• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en 2 GB data (2 jaar)

Sim only: 0 belminuten / 2 GB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 2 GB data voor een periode van 2 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vergelijker kun je alle opties bekijken en de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vind je eenvoudig het ideale abonnement dat voldoet aan jouw behoeften en budget. Lees verder om te ontdekken welke sim only’s met 0 belminuten en 2 GB data voor jou beschikbaar zijn.

Hoeveel is 2 GB data?

Met 2 GB data per maand op je smartphone heb je een ruime hoeveelheid gegevens om verschillende taken uit te voeren. Om een idee te krijgen van hoeveel dit is, is het handig om de vergelijking te maken tussen gigabytes en megabytes. Een gigabyte (GB) is gelijk aan 1000 megabytes (MB). Dus met 2 GB heb je 2000 MB tot je beschikking.

Met deze hoeveelheid data kun je veel verschillende dingen doen op je smartphone. Allereerst kun je zonder problemen dagelijks je e-mails checken en beantwoorden. Gemiddeld neemt een e-mail ongeveer 50 KB in beslag, wat betekent dat je met 2 GB data meer dan 40.000 e-mails kunt verzenden of ontvangen. Daarnaast kun je ook probleemloos je favoriete sociale media-apps gebruiken, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Het uploaden van een foto op deze platforms neemt gemiddeld 2 MB in beslag, dus met 2 GB kun je meer dan 1000 foto’s delen met je vrienden.

Ook kun je met deze hoeveelheid data regelmatig video’s bekijken op platforms zoals YouTube of Netflix. Het streamen van een video van gemiddelde kwaliteit kost ongeveer 1 GB per uur. Met 2 GB data per maand kun je dus zo’n 2 uur video’s kijken. Daarnaast kun je ook je favoriete muziek streamen op apps zoals Spotify of Apple Music. Het streamen van muziek kost minder data dan het streamen van video’s, met ongeveer 1 MB per minuut. Met 2 GB kun je dus meer dan 30 uur muziek luisteren.

Kortom, met 2 GB data per maand heb je voldoende gegevens om verschillende taken op je smartphone uit te voeren. Of je nu e-mails wilt sturen, foto’s wilt delen, video’s wilt bekijken of naar muziek wilt luisteren, deze hoeveelheid data staat je toe om al deze activiteiten zonder problemen te doen. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van apps en het streamen van media veel data kan verbruiken, dus het is altijd verstandig om je datagebruik in de gaten te houden en waar mogelijk gebruik te maken van wifi-verbindingen om je datalimiet te sparen.

Wat je kunt doen met 2 GB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 4000 e-mails met tekst en zonder bijlagen.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 20 uur via een muziek-app zoals Spotify.
  3. Browsen op het internet en bekijken van ongeveer 1000 webpagina’s.
  4. Gebruik maken van sociale media zoals Facebook en Instagram gedurende ongeveer 10 uur.
  5. Downloaden van ongeveer 800 foto’s van hoge kwaliteit.

Zijn 0 belminuten genoeg?

Als gemiddelde beller heb je waarschijnlijk niet veel belminuten nodig, vooral als je vaak gebruikmaakt van messaging-apps zoals WhatsApp of Messenger om met anderen te communiceren. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker geworden om berichten te versturen via internet in plaats van traditionele telefoonoproepen te plegen. Daarom zou je kunnen zeggen dat 0 belminuten per maand genoeg is, aangezien je waarschijnlijk niet veel behoefte hebt aan het voeren van telefoongesprekken.

Dit heeft echter wel te maken met je persoonlijke voorkeur en behoeften. Sommige mensen geven er nog steeds de voorkeur aan om te bellen in plaats van te chatten via apps, vooral als ze bijvoorbeeld veel zakelijke gesprekken voeren of regelmatig familie en vrienden willen spreken. In dat geval kan 0 belminuten per maand te weinig zijn en wil je wellicht toch kiezen voor een sim only-abonnement met een bepaald aantal belminuten.

De keuze van een sim only-abonnement hangt daarom af van je individuele belgedrag en voorkeur. Als je weinig gebruikmaakt van telefoonoproepen en voornamelijk vertrouwt op messaging-apps, kan een abonnement zonder belminuten een geschikte keuze zijn. Hiermee kun je geld besparen omdat je alleen betaalt voor het basisgebruik van je smartphone, zoals internetten en sms’en. Aan de andere kant, als je veel belt en af en toe behoefte hebt aan belminuten, is het verstandig om een sim only-abonnement te kiezen met een bepaald aantal minuten dat past bij je behoeften. Het is belangrijk om je telefoonrekening en belgedrag goed in kaart te brengen voordat je een beslissing neemt.

0 belminuten / 2 GB data

Hoeveel heb je nodig?

