• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only voor de tablet: voor als Wi-Fi niet genoeg is

hulp

Sim only voor de tablet: voor als Wi-Fi niet genoeg is

Tegenwoordig beschikken steeds meer mensen over een tablet. Het apparaat is kleiner dan een laptop of computer en daarom zeer geschikt om ergens mee naar toe te nemen. Met een tablet kun je van alles doen. Om veel functies uit te kunnen voeren is daarbij internet nodig. Beschik je thuis of een Wi-Fi verbinding dan is het thuis altijd mogelijk om met je tablet gebruik te maken van het internet. Ben je vaak onderweg of werk je met je tablet op plekken waar geen Wi-Fi beschikbaar is, dan is het aan te raden om een abonnement voor mobiel internet af te sluiten. Zo kun je een abonnement afsluiten waarbij je een tablet krijgt maar ben je al in het bezit van een tablet dan kun je ook een sim only abonnement afsluiten. Sim only abonnementen zijn zeer voordelige abonnementen en worden aangeboden door verschillende providers.

Internetten met de tablet

Beschik je over een tablet of wil je er een aanschaffen voordat je een sim only abonnement afsluit, dan is het van belang om te kijken wat deze tablet allemaal ondersteunt. De tablet moet in ieder geval voorzien zijn van een simkaart-houder. Bij een sim only abonnement wordt een simkaart geleverd die in de tablet moet worden geplaatst. Of de tablet beschikt over een simkaart-houder herken je meestal aan het woord cellular dat bij de beschrijving moet worden genoemd. Ook is het van belang om te bekijken of de tablet ondersteuning biedt voor 3G of 4G. Alle tablets die over een mobiele internetverbinding beschikken kunnen overweg met 3G, steeds meer tablets kunnen ook overweg met 4G maar bekijk dit van te voren even.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Sim only abonnementen voor de tablet

Wanneer je van plan bent een sim only abonnement aan te schaffen voor je tablet dan is het verstandig om abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Bedenk van te voren eerst hoeveel internet je nodig denkt te hebben. Er zijn verschillende bundels verkrijgbaar. De minimale internetbundels bevatten zo’n 200 MB, de grootste internetbundels lopen op tot een tiental GB. Dan is ook nog de snelheid van de internetverbinding van belang. De meeste providers maken gebruik van 4G. Er zijn ook 3G bundels te verkrijgen en die vallen goedkoper uit. Wanneer je weet naar wat voor een sim only abonnement je op zoek bent kun je de abonnementen van de providers met elkaar vergelijken om zo tot het meest voordelige abonnement uit te komen. Providers die sim only abonnementen voor een tablet aanbieden zijn onder andere Vodafone, KPN en T-Mobile. Op de sim only met alleen data pagina worden de huidige providers vermeld die een sim only aanbieden met alleen een databundel. Als je internet nodig hebt voor de tablet dan heb je immers geen belminuten of sms’jes nodig.