• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 1 GB data (2 jaar)

Sim only: 100 belminuten / 1 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 1 GB data voor de komende 2 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! We gaan nu kijken naar verschillende aanbieders en hun tarieven om ervoor te zorgen dat jij het beste pakket vindt dat aan jouw behoeften voldoet. Lees verder om de perfecte sim only voor jou te vinden!

Hoeveel is 1 GB data?

Met 1 GB data per maand kun je op je smartphone behoorlijk wat activiteiten uitvoeren. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid data die je hebt, is het handig om de vergelijking tussen gigabytes en megabytes te begrijpen. Een gigabyte is gelijk aan 1000 megabytes, dus 1 GB is gelijk aan 1000 MB. Dit is een behoorlijke hoeveelheid data, maar het is belangrijk om te realiseren dat verschillende activiteiten verschillende hoeveelheden data verbruiken.

Als je 1 GB data per maand hebt, kun je bijvoorbeeld ongeveer 200 uur lang surfen op het internet. Dit omvat het lezen van nieuwsartikelen, blogs of het browsen van sociale media. Het bekijken van YouTube-video’s kost meer data, dus met 1 GB kun je ongeveer 10 uur lang video’s bekijken op standaard kwaliteit. Het streamen van muziek op bijvoorbeeld Spotify of Apple Music kan ook aanzienlijk wat data verbruiken. Met 1 GB kun je ongeveer 200 nummers streamen.

Verder kun je met 1 GB data per maand ook berichten sturen via verschillende apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger of iMessage. Het versturen van tekstberichten kost vrijwel geen data, maar het delen van afbeeldingen, video’s of spraakberichten kan wel data verbruiken. Met 1 GB kun je ongeveer 5000 afbeeldingen delen of 50 minuten lang videobellen.

Het streamen en downloaden van apps of games kost ook data. Het hangt af van de grootte van de app of game hoeveel data dit precies verbruikt, maar gemiddeld genomen kun je met 1 GB tussen de 10 en 20 apps downloaden. Het gebruik van GPS-navigatie tijdens het reizen kost ook enige data, maar dit is doorgaans minimaal.

Kortom, met 1 GB data per maand kun je aardig wat activiteiten uitvoeren op je smartphone, zoals surfen op het internet, kijken naar video’s, streamen van muziek, berichten sturen en apps downloaden. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van je dataverbruik en mogelijk overschrijding te voorkomen, vooral als je van plan bent om intensieve activiteiten zoals het bekijken van video’s of het streamen van muziek gedurende lange periodes uit te voeren.

Wat je kunt doen met 1 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 2000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 16 uur.
  3. Bekijken van ongeveer 2 uur aan video’s op YouTube.
  4. Gebruiken van sociale media-apps zoals Facebook, Twitter en Instagram gedurende ongeveer 8 uur.
  5. Surfen op internet en bekijken van webpagina’s gedurende ongeveer 20 uur.

Zijn 100 belminuten genoeg?

Als je 100 belminuten per maand hebt, kan het genoeg zijn, te weinig of te veel, afhankelijk van je belgedrag. Voor een gemiddelde beller kan 100 minuten in de meeste gevallen voldoende zijn. Als je voornamelijk alleen belangrijke gesprekken voert en niet veel tijd aan de telefoon doorbrengt, is 100 minuten waarschijnlijk genoeg. Dit zou betekenen dat je ongeveer iets meer dan 3 minuten per dag aan de telefoon kunt besteden, wat redelijk is voor incidenteel gebruik.

Echter, als je telefoongesprekken voert voor werk of persoonlijke gesprekken waarbij je vaak lange tijd aan de telefoon zit, dan kunnen 100 minuten per maand te weinig zijn. Je zou dan voortdurend moeten bijhouden hoeveel minuten je nog over hebt en mogelijk extra kosten maken als je de limiet overschrijdt.

