• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en onbeperkt data (1 jaar)

Sim only: 0 belminuten / onbeperkt data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement zonder belminuten, maar met onbeperkt data? Dan ben je op de juiste plek beland! Hier kun je verschillende sim only’s vergelijken die precies aan jouw wensen voldoen. Of je nu veel online wilt zijn zonder je zorgen te hoeven maken over je datalimiet, deze vergelijker helpt je het ideale sim only abonnement te vinden.

Hoeveel is onbeperkt data?

Met onbeperkt data per maand heb je de vrijheid om onbeperkt gebruik te maken van mobiel internet zonder je zorgen te maken over een datalimiet. Dit betekent dat je zoveel apps kunt gebruiken, websites kunt bezoeken, video’s kunt streamen en bestanden kunt downloaden als je maar wilt, zonder bang te hoeven zijn dat je data snel opraakt. In vergelijking met beperkte databundels, waarbij je na het bereiken van je limiet extra moet betalen of je snelheid wordt verlaagd, is onbeperkt data per maand een geweldige optie voor smartphonegebruikers die veel online activiteiten uitvoeren.

Het verschil tussen gigabytes (GB) en megabytes (MB) is belangrijk om te begrijpen bij de waarde van onbeperkt data per maand. Het is handig om te weten dat 1 gigabyte gelijk staat aan 1024 megabytes. Met onbeperkt data per maand, krijg je toegang tot een bepaald aantal gigabytes dat je kunt gebruiken voordat de internetsnelheid kan worden verlaagd. Bijvoorbeeld, sommige providers bieden onbeperkt data aan met een bepaalde hoeveelheid gigabytes, zoals 10GB of 30GB, voordat de snelheid wordt beperkt. Dit lijkt misschien veel, maar afhankelijk van je online activiteiten kan het toch vrij snel gaan. Video’s streamen in HD bijvoorbeeld, kan al snel enkele gigabytes per uur verbruiken. Met onbeperkt data hoef je je geen zorgen te maken over het beperken van je online activiteiten of het volgen van je datagebruik omdat je altijd kunt blijven surfen, streamen en downloaden zonder beperkingen.

Met onbeperkt data per maand heb je de volledige vrijheid om alles te doen wat je wilt op je smartphone, zonder beperkingen. Je kunt zonder problemen gebruik maken van apps zoals sociale media, streamingdiensten, nieuws-apps en muziekdiensten, omdat je altijd verbonden kunt blijven zonder je zorgen te maken over het verbruiken van je data. Je kunt onbeperkt video’s streamen, zoals films, tv-series en YouTube-video’s, om jezelf te vermaken waar je ook bent. Daarnaast kun je zonder problemen grote bestanden downloaden, zoals foto’s, documenten en muziekalbums. Onbeperkt data per maand stelt je ook in staat om videochatgesprekken te voeren, online te gamen en navigatie-apps te gebruiken zonder de angst dat je data op zal raken. Kortom, met onbeperkt data per maand heb je altijd toegang tot alles wat het internet te bieden heeft, zonder dat je constant hoeft na te denken over je datagebruik.

Kort samengevat, onbeperkt data per maand biedt jou de vrijheid en gemoedsrust om onbeperkt gebruik te maken van mobiel internet op je smartphone. In vergelijking met beperkte databundels kun je zonder zorgen apps gebruiken, websites bezoeken, video’s streamen en bestanden downloaden. Het verschil tussen gigabytes en megabytes is belangrijk om te begrijpen,

Wat je kunt doen met onbeperkt data

  1. Onbeperkt video’s kijken op streaming platforms zonder zorgen over datalimieten.
  2. Downloaden van grote bestanden zoals films of games zonder onderbrekingen.
  3. Constant gebruik maken van videobellen en online meetings voor werk of sociale interactie.
  4. Streamen van muziek gedurende urenlang zonder buffering.
  5. Gebruik maken van GPS-navigatieapps zonder angst voor hoge dataverbruikskosten.

Zijn 0 belminuten genoeg?

0 belminuten per maand kunnen genoeg zijn, afhankelijk van je belgedrag. Als je voornamelijk gebruik maakt van instant messaging apps zoals WhatsApp of Facebook Messenger om met vrienden en familie te communiceren, heb je misschien helemaal geen behoefte aan belminuten. In dit geval zou een sim only met 0 belminuten per maand voldoende zijn voor jou.

Aan de andere kant kan het ook zijn dat 0 belminuten te weinig zijn. Als je regelmatig zakelijke gesprekken voert, vaak naar vrienden belt of graag lange telefoongesprekken voert, dan heb je waarschijnlijk behoefte aan meer belminuten. In dit geval is een sim only met 0 belminuten per maand niet geschikt voor jou.

