• 24/7 vergelijken
 • 100% onafhankelijk

Telefoonnummer blokkeren: hoe doe je dat?

hulp

Telefoonnummer blokkeren: hoe doe je dat?

Wordt je telefonisch lastig gevallen door een ex, telemarketing bedrijf, buitenlands nummer of iemand anders? Dan kun je het nummer waarmee zij bellen blokkeren zodat je niet meer door het nummer gebeld of ge-sms’t kunt worden. Je blokkeert alleen een specifiek nummer wat betekent dat het bedrijf of de persoon je nog wel kan bellen via een ander nummer.

Een nummer blokkeren

Het blokkeren van een telefoonnummer is niet moeilijk. Hoe je dit doet verschilt per besturingssysteem. Er is een verschil tussen een bekend nummer en een onbekend nummer. Een bekend nummer kun je eenvoudig blokkeren. Alle moderne smartphones hebben tegenwoordig de optie om automatisch nummers tegen te houden. Als je het telefoonnummer weet, bijvoorbeeld doordat het nummer je eerder gebeld heeft, dan kun je het nummer op de volgende manier blokkeren.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
 • Onbeperkt data, sms en minuten
 • Maandelijks opzegbaar
 • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Bekend nummer blokkeren iPhone

Een bekend nummer kun je op een iPhone op de volgende manier blokkeren:

 • Open de Telefoon app
 • Navigeer naar Recent
 • Zoek het nummer op dat je wil blokkeren en druk op het I icoon
 • Druk op Blokkeer deze beller

Bekend nummer blokkeren Android

Nummer blokkeren AndroidEr zijn verschillende versies van Android in omloop waardoor het afweren van oproepen van bepaalde nummers per mobiele telefoon anders kan zijn. Een bekend nummer kun je op een Samsung telefoon met Android 5.0 bijvoorbeeld op deze manier blokkeren:

 • Open de Telefoon app
 • Navigeer naar Logbestanden
 • Druk op het telefoonnummer dat je wilt blokkeren
 • Druk op het menu rechtsboven
 • Druk op Toevoegen aan automatisch blokkeren

Bekend nummer blokkeren op Windows Phone

Als je wilt verhinderen dat een telefoonnummer je belt of sms’t op een Windows Phone dan kun je dit op de volgende manier doen:

 • Open de Telefoon app
 • Druk op het menu onderin
 • Druk op Geblokkeerde oproepen
 • Doe dit in het volgende scherm nogmaals
 • Kies het nummer dat je wilt blokkeren

Onbekend nummer blokkeren

Meerdere keren per week wordt je gebeld door een onbekend of privénummer maar als je het gesprek opneemt wordt de verbinding verbroken. Het overkomt bijna iedereen. Jammer genoeg is het niet mogelijk om deze oproepen van onbekende telefoonnummers af te schermen. Als je het echter zat bent dan kan de mobiele provider je hulp bieden. Een onbekend nummer is namelijk ergens bekend anders kan het telefoonnummer niet bellen naar andere nummers.

Als er sprake is van grove overlast dan is het verstandig om de datum en tijd van al deze oproepen te noteren. De oproepen die je niet beantwoordt worden niet vastgelegd maar alleen de oproepen die je beantwoordt. Noteer van al deze oproepen de datum en de tijd en stuur dit door naar je provider. Je eigen provider kan vervolgens contact opnemen met de provider van het telefoonnummer dat voor overlast zorgt.

Handige app: Mr. Number

Mr. NumberMr. Number – Android, iPhone (gratis)
Een handige app voor het blokkeren van telefoonnummers is Mr. Number. Met deze app geïnstalleerd kun je ongewenste oproepen snel afwijzen en kun je instellen welke nummers geblokkeerd worden. Je kunt ook voorkomen dat bepaalde partijen contact met je kunnen opnemen. Zo is het mogelijk om bepaalde delen van de wereld uit te sluiten zodat deze geen contact met je kunnen opnemen. Dit is handig als je geregeld lastig gevallen wordt door partijen met telefoonnummers uit het verre Oosten. De app ontvangt regelmatig een update en neemt weinig ruimte in beslag.

Bedrijven blokkeren

Veel bedrijven hebben niet één telefoonnummer maar meerdere. Sommige bedrijven die veel bellen hebben tientallen nummers die gebruikt worden om te bellen. Een enkel telefoonnummer belemmeren is dan niet voldoende. Meld je aan bij het Bel-me-niet Register op bel-me-niet.nl en vul in door welke bedrijven je niet meer gebeld wilt worden. Zodra je in dit register vermeld wordt mogen deze bedrijven je niet meer bellen. Alleen de bedrijven waar je klant bent of die je toestemming gegeven hebt om je te bellen mogen dan contact met je opnemen.

WhatsApp contact blokkeren

Whatsapp blokkerenHet grootste deel van het contact dat we met andere mensen hebben verloopt tegenwoordig via Whatsapp. Om met iemand contact op te nemen is alleen het telefoonnummer nodig van de ander. Als iemand je via Whatsapp lastig valt dan heeft deze persoon de beschikking over je telefoonnummer. Zodra iemand je een bericht heeft gestuurd heb je zelf ook de beschikking over het nummer van de ander. Dit nummer kun je op de normale wijze blokkeren zodat de persoon je niet kan bellen of sms en hiernaast kun je ook het Whatsapp contact blokkeren. Dit doe je op de volgende manier:

 • Open Whatsapp
 • Navigeer naar het gesprek met de persoon
 • Open het menu rechtsboven
 • Navigeer naar Meer
 • Druk op Blokkeren

Buitenlandse nummers blokkeren

De laatste jaren is er veel gesproken over storend gedrag van telefoonnummers uit het buitenland. Als je geen zaken doet met het buitenland of mensen buiten Nederland kent dan is het vaak niet nodig om buitenlandse gesprekken aan te nemen. In veel gevallen gaat het om scammers, spammers en bedrijven die je geld afhandig willen maken. Jammer genoeg is het niet mogelijk om alle buitenlandse nummers te blokkeren. Wel kun je de bekende nummers die je gebeld hebben op de normale manier blokkeren.

Nieuw nummer

Mocht het je niet lukken om de telefoonnummers te blokkeren terwijl je veel overlast hebt dan is een nieuw nummer nemen de laatste optie. De personen die voor overlast zorgen kunnen je dan niet meer bellen, sms’en of op een andere manier contact met je opnemen. Het nadeel is wel dat je iedereen die je kent moet inlichten over je nieuwe nummer. Je bent dan niet meer bereikbaar op je huidige nummer. De aanvraag van een nieuw nummer verloopt via je provider. Bezoek de website van je provider om een nieuw nummer aan te vragen:

Mobiele providers