• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only limiet: alles over het bel- en dataplafond

Home / Sim only limiet: alles over het bel- en dataplafond
hulp

Sim only limiet: alles over het bel- en dataplafond

Sim only abonnementen zijn er in allerlei verschillende soorten. Vast staat dat een sim only abonnement het meest voordelige verkrijgbare abonnement is. Je betaalt alleen voor het abonnement en niet voor een mobiele telefoon die bij het abonnement komt en moet worden afbetaald. Sim only abonnementen worden aangeboden met een verschillende hoeveelheid belminuten, sms’jes en een internetbundel van een bepaald aantal MB. Er zijn sim only aanbieders die sim only abonnementen aanbieden met een vastgestelde limiet. De limiet voor mobiel internet wordt vaak ook wel een dataplafond genoemd. Dit is de maximale hoeveel data die verzonden kan worden via het mobiele netwerk voordat de toegang tot internet gestopt wordt. Voor bellen wordt het een belplafond genoemd. Wanneer een bepaald aantal belminuten wordt bereikt kunnen er geen extra kosten meer worden gemaakt. Een sim only abonnement met een bel- of dataplafond is zeer geschikt om af te sluiten voor kinderen. Zo ben je er als ouder zeker van dat de abonnementskosten niet torenhoog op zullen lopen.

Wat houdt een limiet of belplafond precies in?

Met een limiet of plafond houd je de kosten van je sim only abonnement in de hand. Je sluit een abonnement af voor een bepaald bedrag per maand. Hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB waar je gebruik van kan maken. Bij een normaal abonnement worden er extra kosten in rekening gebracht wanneer je meer verbruikt dan waar je abonnement over beschikt. Voor het extra verbruik wordt ook nog eens een hoger tarief in rekening gebracht. Met een limiet of belplafond is dit niet het geval. Je zal nooit meer kwijt zijn dan de maandelijkse kosten waarvoor je het abonnement hebt afgesloten. Het is natuurlijk wel mogelijk om het bedrag te verhogen wanneer je merkt dat iedere maand je belminuten, sms’jes of MB’s al vroegtijdig op zijn.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Voordelen van een limiet bij sim only

Een groot voordeel wanneer je kiest voor een limiet bij je sim only is dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra maandelijkse kosten die in rekening worden gebracht. Door het plafond is het niet mogelijk om meer te verbruiken en worden ook geen extra kosten in rekening gebracht. Bij het bereiken van de bel- of datalimiet kun je geen gebruik meer maken van internet en je kan niet meer bellen of sms’en. Wel kunnen anderen jou nog wel bereiken. Een sim only abonnement met een limiet wordt vaak door ouders aangeschaft voor hun kinderen. Bij sommige abonnementen is het mogelijk om uitzonderingen te maken op de limiet van data of bellen zodat kinderen hun ouders nog wel kunnen bereiken ondanks dat de limiet is bereikt. Het verschilt echter per provider of dit mogelijk is.