• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en 5 GB data (1 jaar)

Sim only: 0 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data voor het komende jaar? Dan zit je hier goed! In deze vergelijker kun je verschillende sim only’s met deze specificaties met elkaar vergelijken. Op deze manier kun je de beste deal vinden die past bij jouw behoeften. Laten we samen kijken welk abonnement het beste bij jou past!

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je voldoende ruimte om je dagelijkse smartphone-activiteiten uit te voeren. Om dit beter te begrijpen is het handig om te weten hoeveel een gigabyte (GB) precies is in vergelijking met een megabyte (MB). Een gigabyte is gelijk aan 1024 megabytes. Met 5 GB data heb je dus 5120 megabytes tot je beschikking.

Met deze hoeveelheid data kun je zonder problemen al je berichten en mails lezen en beantwoorden, evenals het verzenden van foto’s en video’s via verschillende messaging-apps. Dankzij de snelheid van de verbinding kun je soepel video’s streamen in standaardkwaliteit en zonder haperingen online video-inhoud bekijken. Ook kun je naar muziek luisteren via streamingdiensten zoals Spotify of Apple Music zonder je zorgen te maken dat je data snel opraakt.

Daarnaast kun je met 5 GB data ook zonder zorgen door je sociale media-apps scrollen en foto’s en updates delen met je vrienden en volgers. Het uploaden van foto’s op platforms zoals Facebook of Instagram komt ook binnen handbereik, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het overschrijden van je datalimiet. Daarnaast kun je nog steeds je favoriete apps downloaden en updaten zonder je zorgen te maken over te veel verbruik.

Kortom, met 5 GB data per maand heb je genoeg vrijheid en ruimte om al je dagelijkse smartphone-activiteiten uit te voeren. Of het nu gaat om het gebruik van messaging-apps, het streamen van video’s en muziek, het delen van foto’s via sociale media of het updaten van je apps, met deze hoeveelheid data kun je zonder problemen van alles genieten. Dus maak je geen zorgen en geniet van de digitale wereld zonder dat je bang hoeft te zijn voor het overschrijden van je datalimiet.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 250.000 e-mails.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 125 uur.
  3. Bekijken van ongeveer 50 uur aan video’s.
  4. Surfen op internet en social media gebruiken gedurende ongeveer 100 uur.
  5. Downloaden of uploaden van ongeveer 1500 foto’s.

Zijn 0 belminuten genoeg?

Of 0 belminuten per maand genoeg zijn, hangt af van je belgedrag en persoonlijke behoeften. Voor de gemiddelde beller kan 0 belminuten echter te weinig zijn. De meeste mensen gebruiken hun telefoon regelmatig om te bellen, zelfs als de meeste communicatie tegenwoordig via berichten of WhatsApp verloopt. Als je regelmatig belt, bijvoorbeeld voor werk of om contact te onderhouden met vrienden en familie, is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een sim only-abonnement met belminuten.

Een sim only-abonnement met belminuten biedt je de mogelijkheid om regelmatig te bellen zonder je zorgen te maken over extra kosten. Als je ervoor kiest om geen belminuten in je abonnement op te nemen, loop je het risico om extra kosten te maken voor elk gesprek dat je voert. Daarom is het belangrijk om je belgedrag vooraf te analyseren en een abonnement te kiezen dat bij je past. Als je weinig belt of als je voornamelijk afhankelijk bent van berichten en apps zoals WhatsApp, dan kan een abonnement zonder belminuten wel voldoende zijn en kun je geld besparen.

Bij het kiezen van een sim only is het dus belangrijk om te kijken naar je eigen belgedrag. Als je veel belt, is het aan te raden om een abonnement met belminuten te kiezen om onverwachte kosten te voorkomen. Als je echter weinig belt en voornamelijk afhankelijk bent van berichten en apps, dan is een abonnement zonder belminuten een goede keuze om geld te besparen. Het is altijd verstandig om de verschillende abonnementsopties te vergelijken voordat je een keuze maakt, zodat je het abonnement kunt vinden dat het beste past bij jouw belgedrag en behoeften.

0 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Een sim only abonnement is namelijk een contract waarbij je alleen een simkaart ontvangt en geen nieuwe telefoon. Hierdoor betaal je enkel voor de belminuten, sms’jes en data die je nodig hebt.

