• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Tele2?

over tele2
hulp

Welk netwerk gebruikt Tele2?

Tele2 is nog niet zolang in Nederland actief als T-Mobile, Vodafone en KPN maar dat betekent weinig. De laatste jaren heeft Tele2 namelijk hard aan de weg gewerkt. Eén van de innovaties bij de provider is het afronden van het eigen netwerk. Tele2 heeft namelijk een eigen licentie voor een 4G netwerk in Nederland. Met een landelijke dekking van 97 procent kun je bijna overal in Nederland van dit netwerk gebruik maken. Als er geen 4G bereik is dan maakt je smartphone automatisch verbinding met het 3G T-Mobile netwerk. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over een slechte verbinding. Ben je van plan om een Tele2 abonnement te kopen? Dan weet je nu dat Tele2 gebruik maakt van het eigen 4G netwerk.

Ga naar Tele2

Bereik

tele2 netwerkNu Tele2 een volwaardig en landelijk opererend 4G netwerk heeft worden klanten met een 3G smartphone niet meer toegelaten tot het netwerk. Dit komt doordat er voor 3G internet gebruik gemaakt moet worden van het T-Mobile netwerk. Al vanaf 2009 heeft Tele2 dit gedaan maar toen 4G geïntroduceerd werd heeft Tele2 een eigen licentie aangevraagd. Hoewel het T-Mobile netwerk nog in 2017 getest is als het beste netwerk van Nederland is het voor Tele2 goedkoper om klanten alleen van het 4G netwerk gebruik te laten maken. Dat is de reden om nieuwe klanten met een 3G smartphone niet meer toe te laten als klant.

Let op: alleen klanten met 4G smartphones worden toegelaten als klant.

Tele2 netwerk

Op dit moment heeft Tele2 ongeveer 3500 antennes verspreid over het gehele land. Deze antennes vormen samen een grid met overlappende gedeeltes zodat je overal waar je bent met één van de antennes verbinding kunt maken. De snelheid van het Tele2 netwerk is ruim in orde. De dekking is met meer dan 95 procent van Nederland landelijk waardoor je overal je Facebook kunt updaten, foto’s kunt uploaden naar Instagram of video’s kunt bekijken met Youtube. Mocht je het pech hebben dat je in een gebied met slechte 4G dekking bent dan val je automatisch terug op het iets tragere 3G of 2G netwerk van T-Mobile. Dit betekent dat waar je ook bent je kunt bellen en internetten.

Over Tele2

Tele2 is een mobiele provider dat van origine uit Zweden komt. Al vanaf de start in Nederland gedraagt het zich als een prijsvechter dat het opneemt tegen de gevestigde orde. Bij Tele2 vind je sim only abonnementen maar ook kun je er een mobiel abonnement met toestel kopen. De provider is inmiddels een grote speler in Nederland geworden met vele klanten. Een populair abonnement van Tele2 is het Unlimited abonnement dat in 2017 beschikbaar is gesteld aan iedereen. Met dit abonnement kun je onbeperkt internetten, bellen en sms’en.