• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 100 belminuten en 1 GB data (1 jaar)

Sim only: 100 belminuten / 1 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 100 belminuten en 1 GB data? Dan ben je hier aan het juiste adres! We vergelijken op dit moment verschillende sim only aanbiedingen met deze specificaties, zodat jij de keuze kunt maken die het beste bij jou past. Of je nu veel belt, veel data verbruikt, of juist een combinatie van beiden zoekt, wij hebben de opties voor je op een rijtje gezet. Lees verder om erachter te komen welk sim only abonnement het beste bij jouw behoeften past.

Hoeveel is 1 GB data?

Met 1 GB data per maand op je smartphone kun je behoorlijk wat doen. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoeveel data 1 GB is in vergelijking met megabytes. Een gigabyte staat gelijk aan 1000 megabytes. Dit betekent dat 1 GB data 1000 keer meer data bevat dan 1 MB.

Met 1 GB per maand kun je vrijelijk gebruikmaken van verschillende apps op je smartphone. Ten eerste kun je zonder zorgen surfen op het internet. Je kunt websites bezoeken, artikelen lezen, social media bekijken en afbeeldingen downloaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit dat je data bijna op is. Je kunt zelfs eenvoudig muziek streamen via platforms zoals Spotify of Apple Music. Met een gemiddelde kwaliteit van 160 kbps gebruikt een liedje van 3 minuten ongeveer 3 MB aan data, wat betekent dat je met 1 GB ongeveer 330 liedjes kunt streamen.

Daarnaast kun je ook video’s bekijken op je smartphone. Het streamen van video’s in een lage kwaliteit (360p) verbruikt ongeveer 1 MB per minuut. Dit betekent dat je met 1 GB data ongeveer 1000 minuten (of 16,6 uur) video’s in lage kwaliteit kunt streamen. Als je echter video’s in hogere kwaliteit wilt bekijken, zoals 720p of 1080p, zal het dataverbruik toenemen. Met dezelfde 1 GB kun je ongeveer 400 minuten video’s in 720p bekijken.

Tot slot kun je ook eenvoudig berichten sturen via verschillende messaging-apps zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Het versturen van tekstberichten en afzonderlijke afbeeldingen verbruikt over het algemeen zeer weinig data. Het wordt echter anders wanneer je begint met het verzenden van mediabestanden zoals foto’s en video’s. Een foto van gemiddelde grootte verbruikt ongeveer 3 MB, terwijl een video van één minuut in standaard kwaliteit ongeveer 12 MB aan data kan verbruiken. Met 1 GB data per maand kun je dus een aanzienlijk aantal berichten sturen en mediabestanden delen.

Kortom, met 1 GB data per maand kun je vrijelijk gebruikmaken van verschillende apps en genieten van verschillende vormen van entertainment op je smartphone. Je kunt zonder zorgen surfen op het internet, muziek streamen, video’s bekijken en berichten sturen. Houd er echter rekening mee dat het dataverbruik afhangt van factoren zoals de kwaliteit van de video’s en muziek die je streamt, en de grootte van de mediabestanden die je deelt.

Wat je kunt doen met 1 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 4000 e-mails met tekst en foto’s.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 17 uur.
  3. Surfen op het internet en bekijken van sociaal mediapagina’s gedurende ongeveer 25 uur.
  4. Downloaden van ongeveer 200 apps of games.
  5. Bekijken van video’s op sociale media gedurende ongeveer 2 uur.

Zijn 100 belminuten genoeg?

Als je 100 belminuten per maand hebt, kan dit voldoende zijn, te weinig of te veel, afhankelijk van je belgedrag. Als je een gemiddelde beller bent, die regelmatig belt maar niet buitensporig veel, dan zou 100 belminuten per maand waarschijnlijk genoeg zijn. Dit zou je in staat stellen om regelmatig te bellen en af en toe langere gesprekken te voeren, zonder je al te veel zorgen te hoeven maken over je beltegoed.

Als je echter een intensieve beller bent, bijvoorbeeld als je veel zakelijke gesprekken voert of veel contact houdt met vrienden en familie, dan zouden 100 belminuten per maand mogelijk te weinig zijn. In dit geval zou je snel door je beltegoed heen zijn en extra kosten moeten betalen voor extra belminuten.

