• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 500 MB data (1 jaar)

Sim only: 100 belminuten / 500 MB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 500 MB data voor een jaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je verschillende sim only’s met dit bel- en databundel combineren en zo de beste keuze maken die aansluit bij jouw behoeften. Lees verder om de beste deals te ontdekken en vind het perfecte abonnement!

Hoeveel is 500 MB data?

Met 500 MB data per maand op je smartphone heb je voldoende data om verschillende dagelijkse activiteiten uit te voeren, maar het is belangrijk om je gebruik goed in de gaten te houden. Een megabyte (MB) is gelijk aan 1000 kilobyte (KB), terwijl een gigabyte (GB) gelijk is aan 1000 megabytes. Met 500 MB heb je dus 0,5 GB aan data.

Met 500 MB kun je regelmatig gebruik maken van sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Je kunt foto’s uploaden en berichten bekijken, maar de hoeveelheid foto’s die je kunt delen, is beperkt. Het streamen van muziek is ook mogelijk, maar hou er rekening mee dat elke song ongeveer 3-5 MB in beslag neemt, afhankelijk van de kwaliteit. Met 500 MB kun je dus ongeveer 100-166 nummers streamen.

Daarnaast kun je met 500 MB ook af en toe video’s bekijken, maar het streamen van HD-video’s zal snel je datalimiet opslokken. Een gemiddelde video van 5 minuten in lage kwaliteit neemt ongeveer 15-20 MB in beslag, maar in HD kan dit al snel oplopen tot 50-100 MB. Met 500 MB kun je dus ongeveer 25-33 video’s van 5 minuten bekijken in lage kwaliteit, maar slechts 5-10 video’s in HD-kwaliteit.

Als je regelmatig e-mails verstuurt en ontvangt, kun je hier ook prima mee uit de voeten. Een e-mail zonder bijlagen is meestal niet groter dan enkele kilobytes, dus met 500 MB kun je duizenden e-mails versturen of ontvangen. Het downloaden van apps en updates zal echter ook dataverbruik met zich meebrengen. Het is belangrijk om updates te beperken tot alleen essentiële apps, omdat sommige updates tientallen, zo niet honderden MB’s kunnen zijn.

Kortom, met 500 MB per maand kun je op je smartphone verschillende dagelijkse activiteiten uitvoeren, zoals het gebruik van sociale media, het streamen van muziek en het versturen van e-mails. Het bekijken van video’s moet echter beperkt worden, vooral in hoge kwaliteit. Het is belangrijk om bewust om te gaan met je dataverbruik om te voorkomen dat je je limiet overschrijdt.

Wat je kunt doen met 500 MB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 1000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 5 uur.
  3. Bekijken van ongeveer 30 minuten aan filmpjes op sociale media.
  4. Surfen op het internet en bekijken van webpagina’s gedurende ongeveer 2 uur.
  5. Gebruiken van sociale media en posten van berichten gedurende ongeveer 4 uur.

Zijn 100 belminuten genoeg?

Honderd belminuten per maand kunnen genoeg zijn, te weinig of te veel, afhankelijk van je belgedrag. Als je een gemiddelde beller bent en meestal alleen belangrijke telefoontjes pleegt, kunnen 100 belminuten voldoende zijn. Dit zou je in staat stellen om regelmatig te bellen zonder je zorgen te maken over het overschrijden van je minutenlimiet.

Aan de andere kant, als je iemand bent die veel sociale gesprekken voert en langere telefoontjes pleegt, kan 100 belminuten per maand te weinig zijn. Je zou voortdurend moeten letten op je verbruik en mogelijk extra kosten moeten betalen als je over je limiet gaat. In dit geval is het waarschijnlijk verstandiger om te kiezen voor een sim only abonnement met meer belminuten om je belgedrag beter te kunnen accommoderen.

Als je echter iemand bent die zelden belt en voornamelijk vertrouwt op berichtendiensten zoals WhatsApp of online gesprekken, dan zou 100 belminuten per maand waarschijnlijk te veel zijn voor jou. In dit geval zou het slimmer zijn om een sim only abonnement te overwegen met minder belminuten en meer nadruk op datagebruik.

Kortom, het aantal belminuten dat je nodig hebt, varieert afhankelijk van je persoonlijke belgedrag. Het is belangrijk om rekening te houden met hoe vaak je belt en hoe lang je gesprekken meestal duren bij het kiezen van een sim only abonnement om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor ongebruikte minuten of in de problemen komt met beperkte minuten.

100 belminuten / 500 MB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement je behoefte te berekenen. Je kunt hiervoor kijken naar je laatste telefoonrekeningen, waarop je het huidige verbruik kunt zien. Door de specificaties van deze rekeningen in te zien, kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een passende sim only bundel.

Stel, uit je laatste telefoonrekeningen blijkt dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 100 belminuten en 500 MB aan data hebt verbruikt. Een sim only abonnement met deze specificaties zou dan goed aansluiten op jouw gemiddelde behoefte. Je zit dan namelijk niet te veel vast aan een grotere bundel waarvan je de helft misschien niet gebruikt, maar je hebt ook genoeg belminuten en data om aan je behoeften te voldoen.

Het is belangrijk om je behoefte zorgvuldig te berekenen, zodat je niet te veel betaalt voor een overschot aan belminuten en data die je toch niet gebruikt. Door te kijken naar je laatste telefoonrekeningen en een gemiddelde behoefte te bepalen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een sim only abonnement.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden aangeboden voor een periode van 12 maanden, waarbij de kosten maandelijks in rekening worden gebracht. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, omdat er vaak extra kosten worden berekend voor de flexibiliteit en de mogelijkheid om het abonnement op korte termijn op te zeggen. Deze extra kosten kunnen bijvoorbeeld neerkomen op 1 euro extra per maand. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Dit komt doordat providers de garantie hebben dat de klant voor een lange periode verbonden zal blijven, wat hen in staat stelt om lagere tarieven aan te bieden. Met andere woorden, hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, kunnen we bijvoorbeeld kijken naar twee vergelijkbare abonnementen aangeboden door dezelfde provider. Het eerste abonnement heeft een looptijd van 1 maand en het kost €20 per maand. Het tweede abonnement heeft een looptijd van 24 maanden en het kost €15 per maand. Hoewel het eerste abonnement meer flexibiliteit biedt met betrekking tot de opzegtermijn, is het maandtarief hoger vanwege de extra kosten die verbonden zijn aan de kortere looptijd. Het tweede abonnement daarentegen heeft een lagere maandprijs doordat de provider zeker is van een langdurige klantrelatie. Het verschil van €5 per maand tussen de twee abonnementen kan aanzienlijk zijn over een periode van 24 maanden. Dit illustreert duidelijk het prijsvoordeel van het kiezen voor een abonnement met een langere looptijd.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Bij alle Nederlandse providers kun je tegenwoordig wel een sim only abonnement afsluiten met 100 belminuten en 500 MB data. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 of een van de vele andere providers, ze bieden vrijwel allemaal een dergelijk abonnement aan. Het is een ideale optie voor mensen die niet veel bellen of internetten, maar toch altijd bereikbaar willen zijn. Met 100 belminuten kun je gemiddeld genomen ruim anderhalf uur bellen per maand. En met 500 MB data kun je regelmatig WhatsApp-berichten versturen, je sociale media checken en af en toe wat websites bezoeken. Het is dus een prima keuze voor mensen die niet veel verbruiken en niet willen betalen voor extra ongebruikte belminuten of MB’s.