• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 5 GB data (2 jaar)

Sim only: 100 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 5 GB data voor de komende twee jaar? Hier vind je een overzicht van verschillende aanbieders waar je deze abonnementen nu kunt vergelijken.

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je voldoende ruimte om verschillende activiteiten op je smartphone te kunnen doen. Dit is een redelijk ruim datalimiet, waarmee je dagelijks gebruik kunt maken van verschillende apps en functies zonder je zorgen te hoeven maken over het verbruik. Om een idee te krijgen van hoeveel data dit precies is, is het handig om de vergelijking te maken tussen gigabytes en megabytes.

Een gigabyte is gelijk aan 1000 megabytes, dus met 5 GB beschik je over 5000 megabytes per maand. Dit is een behoorlijke hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Met deze hoeveelheid data kun je bijvoorbeeld dagelijks gebruik maken van sociale media-apps zoals Facebook, Instagram en Snapchat, waarbij je foto’s en video’s kunt bekijken en uploaden, en berichten kunt versturen en ontvangen. Ook kun je regelmatig gebruik maken van verschillende streamingdiensten zoals Netflix, YouTube en Spotify, waarbij je muziek kunt streamen en video’s kunt bekijken, zonder je druk te hoeven maken over het verbruik. Daarnaast kun je ook regelmatig gebruik maken van internetbrowsen en e-mailen, waarbij je websites kunt bezoeken, e-mails kunt versturen en ontvangen, en bestanden kunt downloaden. Met 5 GB kun je dus voldoende gebruik maken van verschillende apps en functies op je smartphone.

Het is wel belangrijk om bewust om te gaan met je dataverbruik, omdat het toch een beperkte hoeveelheid is. Het streamen van video’s in hoge kwaliteit of het downloaden van grote bestanden kost bijvoorbeeld meer data dan het versturen van berichten of het surfen op internet. Het is handig om altijd gebruik te maken van wifi wanneer dit mogelijk is, bijvoorbeeld thuis of op kantoor, zodat je geen onnodige data verbruikt. Ook kun je instellingen aanpassen in apps, zoals het automatisch downloaden van updates of het afspelen van video’s in lagere kwaliteit, om je data te besparen. Door bewust met je dataverbruik om te gaan, kun je optimaal gebruik maken van de 5 GB data per maand op je smartphone en toch genieten van alle mogelijkheden die het biedt.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van duizenden e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 83 uur.
  3. Surfen op internet en bekijken van ongeveer 2000 webpagina’s.
  4. Downloaden van ongeveer 1000 foto’s.
  5. Bekijken van ongeveer 10 uur aan video’s.

Zijn 100 belminuten genoeg?

Met 100 belminuten per maand heb je voldoende beltegoed om regelmatig te kunnen bellen. Het is wel belangrijk om je belgedrag in overweging te nemen. Als je veel belt, bijvoorbeeld voor je werk of om regelmatig contact te houden met familie en vrienden, is 100 belminuten mogelijk te weinig. In dat geval riskeer je buiten je bundel te gaan en extra kosten te maken.

Vergeleken met het belgedrag van een gemiddelde beller kan 100 belminuten per maand als voldoende worden beschouwd. Gemiddeld genomen belt een persoon ongeveer 150 minuten per maand. Als je dus niet al te veel belt en voornamelijk gebruikmaakt van andere communicatiemiddelen zoals WhatsApp of FaceTime, zou 100 belminuten genoeg moeten zijn.

Bij het kiezen van een sim only-abonnement is het belangrijk om je belgedrag goed in kaart te brengen. Als je verwacht dat 100 belminuten niet genoeg zal zijn, is het verstandig om te kijken naar abonnementen met meer belminuten of zelfs onbeperkt bellen. Aan de andere kant, als je zelden of nooit belt, kan een sim only met minder belminuten voordeliger zijn en meer bij je behoeften passen. Het is dus essentieel om je eigen belgedrag en behoeften als beller goed te overwegen bij het maken van je keuze.

