• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en 5 GB data (2 jaar)

Sim only: 0 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data voor de komende 2 jaar? Geen zorgen, wij hebben een vergelijker die je hierbij kan helpen. Of je nu op zoek bent naar een voordelig abonnement of juist naar een provider met de beste dekking, onze vergelijker helpt je de beste optie te vinden. Geef simpelweg je wensen en voorkeuren aan, en ontdek welk abonnement het beste bij jou past.

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand kun je aardig wat doen op je smartphone. Om een beter idee te krijgen van hoeveel dit is, is het handig om even te kijken naar de verschillen tussen gigabytes (GB) en megabytes (MB). Een gigabyte komt overeen met 1000 megabytes. Dus 5 GB is gelijk aan 5000 MB. Je kunt dus stellen dat het redelijk veel data is, zeker als je bedenkt dat de meeste apps en websites relatief weinig data gebruiken.

Met 5 GB aan data per maand kun je regelmatig gebruik maken van sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Deze apps gebruiken gemiddeld genomen niet veel data, zodat je zonder zorgen door je tijdlijn kunt scrollen, foto’s kunt delen en berichten kunt plaatsen. Ook kun je regelmatig filmpjes bekijken op YouTube of Netflix. Het is echter wel belangrijk om te weten dat hoe hoger de kwaliteit van de video’s is, hoe meer data ze zullen verbruiken. Met 5 GB zou je bijvoorbeeld ongeveer 10 uur aan video’s kunnen kijken op standaardkwaliteit.

Verder kun je ook regelmatig gebruik maken van chat-apps zoals WhatsApp of Telegram om te communiceren met vrienden en familie. Het verzenden en ontvangen van tekstberichten en zelfs af en toe een foto is geen enkel probleem met 5 GB aan data. Je kunt ook zonder problemen regelmatig internetten en informatie opzoeken op je smartphone. Het laden van webpagina’s en het downloaden van apps zal slechts een kleine hoeveelheid data kosten, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je snel door je bundel heen bent.

Al met al kun je met 5 GB aan data per maand heel wat doen op je smartphone. Of je nu graag op sociale media zit, video’s kijkt, berichten verstuurt of gewoon regelmatig online bent, deze hoeveelheid data zal waarschijnlijk ruim voldoende zijn voor jouw behoeften. Uiteraard is het altijd verstandig om je dataverbruik in de gaten te houden, vooral als je van plan bent om veel video’s in high definition te bekijken of grote bestanden te downloaden.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van duizenden e-mails en berichten.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 50 uur.
  3. Bekijken van ongeveer 10 uur aan video’s op YouTube of Netflix.
  4. Surfen op internet en social media gebruiken gedurende ongeveer 100 uur.
  5. Downloaden of uploaden van honderden foto’s en documenten.

Zijn 0 belminuten genoeg?

0 belminuten per maand is meestal niet genoeg voor de gemiddelde beller. In deze moderne tijd zijn de meeste mensen gewend geraakt aan het gebruik van hun mobiele telefoon voor niet alleen bellen, maar ook voor het verzenden van berichten, social media, internetten en het gebruik van apps. Hoewel veel communicatie tegenwoordig digitaal plaatsvindt, zijn er nog steeds situaties waarin telefonisch contact nodig is, zoals het voeren van belangrijke zakelijke gesprekken of het onderhouden van persoonlijke relaties. Bovendien kunnen er onverwachte omstandigheden zijn waarin je dringend moet bellen, bijvoorbeeld bij noodgevallen. Daarom is het over het algemeen niet aan te raden om voor een sim only abonnement met 0 belminuten te kiezen, tenzij je zeker weet dat je echt geen behoefte hebt aan bellen.

Voor de gemiddelde beller is het dan ook verstandig om een sim only abonnement te kiezen met een redelijk aantal belminuten dat aansluit bij hun belgedrag. Dit zou minimaal een paar honderd belminuten per maand kunnen zijn, afhankelijk van hoe vaak je belt. Door een abonnement te kiezen met een geschikt aantal belminuten, voorkom je onverwachte extra kosten voor het overschrijden van je belbundel. Daarnaast is het belangrijk om ook te kijken naar andere aspecten van een sim only abonnement, zoals de hoeveelheid data en het aantal sms’jes dat inbegrepen is. Door een goed afgestemd abonnement te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je geen onnodig hoge kosten maakt en toch kunt genieten van voldoende communicatiemogelijkheden met je telefoon.

