• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only zonder aansluitkosten: hoeveel eenmalig betalen per provider?

hulp

Sim only zonder aansluitkosten: hoeveel eenmalig betalen per provider?

Sim only is een abonnementsvorm die steeds populairder wordt en door iedere Nederlandse provider wordt aangeboden. Inmiddels is iedereen bekend met deze vorm van een telefoonabonnement. Bij veel van de sim only abonnementen, maar ook bij abonnementen met toestel, is er sprake van een eenmalige betaling voor de aansluiting. Dit worden de aansluitkosten genoemd. Deze kosten worden ook als eenmalige of administratiekosten vermeld. Het is de vergoeding voor de simkaart en de handelingen die nodig zijn voor het aansluiten aan het mobiele netwerk. Hoewel veel providers kosten voor het aansluiten rekenen zijn er geregeld acties waarbij deze kosten achterwege gelaten worden.

Providers zonder aansluitkosten

Vrijwel iedere provider hanteert aansluitkosten voor de sim only’s die men aanbiedt. Als je juist minder wilt betalen voor een abonnement dan zijn de aansluitkosten een doorn in het oog. Deze moeten hiernaast vaak vooraf betaald worden. De afrekening gebeurt vooraf per iDeal of de kosten worden verrekend met de eerste telefoonrekening.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Aansluitkosten sim only (7-12-16)

Geen aansluitkosten bij je huidige provider

Wanneer je abonnement afloopt kun je ervoor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten bij je huidige provider. Een voordeel hierbij is dat je bij je huidige provider nooit aansluitkosten betaalt. Je bent al klant en de provider wil je ook graag als klant behouden. Vraag daarom altijd of de provider naast dat je geen aansluitkosten hoeft te betalen ook nog een bepaalde korting of extra voordeel kan bieden. Het afsluiten van een sim only abonnement bij je huidige provider heeft ook het voordeel dat het abonnement gewoon door blijft lopen. Er hoeft niets overgezet te worden, je kunt dezelfde simkaart blijven gebruiken en ook behoud je altijd je huidige nummer.

Aansluitkosten bij nieuwe provider

Wanneer je abonnement bijna afloopt kun je er ook over denken om een sim only abonnement af te sluiten bij een andere provider. Er zijn veel bekende maar ook minder bekende providers die zeer voordelige sim only abonnementen aanbieden. Wanneer je overstapt naar een nieuwe provider kan het zijn dat deze provider vraagt om aansluitkosten zoals je kunt zien in de tabel hierboven. De nieuwe provider moet namelijk het netwerk koppelen aan de simkaart zodat jij van de diensten gebruik kunt maken en daar brengt de provider kosten voor in rekening. Er zijn geregeld providers die goede acties hebben en dan niet om de aansluitkosten vragen. Het loont om de verschillende abonnementen van de diverse providers met elkaar te vergelijken. De acties kunnen van tijd tot tijd verschillen dus wanneer je een voordelig abonnement zonder aansluitkosten hebt gevonden is het slim deze zo snel mogelijk af te sluiten. Wanneer je een sim only abonnement afsluit bij een nieuwe provider kan je je eigen telefoonnummer gewoon behouden indien je dit tijdig doorgeeft, de nieuwe provider zal dit met je oude provider regelen.