• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en geen data (2 jaar)

Sim only: 100 belminuten / geen data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en geen data voor de komende twee jaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben een vergelijker die het mogelijk maakt om verschillende sim only’s met deze specificaties met elkaar te vergelijken. Of je nu veel belt of juist nauwelijks data verbruikt, wij helpen je graag om de beste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget.

Hoeveel is geen data?

Geen data per maand is een term die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel internetgegevens je kunt verbruiken op je smartphone zonder extra kosten. Het geeft aan welk limiet er is aan je dataverbruik voordat je snelheid wordt verlaagd of extra kosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld, als je een abonnement hebt met 3 GB ‘geen data per maand’, betekent dit dat je elke maand 3 gigabytes aan internetgegevens kunt gebruiken voordat je snelheid wordt vertraagd of extra kosten in rekening worden gebracht.

Geen data per maand op een smartphone is ontzettend belangrijk, omdat het bepaalt hoeveel je kunt doen op je toestel zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten. Het geeft je een indicatie van hoeveel internetgegevens je kunt gebruiken om te surfen op het web, e-mails te checken, sociale media te gebruiken, video’s te streamen, muziek te downloaden en nog veel meer. Met een hoger limiet van geen data per maand kun je intensiever gebruik maken van je smartphone en heb je meer vrijheid om te doen wat je wilt zonder in het gedrang te komen.

Om een vergelijking te maken met gigabytes en megabytes: gigabytes (GB) zijn duizend keer groter dan megabytes (MB). Dus als je bijvoorbeeld een abonnement hebt met 3 GB geen data per maand, betekent dit dat je 3000 MB kunt gebruiken voordat je snelheid wordt vertraagd of extra kosten in rekening worden gebracht. Dit betekent dat je meer data kunt verbruiken, zoals het streamen van HD-video’s, downloaden van grote bestanden, online gamen en andere datavretende activiteiten.

Kortom, geen data per maand is een indicator van hoeveel internetgegevens je kunt gebruiken op je smartphone zonder extra kosten. Het bepaalt je grens voordat je snelheid wordt vertraagd of extra kosten in rekening worden gebracht. Met dit limiet kun je bepalen hoeveel je kunt doen op je smartphone, en een hoger limiet geeft je meer vrijheid en mogelijkheden. Door de vergelijking tussen gigabytes en megabytes te begrijpen, kun je beter inschatten hoeveel data je kunt verbruiken en welke activiteiten mogelijk zijn binnen je limiet.

Wat je kunt doen met geen data

  1. Versturen en ontvangen van e-mails en berichten.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 3 minuten.
  3. Zoeken naar informatie op internet.
  4. Uploaden en downloaden van bestanden.
  5. Gebruik maken van GPS-navigatie.

Zijn 100 belminuten genoeg?

100 belminuten per maand kunnen genoeg zijn, maar het hangt af van je belgedrag. Als je gemiddeld slechts enkele minuten per dag belt, dan kan 100 minuten voldoende zijn. Dit komt overeen met ongeveer 3 minuten bellen per dag. Het kan voldoende zijn als je voornamelijk belt voor korte gesprekken, zoals het maken van afspraken of het kort bijpraten van vrienden en familie.

Aan de andere kant kan 100 belminuten per maand te weinig zijn voor mensen die veel bellen. Als je regelmatig lange gesprekken voert of veel tijd aan de telefoon doorbrengt, dan is de kans groot dat je al snel door je belminuten heen bent. Dit kan leiden tot extra kosten, aangezien je dan buitenbundelkosten moet betalen voor extra belminuten.

Bij het kiezen van een sim only-abonnement is het belangrijk om je belgedrag goed in overweging te nemen. Als je weet dat je regelmatig lange gesprekken voert, dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met meer belminuten, of zelfs een onbeperkt bellen optie. Op deze manier voorkom je onverwachte kosten en hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van je belminuten. Als je daarentegen weinig tot gemiddeld belt, dan kan een abonnement met 100 belminuten voldoende zijn en kun je mogelijk geld besparen door niet te kiezen voor een duurder abonnement met meer belminuten.

100 belminuten / geen data

Hoeveel heb je nodig?

Voordat je een sim-only abonnement kiest, is het verstandig om je behoeften te berekenen. Door inzicht te krijgen in je huidige verbruik, kun je beter inschatten welke bundel het beste bij je past. Je kunt je laatste telefoonrekeningen raadplegen om te zien hoeveel minuten, sms’jes en data je gemiddeld per maand verbruikt. Dit geeft je een goed beeld van je gebruikspatroon.

