• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only met 0 belminuten en 100 MB data (2 jaar)

Sim only: 0 belminuten / 100 MB data

Ben je op zoek naar een sim only abonnement met 0 belminuten en 100 MB data voor een periode van 2 jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een vergelijker die jou helpt bij het vinden van de beste deal voor jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar een voordelige optie of juist meer waarde hecht aan extra snelle internetverbindingen, onze vergelijker laat je alle beschikbare opties zien. Begin nu met vergelijken en vind het perfecte sim only abonnement dat bij jou past.

Hoeveel is 100 MB data?

Met 100 MB data per maand op je smartphone heb je een beperkte hoeveelheid internetgebruik tot je beschikking. Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel data je kunt verbruiken om een idee te krijgen van wat je ermee kunt doen.

Een goede vergelijking om te maken is tussen gigabytes (GB) en megabytes (MB). 1 gigabyte is gelijk aan 1000 megabytes. Dus als je 100 MB per maand hebt, is dit eigenlijk maar 0.1 GB. Dit is een vrij kleine hoeveelheid data, vooral als je bedenkt dat de meeste data-abonnementen tegenwoordig worden aangeboden in gigabytes.

Met 100 MB per maand kun je een aantal basisactiviteiten op je smartphone uitvoeren, maar je moet wel voorzichtig zijn om niet teveel data te verbruiken. Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen is internetten en e-mails versturen en ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per dag je e-mails checken, een paar webpagina’s bezoeken en wat online zoeken. Maar het streamen van video’s of muziek zal niet mogelijk zijn, omdat dit veel meer data verbruikt.

Als je 100 MB per maand hebt, is het ook belangrijk om te weten dat apps en systeemupdates ook data verbruiken. Dit betekent dat je mogelijk niet veel ruimte hebt voor het downloaden van apps of het bijwerken van je besturingssysteem. Je zult zuinig moeten omgaan met je data en ervoor moeten zorgen dat je alleen de apps hebt die je echt nodig hebt.

Kortom, met 100 MB per maand kun je basisactiviteiten op je smartphone uitvoeren, zoals internetten en e-mails versturen. Maar voor intensiever gebruik, zoals het streamen van video’s of het downloaden van apps, is deze hoeveelheid data niet voldoende. Het is belangrijk om bewust te zijn van je data-verbruik en mogelijk extra data toe te voegen aan je abonnement als je van plan bent om intensiever gebruik te maken van je smartphone.

Wat je kunt doen met 100 MB data

  1. Versturen en ontvangen van ongeveer 20.000 WhatsApp-berichten.
  2. Streamen van muziek gedurende ongeveer 10 uur via apps als Spotify of Apple Music.
  3. Bekijken en plaatsen van ongeveer 500 foto’s op sociale media.
  4. Surfen op internet en bekijken van webpagina’s gedurende ongeveer 5 uur.
  5. Verzenden en ontvangen van ongeveer 2000 e-mails zonder bijlagen.

Zijn 0 belminuten genoeg?

0 belminuten per maand lijkt in eerste instantie misschien voldoende voor de gemiddelde beller. Met de opkomst van messaging-apps en internetbellen wordt traditioneel bellen steeds minder gebruikt. Als je voornamelijk contact hebt via berichten of video-oproepen, dan kun je waarschijnlijk prima af met 0 belminuten. Echter, het is belangrijk om te kijken naar je eigen belgedrag. Als je regelmatig lange telefoongesprekken voert, bijvoorbeeld voor werk of om met familie en vrienden te praten, dan kunnen 0 belminuten te weinig zijn. In dat geval is het aan te raden om een sim only-abonnement te overwegen met een ruimere hoeveelheid belminuten.

Het belgedrag van een gemiddelde beller kan variëren, maar over het algemeen zou je kunnen stellen dat 0 belminuten niet voldoende zijn. Veel mensen hebben nog regelmatig behoefte aan traditioneel bellen, bijvoorbeeld voor afspraken maken, klantenservice bellen of om in noodgevallen te kunnen communiceren. Daarnaast is het ook handig om te bellen wanneer je geen stabiele internetverbinding hebt. Het is dus verstandig om je belgedrag in overweging te nemen bij het kiezen van een sim only-abonnement.

De keuze voor een sim only wordt mede bepaald door het aantal belminuten dat wordt aangeboden. Als je weinig of geen behoefte hebt aan belminuten, dan kan een abonnement met 0 belminuten een goede keuze zijn om geld te besparen. Echter, als je regelmatig belt, is het raadzaam om een abonnement te kiezen met een ruimere hoeveelheid belminuten. Dit voorkomt onverwachte kosten en zorgt ervoor dat je altijd voldoende belminuten hebt om te kunnen communiceren wanneer dat nodig is. Het is dus belangrijk om je persoonlijke behoeften en belgedrag in overweging te nemen bij het kiezen van een sim only-abonnement.