Dit heeft ook invloed op je keuze voor een sim only-abonnement. Als je merkt dat je regelmatig je belminuten overschrijdt en extra kosten maakt, zou het verstandig zijn om te overwegen een abonnement te kiezen met een grotere bundel, bijvoorbeeld 300 belminuten per maand. Aan de andere kant, als je merkt dat je zelden of nooit je belminuten gebruikt, zou het wellicht voordeliger zijn om te kiezen voor een kleiner sim only-abonnement met bijvoorbeeld 50 belminuten per maand.

Het is belangrijk om je belgedrag goed in de gaten te houden en je abonnement aan te passen aan je individuele behoeften. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor belminuten die je niet gebruikt, of dat je niet steeds extra kosten maakt omdat je belminuten tekortkomt.

100 belminuten / 1 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om, voordat je een sim only abonnement kiest, je behoefte te berekenen. Je wilt immers een abonnement dat zo goed mogelijk aansluit bij je persoonlijke behoeften en gewoonten. Om inzicht te krijgen in je behoefte, kunnen je laatste telefoonrekeningen van pas komen. Door deze rekeningen goed te bekijken, kun je zien hoeveel belminuten en data je gemiddeld per maand hebt verbruikt.

Op basis van deze specificatie kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Stel dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 100 belminuten en 1 GB data hebt verbruikt. Dit gemiddelde kan dan leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met 100 belminuten en 1 GB data, omdat dit overeenkomt met je gemiddelde verbruik. Op deze manier heb je genoeg belminuten en data om aan je behoeften te voldoen, zonder te betalen voor meer dan je daadwerkelijk gebruikt.

Het is belangrijk om vanuit jouw perspectief te bepalen welk abonnement het beste bij jou past. Door je behoefte te berekenen aan de hand van je laatste telefoonrekeningen, kun je een goed gemiddelde bepalen. Een sim only abonnement met 100 belminuten en 1 GB data kan dan een goede keuze zijn als dit overeenkomt met je gemiddelde verbruik. Op deze manier zorg je ervoor dat je genoeg belminuten en data hebt, zonder te veel te betalen voor een abonnement dat niet aansluit bij jouw behoeften.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit houdt in dat de abonnementen worden weergegeven voor een periode van 12 maanden. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, doordat er bij dit type abonnement vaak een extra bedrag per maand in rekening wordt gebracht. Dit extra bedrag kan bijvoorbeeld 1 euro per maand zijn.

Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Dit komt doordat bij een langere looptijd de aanbieder de klant meer zekerheid geeft en daarom vaak bereid is om een korting op het maandtarief te geven. Het maandtarief bij een abonnement van 24 maanden zal dus lager liggen dan bij een abonnement van slechts 1 maand.

Dit principe geldt voor de meeste abonnementen in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld, stel dat er een internetabonnement wordt aangeboden. Het maandtarief voor een 1 maand-abonnement is 40 euro, terwijl het maandtarief voor een 24 maanden-abonnement slechts 30 euro is. In dit voorbeeld is het verschil in maandtarieven maar liefst 10 euro. Dit laat duidelijk zien hoeveel goedkoper het maandtarief kan zijn bij een abonnement met een langere looptijd.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden sim only abonnementen aan met 100 belminuten en 1 GB data. Of je nu kiest voor KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Simyo, Ben, Youfone of een van de vele andere providers, er is altijd een optie die voldoet aan jouw behoeften. Hoewel de precieze combinatie van belminuten en data kan variëren, hebben de meeste providers abonnementen die overeenkomen met 100 belminuten en 1 GB data. Deze sim only’s zijn ideaal voor mensen die niet veel bellen, maar wel regelmatig gebruik willen maken van mobiel internet. Je kunt zonder zorgen je mails checken, social media bijhouden en af en toe een foto of video versturen. Met een sim only abonnement ben je flexibel en betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Of je nu wilt videobellen met vrienden, je favoriete series wilt streamen of gewoon bereikbaar wilt zijn, er is altijd een passend sim only abonnement te vinden bij een Nederlandse provider.