• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only contract opzeggen: wanneer kun je dit doen?

Home / Sim only contract opzeggen: wanneer kun je dit doen?
hulp

Sim only contract opzeggen: wanneer kun je dit doen?

Ben je ontevreden of niet blij met het abonnement dat je nu hebt? Dan is het misschien tijd om eens te switchen van provider zodat je kunt profiteren van een flexibel abonnement. Is je abonnement afgelopen en mag je een nieuwe mobiel uitkiezen terwijl je nog teveel gehecht bent aan je huidige mobiel? In het verleden was het in deze gevallen lastig om over te stappen maar gelukkig ligt deze tijd al ver achter ons.

Sim only looptijden

Steeds meer mensen beschikken over een goed werkend toestel en sluiten na afloop van een abonnement een sim only abonnement af. Hierbij ontvang je alleen een simkaart en heb je zelf een goed werkend toestel nodig. Een sim only abonnement is er in verschillende soorten en maten. Je betaalt alleen voor de inhoud van het abonnement. Ook de contractduur kan verschillen. Zo zijn er sim only abonnementen af te sluiten voor de duur van een jaar of twee jaar. Ook zijn er de flexibele contracten die maandelijks opzegbaar zijn. Deze contracten zijn maandelijks wel wat duurder dan een contract dat voor langere duur wordt afgesloten maar de vrijheid is veel groter. Wanneer je van plan bent om een nieuw abonnement af te sluiten en je van je sim only contract af wilt dan kan het contract opgezegd worden.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Opzeggen en opzegtermijn

Is je huidige abonnement afgelopen? Wanneer je je contract na afloop niet opzegt, wordt deze stilzwijgend en voor onbepaalde tijd verlengd. Wanneer je een andere abonnement wilt afsluiten dan kan je je huidige sim only abonnement zelf opzeggen maar het is beter om dit te laten doen door je nieuwe provider. Bij het bestellen van een nieuw contract moet je aangeven dat je je nummer wil behouden. De nieuwe provider zal zelf het sim only contract opzeggen en je nummer overnemen; er kan op die manier niets misgaan. Wanneer je je oude nummer niet wil behouden, dan moet je het contract zelf opzeggen. Hoe dit moet verschilt per provider; dit kan zijn schriftelijk, telefonisch of online. De maximale opzegtermijn van een sim only abonnement is een maand, dit is bij wet vastgesteld. Je moet wel je volledige contract hebben uitgediend.

Voortijdig een sim only contract opzeggen

Wanneer je een sim only contract voortijdig wil opzeggen dan is dit mogelijk. Je moet hierbij wel rekening houden met extra kosten. Deze zijn per provider verschillend. Het contract moet in dat geval worden afgekocht bij de provider. De resterende maandbedragen worden dan in rekening worden gebracht. Hoeveel dat precies is hangt af van de provider en het abonnement. Het is daarom verstandiger om een contract eerst uit te dienen voordat je een nieuw contract wil afsluiten.