Bij het kiezen van een sim only-abonnement is het belangrijk om je belgedrag en behoeften te evalueren. Als je weet dat je regelmatig veel belt, is het verstandig om een abonnement te kiezen met meer belminuten, zoals 200 of zelfs onbeperkte belminuten. Dit geeft je de gemoedsrust dat je nooit zonder minuten komt te zitten en je geen extra kosten hoeft te maken.

Als je daarentegen weet dat je meestal niet veel belt en je telefoon voornamelijk voor andere doeleinden gebruikt, zoals internetten of berichten sturen, dan kan een abonnement met 100 belminuten voldoende zijn. In dit geval zou je kunnen overwegen om te kiezen voor een sim only-abonnement met beperkte belminuten, maar met onbeperkt internet of meer data.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een sim only-abonnement af van je individuele behoeften en belgedrag. Het is belangrijk om je gebruikspatronen in kaart te brengen en een abonnement te kiezen dat het beste bij je past, zodat je niet te veel betaalt voor ongebruikte belminuten of te weinig hebt en extra kosten moet maken.

100 belminuten / 1 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om, voordat je een sim only abonnement kiest, je behoefte te berekenen. Hierbij kun je kijken naar je huidige verbruik, dat je kunt aflezen in je laatste telefoonrekeningen. Deze rekeningen geven je een goed beeld van hoeveel belminuten en data je maandelijks gebruikt.

Op basis van deze specificaties kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het gemiddelde van de laatste vier maanden om zo een realistisch beeld te krijgen. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel.

Stel dat je gemiddeld 100 belminuten en 1 GB aan data per maand verbruikt. Dan zou een sim only bundel met dezelfde specificaties goed overeenkomen met jouw behoefte. Hiermee voorkom je dat je te veel betaalt voor een bundel die je eigenlijk niet nodig hebt. Aan de andere kant kun je ook voorkomen dat je te weinig belminuten of data hebt, waardoor je buiten je bundel moet gaan betalen.

Het is dus belangrijk om je behoefte te berekenen voordat je een sim only abonnement kiest. Door naar je huidige verbruik te kijken en op basis daarvan een gemiddelde behoefte te bepalen, kun je een bundel kiezen die perfect bij jou past. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel betaalt en altijd genoeg belminuten en data hebt.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen een contractduur hebben van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een abonnement met een looptijd van 1 maand het duurst is. Dit houdt in dat er per maand een extra kostenbedrag van bijvoorbeeld 1 euro in rekening wordt gebracht. Daarentegen is een abonnement met een looptijd van 24 maanden juist het goedkoopst. Dit betekent dat het maandtarief voor een abonnement met een langere contractduur relatief lager is dan bij een kortere contractduur. Een specifiek voorbeeld kan dit verschil in looptijden goed weergeven. Stel dat er een abonnement beschikbaar is voor een bepaalde dienst en dit abonnement kost 10 euro per maand. Als je kiest voor een abonnement met een looptijd van 1 maand, komt daar een extra bedrag van 1 euro per maand bij, wat het totale maandelijkse kostenbedrag op 11 euro brengt. Echter, als je kiest voor hetzelfde abonnement met een looptijd van 24 maanden, kan het maandtarief worden verlaagd naar bijvoorbeeld 8 euro per maand. Hieruit blijkt dat hoe langer de looptijd van het abonnement is, des te goedkoper het maandelijkse tarief wordt.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only abonnement aan met 100 belminuten en 1 GB data. Of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 of een van de vele andere providers, je kunt altijd terecht voor een sim only pakket dat voldoet aan jouw wensen. Met 100 belminuten kun je genoeg gesprekken voeren zonder je zorgen te maken over hoge kosten. En met 1 GB data kun je ook onderweg altijd gebruik maken van internet, bijvoorbeeld om te surfen op sociale media of om je e-mails te checken. Dus of je nu veel belt of juist meer gebruik maakt van internet, er is altijd een sim only abonnement dat bij jou past.