• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Simpel

simpeltSimpel is een Nederlandse sim only providers sinds 2007. Het bedrijf heeft geen eigen netwerk en maakt gebruik van het netwerk van een ander bedrijf. Dit wordt een MVNO genoemd. In de eerste jaren maakte men gebruik van het KPN netwerk maar men is in 2010 geswitcht naar het T-Mobile netwerk nadat het overgenomen werd door T-Mobile. Simpel is echter volledig zelfstandig blijven opereren. In 2014 is Simpel weer een apart bedrijf geworden en niet meer eigendom van T-Mobile. Sindsdien maakt Simpel echter nog steeds gebruik van het netwerk van T-Mobile. Dit netwerk is in maart 2016 uitgeroepen als het best geteste Nederlandse mobiele netwerk.

Simpel abonnement

Een Simpel abonnement is niet af te sluiten in combinatie met een telefoon. Er worden alleen maar sim only abonnementen aangeboden door de sim only provider. Dit zorgt mede voor lagere kosten waardoor het bedrijf in staat is om mobiele telefonie diensten aan te bieden voor lage tarieven. Er is geen kredietcheck als er een abonnement wordt afgesloten bij Simpel. Een voordeel van een Simpel abonnement is dat er een plafond ingesteld kan worden. Dit is geschikt voor ouders die een abonnement afsluiten voor een kind of jongere. Onverwacht hoge rekeningen zijn dan verleden tijd. De gesprekken bij Simpel wordt per seconde afgerekend. Een nadeel van een abonnement bij Simpel is dat deze alleen voor twee jaar afgesloten kan worden.

Simpel internet

Bij Simpel maak je gebruik van 3G internet dat een maximale downloadsnelheid heeft van 14 Mbps en 2 Mbps voor het uploaden. Dit is snel maar niet het snelste internet dat beschikbaar is. Met mobiel internet van Simpel kun je Whatsappen, surfen en social media updaten met een aangename snelheid. Er is een uitgebreide keuze uit databundels die aansluiten bij de verschillende soorten gebruikers. Bij Simpel internet is er sprake van kosten buiten de bundel als de limiet bereikt is. De snelheid wordt niet verlaagd zoals bij een aantal andere providers.

Vergelijk de Simpel sim only internet abonnementen