0 belminuten / 100 MB data

Hoeveel heb je nodig?

Het is verstandig om voordat je een sim only abonnement kiest, eerst je behoefte te berekenen. Het berekenen van je behoefte helpt je om een abonnement te kiezen dat bij jouw gebruik past en voorkomt dat je teveel betaalt voor ongebruikte belminuten of data.

Om je behoefte te berekenen, kun je allereerst kijken naar het huidige verbruik zoals weergegeven op je laatste telefoonrekeningen. Door deze inzichten te analyseren, kun je een goed beeld krijgen van je gemiddelde verbruik per maand. Het is handig om te kijken naar het aantal belminuten, het aantal sms’jes en de hoeveelheid data die je verbruikt.

Op basis van deze specificaties kun je een gemiddelde behoefte bepalen. Bijvoorbeeld, als je de afgelopen vier maanden gemiddeld 300 belminuten, 100 sms’jes en 1 GB data hebt gebruikt, kun je stellen dat je maandelijkse behoefte ongeveer op dit niveau ligt.

Met deze wetenschap kun je vervolgens een sim only bundel kiezen die aansluit bij jouw gemiddelde behoefte. Stel dat je bijvoorbeeld vaak gebruikmaakt van apps en sociale media, maar zelden belt, dan zou een sim only abonnement met 0 belminuten en 100 MB data wellicht voldoende kunnen zijn. Hoewel het aanbod misschien beperkt lijkt, zou het in werkelijkheid goed overeen kunnen komen met je gemiddelde behoefte van de afgelopen maanden.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze benadering vanuit het gemiddelde van de laatste vier maanden geen exacte wetenschap is, maar het geeft je wel een goed uitgangspunt bij het kiezen van een sim only abonnement. Door je behoefte te berekenen en hierop af te stemmen, kun je geld besparen en voorkomen dat je vastzit aan een abonnement dat niet bij jouw gebruik past.

24 maand looptijd

In de vergelijker worden de abonnementen getoond met een looptijd van 2 jaar, oftewel 24 maanden. Dit betekent dat alle abonnementen die in de vergelijker worden weergegeven, een contract hebben dat minimaal 2 jaar duurt.

Over het algemeen geldt dat abonnementen met een langere looptijd goedkoper zijn in vergelijking met abonnementen met een kortere looptijd. Dit komt doordat providers inspelen op de lange termijn zekerheid die ze krijgen bij een langer abonnement. Om klanten te motiveren om een langlopend contract te tekenen, bieden providers vaak lagere maandtarieven aan voor langere looptijden. Het idee hierachter is dat een klant minder snel zal overstappen naar een andere provider als ze een langdurig contract hebben afgesloten.

Een specifiek voorbeeld kan dit verschil in looptijden goed weergeven. Stel dat er een mobiel telefoonabonnement is met een maandtarief van €20 voor een contract van 1 maand. Als dezelfde provider ook een abonnement aanbiedt met een looptijd van 24 maanden, kan het maandtarief bijvoorbeeld verlaagd worden naar €15. Dit betekent dat je per maand €5 minder betaalt als je kiest voor het abonnement met een langere looptijd. Over de gehele periode van 24 maanden zal dit resulteren in aanzienlijke besparingen.

Kortom, het verschil in looptijden van abonnementen in de vergelijker geeft aan dat hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het maandtarief is. Providers bieden lagere maandtarieven aan voor langere looptijden om klanten te binden en hen te belonen voor hun langetermijnverbintenis met de provider.

Welke Nederlandse providers hebben deze sim only?

Alle Nederlandse providers bieden sim only abonnementen aan met 0 belminuten en 100 MB data. Dit type abonnement is ideaal voor mensen die voornamelijk gebruik maken van data en minder behoefte hebben aan belminuten. Met 100 MB data kun je gemakkelijk berichten versturen via verschillende chat-apps, je social media bijwerken en wat internetten. Hoewel het aanbod qua belminuten en data kan variëren per provider, hebben de meeste providers wel abonnementen die overeenkomen met deze specificaties. Dus of je nu kiest voor KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Hollandsnieuwe, Lebara of een andere bekende Nederlandse provider, de kans is groot dat je een sim only abonnement kunt vinden dat past bij jouw behoeften met 0 belminuten en 100 MB data.