0 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om vóór het kiezen van een sim only abonnement je behoeften te berekenen. Je wilt immers een bundel die past bij jouw verbruik, zodat je niet te veel betaalt voor data of belminuten die je eigenlijk niet nodig hebt. Om je behoefte te bepalen, kun je kijken naar het huidige verbruik dat vermeld staat op je laatste telefoonrekeningen.

Door je laatste telefoonrekeningen te bekijken, kun je een goed inzicht krijgen in je gemiddelde verbruik van belminuten, sms’jes en dataverbruik. Deze specificatie geeft een betrouwbaar beeld van hoeveel je daadwerkelijk gebruikt. Op basis van deze gegevens kun je een gemiddelde behoefte berekenen.

Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel. Stel dat je in de laatste vier maanden gemiddeld 100 belminuten en 5 GB aan dataverbruik per maand hebt gehad. Dan kun je ervoor kiezen om een sim only abonnement te nemen met bijvoorbeeld 0 belminuten en 5 GB aan data. Deze bundel sluit dan goed aan bij het gemiddelde dat je de afgelopen maanden hebt verbruikt.

Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor een bundel die je eigenlijk niet nodig hebt. Door je behoeften te berekenen aan de hand van je laatste verbruik, kun je een sim only abonnement kiezen dat precies past bij jouw gebruik. Zo kun je optimaal gebruik maken van je sim only abonnement en besparen op onnodige kosten.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar (24 maanden). Dit betekent dat de prijs van het abonnement gedurende deze periode geldig is. Over het algemeen geldt dat een 1 maand-abonnement het duurst is, waarbij bijvoorbeeld 1 euro extra per maand wordt gerekend ten opzichte van een abonnement met een langere looptijd. Dit komt doordat de kortingen en voordelen die worden geboden bij langere looptijden worden verrekend in het maandtarief. Met andere woorden, hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.

Om dit beter te begrijpen, kunnen we een specifiek voorbeeld geven met de vergelijking van twee abonnementen. Laten we zeggen dat Abonnement A een looptijd heeft van 1 maand en een maandtarief heeft van €20. Aan de andere kant heeft Abonnement B een looptijd van 24 maanden en een maandtarief van €15.

Als we de totale kosten van deze abonnementen vergelijken, kunnen we zien dat de totale kosten voor Abonnement A na 24 maanden €480 bedragen. Daarentegen bedragen de totale kosten voor Abonnement B na 24 maanden slechts €360. Het prijsverschil van €120 (€480 – €360) laat duidelijk zien dat het abonnement met een langere looptijd veel voordeliger is.

Dit komt doordat Abonnement B profiteert van een lagere maandelijkse prijs als gevolg van de langere bindweken. Hierdoor is het maandtarief voor Abonnement B €5, terwijl het maandtarief voor Abonnement A €20 is. De lagere maandelijkse prijs maakt het abonnement met een looptijd van 24 maanden veel aantrekkelijker dan het 1 maand-abonnement.

Dus, in de vergelijker worden abonnementen met een looptijd van 2 jaar getoond, omdat deze aanzienlijk goedkoper zijn op lange termijn. Dit wordt bereikt door kortingen en voordelen te verrekenen in het maandtarief, waardoor het aantrekkelijker wordt voor consumenten om een langere looptijd te kiezen. Het voorbeeld van de abonnementen A en B illustreert duidelijk het verschil in kosten tussen een kortlopend abonnement en een abonnement met een looptijd van 24 maanden.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan met verschillende combinaties van belminuten en data. Als je op zoek bent naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data, dan zul je zeker een geschikte optie kunnen vinden. Deze combinatie is namelijk erg populair onder gebruikers die voornamelijk gebruik maken van data-intensieve applicaties zoals social media, streaming en internetten. Door te kiezen voor een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data, kun je flink besparen op je maandelijkse kosten, aangezien het bellen via apps zoals WhatsApp en Facetime steeds populairder wordt. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel alle Nederlandse providers sim only abonnementen aanbieden, niet allemaal exact deze combinatie van 0 belminuten en 5 GB data hebben. De meeste providers hebben echter wel abonnementen die overeenkomen met dit datagebruik en belminutenbundels die je kunt aanpassen naar nul. Dus, als je op zoek bent naar een sim only abonnement zonder belminuten en met 5 GB data, kun je onder andere kijken naar bekende Nederlandse providers zoals KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Simyo. Deze providers hebben een breed scala aan sim only abonnementen die aan verschillende behoeften en budgetten kunnen voldoen. Het is altijd verstandig om de verschillende aanbiedingen en tarieven van deze providers te vergelijken om zo de beste deal voor jouw specifieke wensen te vinden.