• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 10 GB data (1 jaar)

Sim only: 100 belminuten / 10 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 10 GB data voor één jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je de verschillende opties bekijken en de beste keuze maken voor jouw behoeften. Of je nu veel belt of vooral veel data verbruikt, er is zeker een passend abonnement te vinden. Laten we beginnen met het vergelijken van de sim only’s die aan jouw criteria voldoen!

Hoeveel is 10 GB data?

Met 10 GB data per maand heb je voldoende ruimte om verschillende activiteiten op je smartphone uit te voeren. Om een idee te geven, is het handig om de vergelijking te maken tussen gigabytes (GB) en megabytes (MB). Een gigabyte bestaat uit 1000 megabytes, dus met 10 GB heb je 10.000 MB tot je beschikking.

Met deze hoeveelheid data kun je bijvoorbeeld maandelijks ongeveer 2000 tot 2500 foto’s versturen of ontvangen via apps zoals WhatsApp of Instagram. Je kunt een groot aantal apps downloaden en updaten zonder je zorgen te maken over je datalimiet. Daarnaast kun je ook regelmatig video’s streamen in een behoorlijke kwaliteit. Met 10 GB kun je ongeveer 20 uur aan video’s streamen in een gemiddelde kwaliteit, zoals 480p of 720p. Dit betekent dat je zonder problemen een paar uur per dag naar YouTube kunt kijken, video’s op Netflix kunt streamen of je favoriete sportwedstrijd live kunt volgen.

Daarnaast kun je ook muziek streamen zonder je zorgen te maken over de hoeveelheid data die je verbruikt. Met 10 GB kun je ongeveer 2500 tot 3000 nummers streamen in een goede kwaliteit. Dit betekent dat je eindeloos naar je favoriete artiesten kunt luisteren via apps zoals Spotify of Apple Music, zonder dat je je druk hoeft te maken over het verstoken van je datalimiet.

Kortom, met 10 GB per maand heb je voldoende data om foto’s te versturen, apps te downloaden en updaten, video’s te streamen en naar muziek te luisteren. Het geeft je de vrijheid om je smartphone optimaal te gebruiken zonder dat je constant bang hoeft te zijn dat je over je datalimiet gaat.

Wat je kunt doen met 10 GB data

  1. Versturen en ontvangen van duizenden e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 160 uur.
  3. Bekijken van ongeveer 80 uur aan HD-video’s.
  4. Surfen op het internet en bekijken van social media gedurende ongeveer 400 uur.
  5. Downloaden van ongeveer 2000 apps of foto’s.

Zijn 100 belminuten genoeg?

Als je gemiddeld 100 belminuten per maand gebruikt, kan dit genoeg zijn, maar het hangt ook af van je specifieke belgedrag. Als je voornamelijk zaken doet via berichten-apps en sociale media, en slechts af en toe belt voor korte gesprekken, dan is 100 belminuten voldoende. Het kan ook genoeg zijn als je voornamelijk belt in het weekend of buiten piekuren, wanneer de tarieven vaak lager zijn.

Als je echter regelmatig lange telefoongesprekken voert, vaak internationaal belt of veel te maken hebt met klantenservice- of zakelijke gesprekken, zou 100 belminuten per maand onvoldoende kunnen zijn. In dat geval zou je kunnen overwegen om een sim only abonnement te kiezen met een groter belminutenpakket om tegemoet te komen aan je belbehoeften.

Bij het kiezen van een sim only abonnement moet je rekening houden met je belgedrag en of je denkt dat 100 belminuten voldoende zijn. Als je verwacht dat je meer dan 100 belminuten per maand nodig hebt, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een groter belminutenpakket, zelfs als dit iets duurder is. Het is belangrijk om je belgewoonten en je gebruikspatronen in overweging te nemen om de juiste keuze voor een sim only abonnement te maken.

100 belminuten / 10 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Dit kun je doen door naar je laatste telefoonrekeningen te kijken en het huidige verbruik te analyseren. Je kunt op deze rekeningen zien hoeveel belminuten, sms’jes en data je de afgelopen maanden hebt gebruikt. Door deze gegevens te vergelijken, kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van de juiste sim only bundel.

Als voorbeeld, laten we zeggen dat je gemiddeld de afgelopen vier maanden 100 belminuten en 10 GB data hebt verbruikt. Bij het kiezen van een sim only abonnement zou je dan kunnen kijken naar een bundel die hiermee overeenkomt. Een sim only abonnement met 100 belminuten en 10 GB data zou perfect passen bij jouw gemiddelde behoefte.

Door te kijken naar je recente verbruik kun je dus een goede inschatting maken van je behoefte aan belminuten, sms’jes en data. Dit helpt je om een sim only abonnement te kiezen dat goed bij jou past en voorkomt dat je betaalt voor bundels die je niet nodig hebt. Het is daarom altijd verstandig om je behoefte te berekenen voordat je een keuze maakt.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden weergegeven met een looptijd van 12 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is in vergelijking met abonnementen met langere looptijden zoals 12 maanden of 24 maanden. Er wordt vaak een extra bedrag per maand in rekening gebracht voor een 1 maand-abonnement, bijvoorbeeld 1 euro extra per maand. Dit komt doordat de provider het risico op verlies van abonnees na de eerste maand wil compenseren.

Daarentegen is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Dit komt doordat de provider zekerheid heeft dat de abonnee gedurende deze periode klant zal blijven. Omdat de klant voor een langere periode vastzit aan het abonnement, kan de provider het tarief verlagen, waardoor het maandtarief goedkoper wordt.

Een specifiek voorbeeld om het verschil in looptijden weer te geven is als volgt: Stel dat er een abonnement is met een maandtarief van 20 euro voor een looptijd van 1 jaar (12 maanden), dan kan hetzelfde abonnement worden aangeboden voor een maandtarief van 15 euro voor een looptijd van 2 jaar (24 maanden). Hierbij wordt dus een korting van 5 euro per maand gegeven aan de klanten die bereid zijn om voor een langere periode aan het abonnement vast te zitten.

Kortom, in de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand en over het algemeen geldt dat abonnementen met langere looptijden goedkoper zijn dan abonnementen met kortere looptijden. Het verschil in prijs komt voort uit het feit dat bij langere looptijden de provider meer zekerheid heeft dat de klant trouw blijft aan het abonnement, waardoor het maandtarief verlaagd kan worden.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met diverse belminuten en databundels. Een veelvoorkomende combinatie die beschikbaar is bij de meeste providers is een pakket met 100 belminuten en 10 GB data. Deze bundel geeft je voldoende minuten om te bellen en een ruime hoeveelheid data voor het gebruik van internet, social media en het streamen van video’s. Of je nu op zoek bent naar een abonnement met deze specifieke combinatie of iets vergelijkbaars, er zijn verschillende bekende providers in Nederland die sim only’s aanbieden die bij je behoeften passen.