• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Simyo?

Home / Welk netwerk gebruikt Simyo?
simyo
hulp

Welk netwerk gebruikt Simyo?

Simyo is één van de sim only providers met een voortreffelijke naam. Al meerdere jaren heeft Simyo namelijk een prijs voor de beste klantenservice in de wacht gesleept. Deze prijs heeft de provider al vaker gewonnen wat betekent dat je er goed zit als je een goede service wilt. Simyo is een zogenoemde budgetprovider, alleen deze provider behandelt je niet als een budgetklant. Je krijgt de beste service van Simyo zoals je dat ook krijgt als je bij één van de grote providers klant bent. Ben je van plan om een Simyo abonnement te kopen? Dan weet je nu dat Simyo gebruik maakt van het KPN netwerk.

Ga naar Simyo

KPN netwerk

kpn netwerkWat er echter niet bij verteld wordt is van welke netwerk Simyo gebruik maakt. Simyo heeft namelijk geen eigen licentie voor een mobiel netwerk en maakt hierdoor gebruik van het netwerk van KPN. Met andere woorden, Simyo geeft je de mogelijkheid om voor een voordelig tarief gebruik te kunnen maken van het KPN netwerk. Als je een goedkoop KPN abonnement wilt dan ben je beter af bij Simyo; overstappen en nummerbehoud worden volledig voor je geregeld.

Tip: pas elke maand gratis je bundels aan.

Bereik

Het maakt geen verschil of je klant bent bij KPN of bij Simyo. Het bereik is precies hetzelfde. Dit geldt voor bellen maar ook voor sms’en en internetten. KPN was als eerste klaar met het 4G netwerk waardoor je als Simyo klant ook als één van de eersten kon profiteren van de hogere snelheden. In sommige gebieden is KPN zelfs al zover dat je op dit moment 4G+ kunt gebruiken. Vooral onderweg of in trein merk je dat deze nieuwe technologie sneller is dan het standaard 4G.

Mocht je je in een omgeving bevinden waar de 4G dekking nog niet optimaal is dan val je automatisch terug op het 3G netwerk van KPN. Waar je ook bent, je hoeft je niet snel zorgen te maken over dat je geen bereik hebt met je Simyo telefoonnummer. Als je een abonnement bij Simyo afsluit dan kun je gratis gebruik maken van 4G. Andere providers die ook opereren op het KPN netwerk zijn Robin Mobile en Youfone.

Over Simyo

Simyo biedt prepaidkaarten aan en sim only abonnementen. Al deze diensten verlopen via het netwerk van KPN. Eigenlijk zijn de mobiele verbindingen aan dat van KPN alleen betaal je er minder voor bij Simyo. De prijzen zijn lager en je betaalt aan Simyo, niet aan KPN. Ook als je vragen hebt kun je terecht bij de klantenservice van Simyo. Deze hebben al verschillende prijzen ontvangen. Zo is Simyo voor het elfde jaar op rij als beste provider beoordeeld door de Consumentenbond en bovendien is Simyo in 2016 uitgeroepen als klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Een grote prestatie voor deze relatieve kleine provider.