Bij het kiezen van een sim only is het belangrijk om je belgedrag in overweging te nemen. Als je weinig of geen behoefte hebt aan belminuten, is een sim only met 0 belminuten een kostenbesparende optie. Je betaalt alleen voor de data en sms’jes die je gebruikt. Als je echter regelmatig belt, is het verstandig om een sim only te kiezen met een passend aantal belminuten om onverwachte kosten te voorkomen. Let ook op de andere aspecten van een sim only-abonnement, zoals de databundel en de prijs, om de juiste keuze te maken.

0 belminuten / onbeperkt data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Dit kun je doen door naar je laatste telefoonrekeningen te kijken en daar het huidige verbruik te zien. Door de specificaties van je verbruik te bekijken, kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een geschikte sim only bundel.

Om een voorbeeld te geven, stel dat je de afgelopen vier maanden gemiddeld 500 belminuten per maand hebt verbruikt. Als je dan een sim only abonnement kiest met 0 belminuten, kan je je afvragen of dit wel aansluit bij je behoefte. Het is mogelijk dat je in de afgelopen maanden wellicht meer belminuten hebt verbruikt dan je eigenlijk dacht. In dat geval zou het verstandig zijn om te overwegen een sim only bundel te kiezen die beter aansluit bij jouw gemiddelde behoefte van de laatste vier maanden.

Hetzelfde geldt voor de databundel. Als je de afgelopen maanden gemiddeld 2 GB aan data hebt gebruikt, kan het verstandig zijn om een sim only abonnement te kiezen waarbij je onbeperkt data hebt. Op die manier kom je overeen met het gemiddelde verbruik van de afgelopen maanden en voorkom je eventuele extra kosten voor het overschrijden van je databundel. Het is dus belangrijk om goed naar je verbruik te kijken en op basis daarvan een geschikte sim only bundel te kiezen.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar tot en met 24 maanden. Het is algemeen bekend dat een 1 maand-abonnement het duurst is, vaak met een extra kost van bijvoorbeeld 1 euro per maand. Dit komt doordat aanbieders vaak extra kosten aanrekenen voor de flexibiliteit van het maandelijkse contract, wat resulteert in een hoger maandtarief. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst omdat providers de klant willen binden voor een langere periode. Hierdoor kunnen ze de kosten spreiden en lagere maandelijkse tarieven aanbieden. Een specifiek voorbeeld om het verschil in looptijden te illustreren, is als volgt: Stel dat een 1 maand-abonnement voor een bepaalde dienst 20 euro per maand kost, dan kan hetzelfde abonnement met een looptijd van 24 maanden bijvoorbeeld slechts 15 euro per maand kosten. Dit prijsverschil van 5 euro per maand laat zien hoe het maandtarief afneemt naarmate de looptijd van het abonnement toeneemt.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met verschillende combinaties van belminuten, sms’jes en databundels. Hoewel er niet specifiek een sim only abonnement is met 0 belminuten en onbeperkt data, hebben de meeste providers wel abonnementen die dicht in de buurt komen van deze combinatie. Deze abonnementen zijn vooral gericht op mensen die voornamelijk gebruikmaken van data en minder gebruikmaken van belminuten. Met deze abonnementen kun je onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet en kun je bijvoorbeeld via WhatsApp bellen of gebruikmaken van andere internet beldiensten. Het voordeel van een sim only abonnement met onbeperkt data is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het overschrijden van je databundel en extra kosten hiervoor. Daarnaast ben je met zo’n abonnement flexibel, omdat je maandelijks kunt opzeggen of je abonnement kunt aanpassen. Het kan echter per provider verschillen welke opties er precies beschikbaar zijn en welke combinaties van belminuten en data deze aanbieden. Het is daarom verstandig om de verschillende providers te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit bij jouw behoeften en wensen.

Enkele bekende Nederlandse providers die sim only abonnementen aanbieden zijn bijvoorbeeld T-Mobile, Vodafone, KPN, Tele2 en Simyo. Hoewel ze misschien niet exact een sim only abonnement hebben met 0 belminuten en onbeperkt data, bieden ze vaak wel abonnementen aan die in de buurt komen van deze combinatie. Bijvoorbeeld, T-Mobile biedt een Go Sim Only abonnement aan met onbeperkt data en 120 belminuten of onbeperkt bellen. Vodafone biedt een Red Essential abonnement aan met onbeperkt data en 150 belminuten. KPN biedt een Hussel Mobiel abonnement aan met onbeperkt data en 100 belminuten. Tele2 biedt een Unlimited Plus abonnement aan met onbeperkt data en onbeperkt bellen. Simyo