• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en 5 GB data (1 maand)

Sim only: 0 belminuten / 5 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data voor de duur van één maand? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je op dit moment verschillende sim only’s met 0 belminuten en 5 GB data vergelijken. Laat ons je helpen de perfecte sim only te vinden die bij jouw behoeften past.

Hoeveel is 5 GB data?

Met 5 GB data per maand heb je een behoorlijke hoeveelheid gegevens tot je beschikking. Het is handig om te weten dat 1 gigabyte (GB) gelijk staat aan 1000 megabyte (MB). Met 5 GB kun je bijvoorbeeld ongeveer 5000 MB aan data gebruiken. Dit is voldoende om regelmatig gebruik te maken van internet op je smartphone. Je kunt zonder zorgen je favoriete apps downloaden en updaten, foto’s en video’s delen via sociale media en video’s streamen op platforms zoals YouTube of Netflix.

Als je 5 GB data hebt, kun je ook probleemloos e-mails verzenden en ontvangen, online browsen en zo nu en dan muziek streamen op platforms zoals Spotify of Apple Music. Je kunt zonder problemen foto’s en video’s uploaden naar cloudservices zoals Google Drive of iCloud. Als je af en toe videochatgesprekken voert via apps zoals WhatsApp of Skype, zou dat ook geen grote impact moeten hebben op je datalimiet.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige activiteiten op je smartphone meer data verbruiken dan andere. Bij het streamen van video’s in hoge kwaliteit kan het dataverbruik bijvoorbeeld snel oplopen. Een 1 uur durende video op YouTube in hoge definitie kan al snel zo’n 1,5 GB aan data verbruiken. Het is dus verstandig om bewust om te gaan met het streamen van video’s, vooral als je een datalimiet hebt.

Kortom, met 5 GB data per maand heb je ruimschoots genoeg om dagelijks je smartphone te gebruiken voor verschillende activiteiten. Of je nu wilt browsen op het internet, foto’s en video’s wilt delen, muziek wilt streamen of videochatgesprekken wilt voeren, het is allemaal mogelijk zonder je zorgen te maken over je dataverbruik.

Wat je kunt doen met 5 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 1000 e-mails met tekst en afbeeldingen.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 50 uur.
  3. Surfen op het internet en bekijken van webpagina’s gedurende ongeveer 50 uur.
  4. Downloaden en installeren van ongeveer 10 apps.
  5. Bekijken van ongeveer 15 uur aan video’s op streamingplatforms.

Zijn 0 belminuten genoeg?

Of 0 belminuten per maand genoeg is, hangt af van je belgedrag en behoeften. Als je regelmatig belt, zowel voor privé- als zakelijke gesprekken, dan is 0 belminuten waarschijnlijk te weinig voor jou. Het kan frustrerend zijn als je steeds over je belminutenlimiet heen gaat en extra kosten moet betalen. In plaats daarvan zou je kunnen overwegen om een sim only abonnement te kiezen met een ruimere hoeveelheid belminuten, zodat je vrij kunt bellen zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Voor de gemiddelde beller kan 0 belminuten per maand echter genoeg zijn. Met de opkomst van mobiele data en gratis communicatie-apps zoals WhatsApp en Skype, maken veel mensen steeds minder gebruik van traditionele belminuten. Als je voornamelijk gebruikmaakt van deze apps voor je communicatie, dan is het misschien niet nodig om belminuten in je sim only abonnement op te nemen. In dat geval kan het zelfs voordeliger zijn om een abonnement te kiezen met 0 belminuten en in plaats daarvan te profiteren van onbeperkt internetdata.

Bij het kiezen van een sim only abonnement is het belangrijk om je belgedrag in overweging te nemen. Als je regelmatig belt en veel belminuten nodig hebt, kan het verstandig zijn om een abonnement te kiezen met een ruimere belbundel. Als je daarentegen weinig belt en voornamelijk gebruikmaakt van internetdata en communicatie-apps, dan kan een abonnement met 0 belminuten een goede keuze zijn. Het is ook de moeite waard om te kijken naar eventuele extra kosten voor het overschrijden van de belminutenlimiet, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw belgedrag en budget.

