• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Tele2

tele2 internetTele2 is een Zweeds bedrijf dat sinds 1997 in Nederland actief is. Mobiele telefonie werd echter pas sinds 2001 aangeboden. Dit zorgde ervoor dat Tele2 de eerste MVNO van Nederland werd. Een MVNO is een provider die abonnementen aanbiedt via het netwerk van een ander bedrijf. In eerste instantie ging dit via het KPN netwerk maar sinds 2009 via het T-Mobile netwerk. Tele2 heeft echter een 4G frequentie bemachtigd waardoor het een eigen netwerk heeft kunnen bouwen. Het is hiermee de vierde provider met een eigen 4G netwerk. Als klanten geen verbinding met het 4G netwerk kunnen maken dan is het nog steeds mogelijk om het T-Mobile 3G netwerk te gebruiken. Dit netwerk van T-Mobile is in maart 2016 getest als het beste netwerk van Nederland.

Tele2 abonnement

Tele2 heeft zich in reclames op televisie altijd uitgemaakt als de prijsvechter. De slogan “Born to be cheap” zegt voldoende. Nieuwe reclames richten zich vooral op het nieuwe 4G netwerk waarmee indrukwekkende snelheden behaald worden. De tarieven van Tele2 zijn lager dan veel andere providers. Het aanbod is groot; van prepaid pakketten tot abonnementen met een toestel en sim only abonnementen. Met de Tele2 app heb je altijd en overal inzicht in het verbruik. Het is bij Tele2 mogelijk om een 1 of 24 maand abonnement te kiezen. Het maandelijkse abonnement biedt meer flexibiliteit maar de tarieven zijn wel iets hoger. Overstappen naar Tele2 is eenvoudig. Geef bij het aanvragen van het Tele2 sim only abonnement aan dat je je nummer wilt behouden en Tele2 regelt alles voor je.

Tele2 internet

Bij Tele2 maak je gebruik van het nieuwe en snelle 4G netwerk dat in eigen beheer is. Als je geen verbinding met dit netwerk kunt maken dan is er nog altijd de back-up van het betrouwbare T-Mobile 3G netwerk. Met mobiel internet van Tele2 kun je eindeloos surfen, Instagram foto’s plaatsen en Facebook posts bekijken met de snelheid die je anno 2016 mag verwachten. Er zijn bij Tele2 kosten voor het gebruik van internet buiten de bundel. De snelheid wordt niet verlaagd naar 64 kbps. Zo zijn er geen verassingen door het internetverbruik maar de internettoegang wordt stopgezet als de limiet bereikt is. Als je wil kun je eenmalig een extra bundel aanschaffen zodat je weer kunt genieten van het snelste internet.

Vergelijk de Tele2 sim only met internet abonnementen