kunnen zijn. Dit geldt vooral als je vaak belt naar vaste telefoonlijnen of internationale nummers. In dat geval is het verstandig om een sim only-abonnement te kiezen met meer belminuten, mogelijk zelfs onbeperkt bellen.

Het belangrijkste is om je eigen belgedrag goed in kaart te brengen voordat je een keuze maakt voor een sim only-abonnement. Analyseer hoeveel belminuten je gemiddeld per maand gebruikt en naar wie je voornamelijk belt. Op basis daarvan kun je bepalen of 200 belminuten genoeg, te weinig of te veel is voor jou. Vergeet ook niet om te kijken naar andere factoren zoals data- en sms-bundels, om zo het meest passende abonnement te kiezen.

200 belminuten / 2 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is altijd verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Je wilt immers niet vastzitten aan een bundel die te weinig of juist te veel biedt voor jouw gebruik. Een goede manier om je behoefte in te schatten is door te kijken naar je laatste telefoonrekeningen. Hierop kun je zien hoeveel belminuten en MB’s je gemiddeld per maand verbruikt.

Op basis van deze specificatie kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Stel bijvoorbeeld dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 200 belminuten en 2 GB aan data hebt gebruikt. Dan zou je kunnen concluderen dat deze hoeveelheden een goede indicatie zijn van je behoefte.

Als je bijvoorbeeld een sim only abonnement met 200 belminuten en 2 GB kiest, komt dat overeen met het gemiddelde van de laatste vier maanden. Dit betekent dat je met deze bundel waarschijnlijk goed zit qua belminuten en data. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je in een bepaalde maand meer verbruikt dan gemiddeld, bijvoorbeeld doordat je op vakantie bent en meer data gebruikt. Maar over het algemeen biedt deze bundel een goede balans tussen wat je nodig hebt en wat je betaalt.

Het is dus verstandig om je behoefte te berekenen voordat je een sim only abonnement kiest. Door naar je laatste telefoonrekeningen te kijken, kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Op basis hiervan kun je vervolgens de juiste sim only bundel kiezen die het beste bij jouw gebruik past. In het geval van een bundel met 200 belminuten en 2 GB, komt deze overeen met het gemiddelde van je laatste vier maanden. Zo weet je zeker dat je voldoende belminuten en data hebt, zonder te veel te betalen.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen beschikbaar zijn voor een periode van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij er bijvoorbeeld 1 euro extra per maand wordt berekend. Dit komt doordat bij een kortere looptijd de provider minder zekerheid heeft dat de klant het abonnement blijft gebruiken en daarom hogere kosten in rekening brengt.

Daarentegen is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit komt doordat de provider hierbij meer zekerheid heeft over de inkomsten gedurende de gehele periode van het abonnement. Hierdoor kan de provider het maandtarief lager instellen. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe lager het maandtarief zal zijn.

Als voorbeeld kan worden genomen:
– Een 1 maand-abonnement kost €30 per maand.
– Een 6 maanden-abonnement kost €25 per maand.
– Een 12 maanden-abonnement kost €20 per maand.
– Een 24 maanden-abonnement kost slechts €15 per maand.

Dit voorbeeld laat duidelijk zien dat naarmate de looptijd van het abonnement toeneemt, het maandtarief afneemt. Dit komt doordat de provider bereid is om een lager tarief aan te bieden aan klanten die zich voor een langere periode willen binden. Het verschil in looptijden geeft aan dat het voordeliger is om te kiezen voor een abonnement met een langere looptijd, omdat dit resulteert in lagere maandelijkse kosten voor de consument.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig een scala aan sim only abonnementen aan, waaronder ook een pakket met 200 belminuten en 2 GB aan data. Dit is ideaal voor mensen die niet veel bellen, maar toch genoeg data willen hebben om onderweg online te kunnen zijn. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 of een van de vele andere providers, de kans is groot dat je een sim only abonnement kunt vinden dat voldoet aan jouw behoefte aan 200 belminuten en 2 GB data. Deze combinatie is een populaire keuze geworden onder consumenten, omdat het een goede balans biedt tussen bel- en surfmogelijkheden zonder dat je vastzit aan een langlopend contract. Dus, als je op zoek bent naar een sim only abonnement met deze specificaties, hoef je niet verder te zoeken dan de aanbiedingen van de Nederlandse providers.