Om je behoefte te berekenen, kun je kijken naar je laatste telefoonrekeningen. Hierop staat meestal een specificatie van je verbruik, zoals het aantal belminuten, sms’jes en hoeveelheid gebruikte data. Door deze gegevens over een aantal maanden te bekijken, kun je een gemiddelde behoefte bepalen.

Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel. Bijvoorbeeld, als je de afgelopen vier maanden gemiddeld 200 belminuten en 2 GB aan data hebt gebruikt, kun je ervan uitgaan dat je ongeveer deze hoeveelheden per maand nodig hebt.

Een interessante optie om te overwegen is een sim only bundel met 0 belminuten en 5 GB aan data. Hoewel je misschien denkt dat je belminuten nodig hebt, kan het zijn dat je in de praktijk eigenlijk voornamelijk gebruikmaakt van apps zoals WhatsApp of FaceTime om te communiceren. In dit geval zou deze bundel prima kunnen overeenkomen met je gemiddelde behoefte van de afgelopen vier maanden. Het is belangrijk om te beseffen dat je keuze voor een sim only abonnement gebaseerd moet zijn op je eigen persoonlijke behoeften en dat een gemiddelde behoefte slechts een richtlijn is.

12 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 1 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden aangeboden voor een periode van 12 maanden. Over het algemeen geldt dat een abonnement met een looptijd van 1 maand het duurst is. Dit kan bijvoorbeeld een extra bedrag van 1 euro per maand betekenen ten opzichte van een abonnement met een langere looptijd. Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden het goedkoopst. Dit houdt in dat het maandtarief van dit abonnement aanzienlijk lager zal zijn dan dat van een abonnement met een kortere looptijd. Het verschil in prijs wordt veroorzaakt door de kosten die gepaard gaan met het aanbieden van een kortetermijnabonnement, zoals administratiekosten en klantverwervingskosten. Daarentegen kan het aanbieden van een abonnement met een langere looptijd de provider in staat stellen om deze kosten over een langere periode te spreiden, waardoor het maandtarief voor de consument lager wordt.

Om dit verschil in looptijden weer te geven, kunnen we een specifiek voorbeeld nemen. Laten we zeggen dat een 1-maands abonnement een maandtarief van €30 heeft. Dit betekent dat de totale kosten van dit abonnement over een jaar €360 zullen bedragen. Aan de andere kant, als we kijken naar een abonnement met een looptijd van 24 maanden, kunnen we ervan uitgaan dat het maandtarief €25 is. Dit zou leiden tot een totale kostprijs van €600 over een periode van 2 jaar. Hoewel het maandtarief van het abonnement met de langere looptijd in eerste instantie hoger lijkt te zijn dan dat van het 1-maands abonnement, is het uiteindelijk goedkoper omdat de totale kosten over een langere periode worden verspreid. Dit illustreert het principe dat hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only abonnement aan met 0 belminuten en 5 GB data. Deze abonnementen zijn ideaal voor mensen die voornamelijk gebruik maken van mobiele data en weinig tot geen behoefte hebben aan belminuten. Met 5 GB aan data kun je moeiteloos surfen op het internet, social media checken, video’s streamen en zelfs af en toe gebruik maken van videobellen. Het voordeel van een sim only abonnement is dat je alleen betaalt voor hetgeen dat je daadwerkelijk gebruikt, zonder extra kosten voor belminuten die je misschien toch niet gebruikt. Door te kiezen voor een sim only met 0 belminuten en 5 GB data, ben je verzekerd van voldoende data om al je online activiteiten uit te voeren zonder je zorgen te maken over een hoge telefoonrekening.

Enkele bekende Nederlandse providers die sim only abonnementen aanbieden zijn T-Mobile, KPN, Vodafone, Tele2 en Simyo. Hoewel ze misschien niet precies deze combinatie van 0 belminuten en 5 GB data aanbieden, hebben de meeste providers wel abonnementen die hiermee overeenkomen. Het is altijd verstandig om de verschillende aanbiedingen en tarieven van de providers te vergelijken, zodat je het abonnement kunt kiezen dat het beste past bij jouw behoeften en budget. Dus of je nu op zoek bent naar een sim only abonnement met veel belminuten of juist met veel data, er is altijd wel een Nederlandse provider die een passend abonnement aanbiedt.