• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Tracking apps voor het meten van het dataverbruik

Home / Tracking apps voor het meten van het dataverbruik
hulp

Tracking apps voor het meten van het dataverbruik

Alle Nederlandse providers hebben een eigen app. In de app is snel in te zien hoeveel het verbruik is en hoeveel MB’s er nog over zijn voor de maand. Zo kun je op ieder ogenblik een overzicht krijgen van wat je verbruikt hebt in de betreffende maand. Als de provider deze informatie niet weergeeft in de app dan is het mogelijk om een tracking app te downloaden in de app store die het verbruik meet.

Dataverbruik apps

Er zijn apps die het verbruik van data bijhouden en waarin je een limiet kunt instellen. De onderstaande drie apps worden veel gebruikt voor het controleren van het dataverbruik.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

mydatamanagerMy Data Manager – Android, iPhone (gratis)
De My Data Manager app houdt exact bij hoeveel data je verbruikt. Met de app is het overzichtelijk wat je verbruik is zodat je snel en eenvoudig kunt bekijken hoeveel je al verbruikt hebt. De app monitort op de achtergrond hoeveel data je verbruikt met de smartphone. Hierdoor heb je op ieder moment van de dag en gedurende de maand een goed beeld van hoeveel je verbruikt hebt. Meer dan 11,5 miljoen gebruikers hebben de My Data Manager app gedownload.

datausageData Usage – Android, iPhone (vanaf 79 cent)
Met de Data Usage app kun je limieten instellen voor het dataverbruik. De limiet kan per dag ingesteld worden maar ook per week of maand. De app houdt precies bij hoeveel er verbruikt wordt waarbij er een splitsing wordt gemaakt in data via Wifi en via het mobiele netwerk. Het is mogelijk om een waarschuwing in te stellen als het dataverbruik een bepaald percentage bereikt heeft. Meestal krijg je ook een sms van de provider maar de app kan je ook de waarschuwing geven dat je bijna door de bundel bent.

datausagemonitorData Usage Monitor – Android (gratis)
De Data Usage monitor app is geen gebruiksvriendelijke app waarmee je je dataverbruik kunt monitoren. Je kunt zien hoeveel je dagelijks verbruikt en dit kun je ook analyseren. De app toont ook een waarschuwing als je de datalimiet bijna bereikt hebt zodat je niet meer verbruikt dan de datalimiet.

Tips voor het dataverbruik op de smartphone

  1. Controleer wat er gebeurt als je de datalimiet bereikt hebt. Wordt de snelheid zonder extra kosten verlaagd of zijn er extra buiten de bundel kosten?
  2. Houdt er rekening mee dat de smartphone altijd verbinding heeft met het internet. Door de processen op de achtergrond is het mogelijk dat de smartphone data verbruikt zonder dat je het doorhebt.
  3. Kies een telefoonabonnement met een passende databundel. Het is verstandig om een ruime databundel te kiezen als je niet zeker weet wat je verbruik is.
  4. Gebruik een app waarin het dataverbruik bijgehouden wordt. Door geregeld het dataverbruik te controleren gedurende de maand voorkom je dat je te snel door de databundel raakt.

Provider apps

De meeste Nederlandse providers hebben inmiddels eigen apps met vele functionaliteiten. De apps van de provider bieden de mogelijkheid om gedurende de maand je verbruik in te zien. Controleer geregeld hoe het ervoor staat met je bundel om te voorkomen dat je teveel data verbruikt. Bezoek de website van je provider om te controleren of er een app beschikbaar is.