Als je op zoek bent naar een sim only abonnement, is het verstandig om eerst je behoefte te berekenen. Een goede manier om dit te doen is door je huidige verbruik te bekijken aan de hand van je laatste telefoonrekeningen. Door deze rekeningen in te zien, kun je een duidelijk beeld krijgen van hoeveel belminuten, sms’jes en data je gemiddeld per maand verbruikt.

Op basis van deze specificaties kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Bijvoorbeeld, als je de afgelopen vier maanden gemiddeld 200 belminuten en 2 GB aan data hebt verbruikt, kun je ervan uitgaan dat je maandelijkse behoefte rond dit niveau ligt. Dit gemiddelde kan vervolgens leidend zijn bij het kiezen van een sim only bundel.

Stel dat je gemiddeld 200 belminuten en 2 GB aan data verbruikt op maandbasis. In dit geval zou een sim only abonnement met 0 belminuten en 2 GB aan data goed overeenkomen met je behoefte. Het aantal belminuten is weliswaar nul, maar aangezien dit geen grote rol speelt in je gemiddelde verbruik, zou dit geen probleem moeten zijn. Door te kiezen voor een bundel die precies aansluit bij je gemiddelde behoefte, vermijd je onnodige kosten voor belminuten die je niet gebruikt. Daarnaast krijg je nog steeds voldoende data om je favoriete apps en internetdiensten te gebruiken. Het is dus verstandig om je behoefte goed te berekenen en op basis daarvan een sim only abonnement te kiezen dat bij je past.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar maand. Dit betekent dat de abonnementen worden weergegeven met een contractduur van 24 maanden. Over het algemeen geldt dat een abonnement met een kortere looptijd, zoals een 1 maand-abonnement, duurder is in vergelijking met abonnementen met langere looptijden. Er wordt bijvoorbeeld vaak een extra bedrag per maand in rekening gebracht voor een kortlopend abonnement, bijvoorbeeld 1 euro extra per maand. Dit extra bedrag kan opgeteld worden bij het standaard maandtarief van het abonnement.

Aan de andere kant is een abonnement met een looptijd van 24 maanden vaak het goedkoopst. Bij dit abonnement worden er mogelijk lagere maandelijkse kosten in rekening gebracht, omdat de klant zich voor een langere periode verbindt aan de dienstverlener. Hierdoor kan de dienstverlener de kosten beter spreiden en profiteren van een stabiele en langdurige inkomstenstroom.

Om dit verschil in looptijden en prijzen beter weer te geven, kunnen we een specifiek voorbeeld gebruiken. Stel dat er een abonnement beschikbaar is voor een bepaalde service, waarbij het standaard maandtarief 10 euro is. Voor een contractduur van 1 maand wordt er een extra bedrag van 1 euro per maand in rekening gebracht, waardoor het totale maandtarief uitkomt op 11 euro. In vergelijking hiermee kan hetzelfde abonnement met een looptijd van 24 maanden aangeboden worden voor een maandtarief van bijvoorbeeld 8 euro. Dit betekent dat bij het 1 maand-abonnement de klant in totaal 264 euro betaalt over de gehele contractduur van 24 maanden, terwijl bij het 24 maanden-abonnement de klant in totaal 192 euro betaalt. Hieruit blijkt dus duidelijk dat hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief is en hoe meer kosten de klant kan besparen.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden tegenwoordig sim only abonnementen aan, waarbij je geen belminuten hebt maar wel 2 GB aan data per maand. Deze trend is ontstaan vanwege de verandering in het belgedrag van de consumenten. Steeds meer mensen maken gebruik van diensten zoals WhatsApp, Skype en Facetime om te communiceren, waardoor de behoefte aan belminuten afneemt. Daarnaast is het gebruik van mobiel internet steeds belangrijker geworden voor het gebruik van apps, social media en het surfen op internet. Daarom bieden providers nu abonnementen aan waarbij je geen belminuten hebt, maar wel een ruime hoeveelheid data tot je beschikking hebt.

In Nederland zijn er verschillende bekende providers die sim only abonnementen aanbieden. Hoewel ze misschien niet exact de combinatie van 0 belminuten en 2 GB data aanbieden, hebben de meeste providers wel abonnementen die hier dichtbij komen. Een aantal bekende providers zijn bijvoorbeeld KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Simyo. Deze providers bieden diverse sim only abonnementen aan waarbij je zelf kunt kiezen hoeveel belminuten en data je wilt. Vaak kun je ook extra bundels toevoegen als je meer data nodig hebt. Het is aan te raden om de verschillende aanbiedingen en prijzen van deze providers met elkaar te vergelijken, zodat je het abonnement kunt vinden dat het beste bij jouw behoeften en budget past.