Op basis van de specificaties van je laatste telefoonrekeningen kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Bijvoorbeeld, als je gemiddeld 200 belminuten, 100 sms’jes en 2 GB aan data per maand verbruikt, dan kun je deze aantallen als leidraad nemen bij het kiezen van een sim-only bundel. Een bundel met 100 belminuten zou in dit geval niet voldoende zijn, omdat je gemiddelde behoefte hoger ligt.

Stel je hebt de afgelopen vier maanden gemiddeld 300 belminuten verbruikt. In dit geval zou een sim-only bundel met slechts 100 belminuten niet voldoen aan jouw gemiddelde behoefte. Het zou betekenen dat je mogelijk elke maand een overschrijding hebt en extra kosten moet betalen voor de extra belminuten die je verbruikt. Het is daarom belangrijk om je laatste vier maanden als referentie te nemen en een sim-only bundel te kiezen die overeenkomt met dit gemiddelde.

Door je behoeften te berekenen en je laatste telefoonrekeningen te analyseren, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een sim-only abonnement. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar vooral naar je eigen verbruikspatroon. Op deze manier voorkom je onverwachte kosten en kun je optimaal gebruikmaken van je sim-only bundel.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden weergegeven met een contractduur van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een abonnement met een looptijd van 1 maand het duurst is, waarbij de kosten per maand hoger zijn dan bij langere termijnen. Dit komt doordat aanbieders vaak extra kosten in rekening brengen voor de flexibiliteit en vrijheid van een kortlopend contract. Zo kan bijvoorbeeld een 1 maand-abonnement 1 euro extra per maand kosten in vergelijking met een abonnement met een langere looptijd.

Aan de andere kant, wanneer je kiest voor een abonnement met een langere looptijd, zoals 24 maanden, is het maandtarief over het algemeen veel goedkoper. Dit komt doordat de aanbieders de zekerheid hebben van een langdurig contract en daardoor bereid zijn om de maandelijkse kosten te verlagen. Het verschil in tarieven tussen een abonnement van 1 maand en een abonnement van 24 maanden kan aanzienlijk zijn, waarbij je aanzienlijk minder per maand betaalt bij een langerlopend contract.

Bijvoorbeeld, stel dat in de vergelijker een 1 maand-abonnement wordt getoond voor een bedrag van 20 euro per maand. In dezelfde vergelijker kan ook een 24 maanden-abonnement worden weergegeven voor een bedrag van 15 euro per maand. In dit geval bespaar je gemiddeld 5 euro per maand door te kiezen voor het abonnement met een langere looptijd. Dit kan op jaarbasis een aanzienlijke besparing opleveren. Het is echter belangrijk om de specifieke voorwaarden en eventuele opzeggingskosten van het langlopende abonnement te controleren voordat je een beslissing neemt.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden sim only abonnementen aan met 100 belminuten en geen data. Deze abonnementen zijn ideaal voor mensen die voornamelijk bellen en geen behoefte hebben aan internet op hun telefoon. Met 100 belminuten kun je voldoende gesprekken voeren zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten. Hoewel sommige mensen misschien denken dat het ontbreken van data een nadeel is, zijn er nog steeds veel mensen die geen behoefte hebben aan internet op hun telefoon. Misschien heb je bijvoorbeeld al een vaste internetverbinding thuis en gebruik je je telefoon alleen om te bellen. In dat geval is een sim only abonnement met 100 belminuten en geen data perfect voor jou. Het biedt de mogelijkheid om te communiceren zonder je zorgen te maken over onnodige extra kosten voor data die je toch niet gebruikt. Dus, als je op zoek bent naar een sim only abonnement met alleen belminuten en geen data, kun je bij elke Nederlandse provider terecht.

Enkele bekende Nederlandse providers die sim only abonnementen aanbieden zijn KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Hoewel ze misschien niet precies een abonnement met 100 belminuten en geen data aanbieden, hebben ze wel abonnementen die vergelijkbaar zijn. Deze providers begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die geen behoefte hebben aan internet op hun telefoon en daarom bieden ze verschillende opties aan die passen bij verschillende behoeften. Dus zelfs als je geen abonnement kunt vinden dat exact overeenkomt met 100 belminuten en geen data, kun je nog steeds een geschikt sim only abonnement vinden bij een van deze bekende Nederlandse providers.