100 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement je behoefte te berekenen. Door je behoefte te berekenen voorkom je dat je een te duur of juist een te beperkt abonnement afsluit. Een handige manier om je behoefte te bepalen is om te kijken naar je huidige verbruik, zoals te zien is in je laatste telefoonrekeningen. Door de specificaties van deze rekeningen te bekijken, zoals het aantal belminuten en de hoeveelheid data die je hebt gebruikt, kun je een gemiddelde behoefte berekenen.

Op basis van dit gemiddelde verbruik kun je vervolgens bepalen welke sim only bundel het beste bij jou past. Stel dat je gemiddeld 100 belminuten en 5 GB aan data gebruikt per maand, dan zou een sim only abonnement met deze specificaties goed aansluiten op jouw behoefte. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts een voorbeeld is en dat iedereen een andere behoefte heeft. Maar door te kijken naar je gemiddelde verbruik kun je een goede indicatie krijgen van welk abonnement het beste bij jou past.

Door inzicht te krijgen in je huidige verbruik en op basis daarvan een gemiddelde behoefte te bepalen, kun je een weloverwogen keuze maken voor een passende sim only bundel. Denk bijvoorbeeld aan een bundel met 100 belminuten en 5 GB aan data, die in lijn ligt met je gemiddelde verbruik van de afgelopen vier maanden. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor ongebruikte minuten en data, maar ook dat je te weinig hebt en extra kosten maakt voor het overschrijden van je bundel.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden weergegeven met een contractduur van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is in vergelijking met abonnementen met langere looptijden. Dit komt doordat bij een kortere looptijd de provider minder zekerheid heeft over hoe lang de klant abonnee zal blijven, en dus meer risico loopt. Om dit risico te compenseren, rekenen providers vaak een hoger maandtarief voor 1 maand-abonnementen. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een extra kosten van 1 euro per maand voor een 1 maand-abonnement ten opzichte van een abonnement met een looptijd van 24 maanden.

Het prijsverschil tussen abonnementen met verschillende looptijden is gebaseerd op de kostenbesparing die providers kunnen realiseren bij een langere contractduur. Bij een abonnement met een looptijd van 24 maanden kan de provider bijvoorbeeld zeker zijn van een stabiele inkomstenstroom gedurende die periode, waardoor ze meer flexibiliteit hebben bij het aanbieden van gunstigere tarieven. Daarnaast kunnen providers bij een langere looptijd vaak ook rekenen op hogere klantentrouw, wat resulteert in lagere acquisitiekosten voor nieuwe klanten. Deze kostenbesparingen worden dan doorberekend in een lager maandtarief voor abonnementen met een langere looptijd.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, stellen we een specifiek voorbeeld voor. Stel dat een provider een mobiel abonnement aanbiedt met een maandtarief van 20 euro voor een looptijd van 1 maand, terwijl een abonnement met een looptijd van 24 maanden slechts 15 euro per maand kost. Dit betekent dat je maandelijks 5 euro bespaart door te kiezen voor het abonnement met een langere looptijd. Over de gehele contractperiode van 24 maanden komt dit neer op een aanzienlijke besparing van 120 euro ten opzichte van het 1 maand-abonnement. Dit voorbeeld illustreert hoe het maandtarief van een abonnement kan worden verlaagd naarmate de looptijd langer wordt, en toont daarmee aan dat hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan, en het goede nieuws is dat de meeste van deze abonnementen een combinatie aanbieden van 100 belminuten en 5 GB aan data. Of je nu naar KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Ben of een andere bekende provider kijkt, de kans is groot dat je een passend sim only abonnement zult vinden met dezelfde belminuten en databundel. Hoewel de exacte combinatie kan variƫren per provider, hebben de meeste van hen abonnementen die voldoen aan je behoefte aan 100 belminuten en 5 GB aan data. Dus, of je nu veel belt of juist meer data nodig hebt voor het gebruik van apps en internet, er is zeker een sim only abonnement beschikbaar dat aansluit bij jouw behoeften. Het is altijd aan te raden om de verschillende aanbiedingen en tarieven van de verschillende providers te vergelijken voordat je een keuze maakt.