• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 5 GB data (1 maand)

Sim only: 100 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 5 GB data voor één maand? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je verschillende sim only’s met deze specificaties met elkaar vergelijken. Of je nu veel belt of vooral veel data verbruikt, je vindt hier gegarandeerd het abonnement dat bij jou past. Laten we beginnen met het vergelijken van de beste aanbiedingen!

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je ruim voldoende om allerlei activiteiten op je smartphone uit te voeren. Om een vergelijking te maken tussen gigabytes en megabytes, is het belangrijk om te weten dat 1 GB gelijk staat aan 1000 MB. Met 5 GB data beschik je dus over 5000 MB per maand.

Met deze hoeveelheid data kun je zonder zorgen gebruik maken van verschillende apps die veel data verbruiken, zoals videostreamingdiensten. Met een gemiddelde kwaliteit van een video op bijvoorbeeld YouTube of Netflix, verbruik je ongeveer 1 uur streaming 0,7 GB aan data. Met 5 GB per maand kun je dus ongeveer 7 uur per maand aan video’s kijken. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het bekijken van video’s in hogere kwaliteit, zoals HD of 4K, meer data zal verbruiken.

Daarnaast kun je met 5 GB per maand ook regelmatig gebruik maken van sociale media. Het plaatsen van foto’s op platforms zoals Instagram of Facebook kost gemiddeld tussen de 2 en 5 MB per foto, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de foto. Met 5 GB data heb je voldoende ruimte om elke dag een flink aantal foto’s te plaatsen en te delen met je vrienden en volgers.

Tot slot kun je met 5 GB per maand ook regelmatig gebruik maken van muziekstreamingdiensten, zoals Spotify of Apple Music. Het streamen van muziek kost doorgaans minder data dan video’s. Een gemiddeld nummer in standaard kwaliteit verbruikt ongeveer 3 MB per minuut. Met 5 GB per maand kun je dus ruim 27 uur muziek streamen.

In het kort, met 5 GB per maand kun je meerdere uren video’s kijken, talloze foto’s uploaden en delen, en meer dan een dag non-stop muziek streamen. Deze hoeveelheid data biedt je voldoende ruimte om veelvuldig gebruik te maken van verschillende apps en diensten op je smartphone, zonder je zorgen te hoeven maken over je dataverbruik.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 500.000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 125 uur.
  3. Browsen op het internet gedurende ongeveer 1.250 uur.
  4. Downloaden van ongeveer 1.000 apps.
  5. Bekijken van ongeveer 25 uur aan video’s.

Zijn 100 belminuten genoeg?

100 belminuten per maand is vaak voldoende voor de gemiddelde beller. Als je voornamelijk gebruikmaakt van berichtendiensten zoals WhatsApp, Facebook Messenger of iMessage, heb je waarschijnlijk geen behoefte aan veel belminuten. Met 100 minuten kun je regelmatig telefonische gesprekken voeren, afspraken maken of even met vrienden en familie bellen. Een gemiddelde beller besteedt meestal niet te veel tijd aan telefoneren, omdat er alternatieve communicatiemiddelen beschikbaar zijn.

Als je echter regelmatig lange telefoongesprekken voert of vaak gebeld wordt, kan 100 belminuten mogelijk te weinig zijn. In dat geval zou je kunnen overwegen om een grotere bundel te nemen om extra kosten te voorkomen. Het belgedrag varieert echter per persoon, dus het is belangrijk om je eigen belgewoonten te beoordelen voordat je een keuze maakt.

Wat betreft de keuze voor een sim only-abonnement, kan het aantal belminuten van invloed zijn op je keuze. Als je weet dat je veel belminuten nodig hebt, is het verstandig om een abonnement te kiezen met een grotere bundel. Sim only-abonnementen bieden vaak de flexibiliteit om je bundel aan te passen aan je behoeften, dus het kan handig zijn om een pakket te kiezen waarvan je het aantal belminuten kunt wijzigen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je altijd voldoende belminuten hebt zonder extra kosten te maken.