0 belminuten / 5 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voor het kiezen van een sim only abonnement eerst je behoefte te berekenen. Dit helpt je om een passende bundel te selecteren en zo onnodige kosten te voorkomen. Om je behoefte te berekenen, kun je bijvoorbeeld kijken naar je laatste telefoonrekeningen. Deze geven je inzicht in je huidige verbruik op het gebied van belminuten, sms’jes en dataverbruik.

Op basis van deze specificaties kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Door de gegevens van de afgelopen maanden te vergelijken, kun je een indicatie krijgen van je gemiddelde verbruik per maand. Dit gemiddelde kan dan als leidraad dienen bij het kiezen van een sim only bundel.

Stel bijvoorbeeld dat je gemiddeld 200 belminuten en 5 GB aan data verbruikt per maand. In dit geval zou een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB aan data goed overeenkomen met je gemiddelde behoefte. Hoewel je weliswaar geen belminuten hebt, is het data-aanbod voldoende om aan je behoefte te voldoen.

Het is belangrijk om je behoefte goed in kaart te brengen, zodat je niet te veel betaalt voor een sim only abonnement dat meer biedt dan je nodig hebt. Door je verbruik te analyseren en een sim only bundel te kiezen die aansluit bij je gemiddelde behoefte, kun je op lange termijn kosten besparen.

1 maand looptijd

In de vergelijker worden abonnementen getoond met een looptijd van 1 maand. Over het algemeen is een 1 maand-abonnement duurder in vergelijking met abonnementen met een langere looptijd. Dit komt doordat providers vaak hogere kosten in rekening brengen voor kortlopende abonnementen. Het is gebruikelijk dat een 1 maand-abonnement bijvoorbeeld 1 euro extra per maand kost ten opzichte van een abonnement met een langere looptijd. Dit prijsverschil motiveert klanten om te kiezen voor een langerlopend abonnement, aangezien het maandtarief hierbij relatief goedkoper is.

Bijvoorbeeld, stel dat een 1 maand-abonnement van een bepaalde provider €20 per maand kost. Een vergelijkbaar abonnement met een looptijd van 12 maanden kost dan €19 per maand, waardoor je op jaarbasis €12 bespaart. Als we het vergelijken met een abonnement met een looptijd van 24 maanden, kan het maandtarief bijvoorbeeld €18 bedragen, wat resulteert in een besparing van €24 per jaar ten opzichte van het 1 maand-abonnement.

Op deze manier worden klanten gestimuleerd om te kiezen voor een langerlopend abonnement, omdat dit uiteindelijk voordeliger is op de lange termijn.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden een sim only aan met 0 belminuten en 5 GB data. Dit type abonnement is ideaal als je voornamelijk gebruik maakt van mobiele data en weinig belt. Met 5 GB aan data heb je genoeg ruimte om te surfen op het internet, video’s te streamen en social media te gebruiken. Het feit dat er geen belminuten inbegrepen zijn, is geen probleem als je voornamelijk via apps zoals WhatsApp belt of gebruik maakt van videobellen. Je kunt dus zonder zorgen genieten van je mobiele telefoon zonder je druk te maken over het aantal belminuten dat je nog over hebt. Daarnaast is een sim only abonnement vaak voordeliger dan een abonnement inclusief toestel, omdat je alleen betaalt voor de simkaart en de diensten die je gebruikt. Dit betekent dat je maandelijkse kosten lager zijn en je flexibeler bent in het kiezen van een nieuwe mobiele telefoon.

Enkele bekende Nederlandse providers die sim only’s aanbieden zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Hoewel deze providers misschien niet exact een sim only abonnement met 0 belminuten en 5 GB data aanbieden, hebben zij wel diverse abonnementen die dezelfde hoeveelheid data bevatten en waarbij het aantal belminuten naar wens kan worden aangepast. Het aanbod van sim only abonnementen is zeer divers en er is voor ieder wat wils. Of je nu behoefte hebt aan meer data, meer belminuten of speciale extra’s zoals onbeperkt bellen of extra snel internet, er is altijd een sim only abonnement dat bij je past. Dus ongeacht bij welke provider je kiest, er is altijd een geschikte sim only voor jou.