• 24/7 vergelijken
 • 100% onafhankelijk

Sim only verlengen? Bekijk wanneer een verlenging mogelijk is

Home / Sim only verlengen? Bekijk wanneer een verlenging mogelijk is
hulp

Sim only verlengen? Bekijk wanneer een verlenging mogelijk is

Indien je tevreden bent met je huidige mobiele provider en je contract loopt bijna af, is het altijd mogelijk om je sim only contract te verlengen. Je kunt daarbij kiezen voor contractverlenging met een nieuwe telefoon als de provider deze abonnementen aanbiedt. Ook kun je ervoor kiezen om je contract te verlengen als sim only abonnement. In dat geval krijg je geen toestel bij je abonnement maar sluit je een zeer voordelig abonnement af omdat je maandelijks enkel betaalt voor de inhoud van het abonnement. Het is dan wel van belang dat het toestel waar je over beschikt nog goed werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een los toestel aan te schaffen en het contract bij je provider te verlengen. Wanneer je al beschikt over een sim only abonnement is het natuurlijk ook mogelijk om deze bij je huidige provider te verlengen.

Stilzwijgende verlenging

De meeste telefoonabonnementen hebben een looptijd van 1 of 2 jaar. Soms vergeet je de precieze datum waarop je de overeenkomst bent aangegaan. In principe wordt jouw contract dan gewoon stilzwijgend verlengd. Je hoeft daar niets voor te doen. Maar als je aan een nieuw toestel toe bent, zal je persoonlijk een verlenging van je abonnement moeten regelen. Een telefoontje is daarvoor voldoende. Je neemt contact op met je provider en zegt dat je je overeenkomst wilt voortzetten. Je kunt een nieuwe aanbieding krijgen of de oude gewoon verlengen. Je provider zal ook aangeven uit welke toestellen je kunt kiezen. Wanneer je daarmee akkoord gaat, zal je contract vanaf dat moment gaan lopen en heb je dus een nieuwe looptijd.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
 • Onbeperkt data, sms en minuten
 • Maandelijks opzegbaar
 • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Voor het einde van de looptijd verlengen

Er zijn veel mensen die niet weten dat je je contract ook een aanzienlijke periode voor het einde van de looptijd kunt verlengen. Providers verdienen veel aan hun klanten en willen ze dan ook graag bij zich houden. Een verlenging betekent dat jij weer voor een bepaalde tijd hebt bijgetekend en dat zijn aanbieders graag. Natuurlijk is het niet mogelijk dat je een tweejarig contract al na een half jaar kunt verlengen. Maar een paar maanden voordat de overeenkomst afloopt, kan dat wel. Wat de precieze termijn hiervoor is, verschilt per provider. Bij de meesten kun je zo’n 2 tot 3 maanden van tevoren al verlengen. Maar er zijn er ook waar dat al 6 maanden voor de einddatum mogelijk is. Overstappen kan bij iedereen 2 maanden voordat het contract afloopt.

Wat te doen wanneer je je abonnement wilt verlengen

Wanneer je van plan bent om je abonnement te verlengen bij je eigen provider hoef je je huidige abonnement niet zelf op te zeggen. Je kunt bij je provider aangeven je abonnement te willen verlengen en het abonnement wordt door de provider aangepast in de vorm waar jij voor hebt gekozen. Het kan zelfs zo zijn dat de verlenging direct ingaat. Het verschilt per provider wanneer je je abonnement kunt verlengen. Hieronder lees je per wanneer dit bij verschillende providers mogelijk is:

 • T-Mobile: vanaf 4 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • Vodafone: vanaf 4 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • hollandsnieuwe: vanaf 3 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • Tele2: vanaf 4 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • Telfort: vanaf 6 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • KPN: vanaf 6 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
 • BEN: vanaf 3 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement

Overstappen?

Wanneer je overstapt naar een andere provider betekent dit dat er geen verlenging plaats vindt bij je huidige provider. In dat geval kan de nieuwe provider het abonnement bij je huidige provider opzeggen en kan je in veel gevallen ook je eigen nummer behouden. Wanneer je bij je eigen provider je abonnement verlengt naar een sim only abonnement biedt de provider vaak leuke kortingen. Het loont om hiernaar te vragen wanneer je van plan bent je abonnement te verlengen.