100 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Hierbij is het handig om inzicht te verkrijgen in je huidige verbruik. Je kunt dit gemakkelijk doen door je laatste telefoonrekeningen erbij te pakken. Deze rekeningen geven namelijk een overzicht van je belminuten, sms’jes en data die je de afgelopen maanden hebt verbruikt. Door deze informatie te bekijken, krijg je een goed beeld van je gemiddelde verbruik per maand.

Op basis van deze specificatie kan je een gemiddelde behoefte bepalen. Stel dat je gemiddeld 200 belminuten en 4 GB data per maand verbruikt, dan kun je hiermee rekening houden bij het kiezen van een sim only bundel. Je wilt immers niet teveel betalen voor een abonnement met een hogere limiet dan je daadwerkelijk nodig hebt, maar anderzijds ook niet buiten je bundel gaan en extra kosten maken.

Als je bijvoorbeeld een sim only bundel kiest met 100 belminuten en 5 GB, dan komt dit in dit geval redelijk overeen met je gemiddelde behoefte van de afgelopen vier maanden. Je hebt iets minder belminuten dan het gemiddelde, maar iets meer data. Dit zou dus een goede optie kunnen zijn, aangezien je voldoende belminuten en data hebt om aan je behoeften te voldoen, zonder dat je te veel betaalt voor een grotere bundel. Het is belangrijk om te realiseren dat dit gemiddelde kan variëren, afhankelijk van je gebruikspatroon. Het is daarom verstandig om regelmatig je verbruik te controleren en indien nodig je sim only bundel aan te passen.

1 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 maand. Over het algemeen is een 1 maand-abonnement het duurst. Dit betekent dat er bijvoorbeeld 1 euro extra per maand wordt berekend ten opzichte van een abonnement met een langere looptijd. Daarentegen is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit houdt in dat het maandtarief lager is in vergelijking met een korter abonnement. Het principe is simpel: hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.
Als een specifiek voorbeeld, laten we zeggen dat een 1 maand-abonnement voor een bepaalde dienst €30 per maand kost. Als we naar een abonnement met een looptijd van 12 maanden kijken, kan het maandtarief bijvoorbeeld dalen tot €25 per maand. Bij een abonnement met een looptijd van 24 maanden kan het maandtarief nog verder dalen tot €20 per maand. Dus zelfs met een extra betaling van €1 per maand voor het 1 maand-abonnement, kan het uiteindelijk duurder zijn dan een langduriger abonnement. Het is dus verstandig voor consumenten om de verschillende looptijden van abonnementen te overwegen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met verschillende bundels voor belminuten en dataverbruik. Echter, de meeste providers hebben abonnementen die overeenkomen met een combinatie van 100 belminuten en 5 GB data. Deze bundel is ideaal voor mensen die regelmatig bellen en redelijk intensief gebruik maken van internet op hun mobiele telefoon. Met 100 belminuten heb je genoeg tijd om te bellen met vrienden, familie en collega’s zonder je zorgen te maken over het overschrijden van je bundel. Daarnaast biedt 5 GB data een ruime hoeveelheid om te internetten, e-mails te verzenden en ontvangen, social media te gebruiken, muziek te streamen en video’s te bekijken. Met deze combinatie ben je goed uitgerust om optimaal gebruik te maken van je smartphone. Het beste is om de websites of winkels van verschillende providers te raadplegen om de precieze sim only bundels en tarieven te vergelijken.

Er zijn verschillende bekende Nederlandse providers die sim only abonnementen aanbieden, waaronder KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo en Ben. Hoewel ze misschien niet allemaal precies dezelfde bundel van 100 belminuten en 5 GB data aanbieden, hebben ze over het algemeen vergelijkbare abonnementen met genoeg belminuten en data om aan de behoeften van de meeste mensen te voldoen. Het is echter altijd verstandig om de website van elke provider te raadplegen om de meest actuele informatie te verkrijgen en om te zien welke aanbiedingen er op dat moment gelden.