• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only bundel samenstellen: hoe doe je dat?

Home / Sim only bundel samenstellen: hoe doe je dat?
hulp

Sim only bundel samenstellen: hoe doe je dat?

Sim only is een zeer populair mobiele telefoon abonnement dat steeds vaker wordt afgesloten in Nederland. Bij het afsluiten van sim only abonnement krijg je geen toestel geleverd. Je betaalt daarom alleen voor de kosten van het abonnement. Dit heeft als voordeel dat de maandelijkse lasten een stuk lager liggen dan bij een abonnement waar wel een toestel bij geleverd wordt. Een voordeel ten opzichte van prepaid is dat je altijd kan bellen, sms’en en internetten met een sim only abonnement, er is geen beltegoed dat kan opraken. Sim only is geschikt voor wie al beschikt over een goed werkend toestel of voor wie deze graag los wil aanschaffen.

Uiteenlopende bundels

Een sim only abonnement kan uit meerdere onderdelen bestaan. Een standaard abonnement bestaat meestal uit een bepaald aantal belminuten, sms’jes en een internetbundel. Er zijn sim only abonnementen af te sluiten tegen een vaste prijs waarvan de inhoud al is bepaald door de provider. Ook zijn er veel providers die een sim only abonnement aanbieden waarvan de inhoud zelf is samen te stellen. Bepaal in dat geval voor jezelf hoeveel belminuten, sms’jes en MB je nodig denkt te hebben en stel op die manier je bundel samen. Bij sommige providers is het zelfs mogelijk om je bundel maandelijks aan te passen. Deze bundels kunnen natuurlijk wel wat duurder uitvallen dan wanneer je een abonnement afsluit voor een jaar zonder dat het abonnement kan worden aangepast.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Zelf samenstellen

Een sim only abonnement dat zelf kan worden gecombineerd is het meest voordelige abonnement dat er bestaat. Indien je van te voren goed bedenkt hoeveel belminuten, smsjes en MB’s je iedere maand nodig hebt kies je het abonnement dat het best bij je past. Bereken bijvoorbeeld eerst hoeveel data je verbruikt per maand. Het loont om daarbij de sim only abonnementen van diverse providers met elkaar te vergelijken. Je betaalt alleen voor de inhoud van het abonnement waardoor de maandelijkse kosten nooit meer zullen zijn dan bij een normaal telefoonabonnement.

De keuze maken

Voordat je uiteindelijk na je onderzoek een keuze maakt let dan goed op een aantal punten die essentieel zijn voor een succesvolle bestelling. Denk hierbij aan de limieten van het data abonnement; is het voldoende en hoe vaak denk je de limiet te bereiken? Wat gebeurt er vervolgens als de limiet bereikt is wil je ook weten. Wordt de snelheid dan verlaagd naar 64 Kbps, stopt het internet of moet je extra betalen voor iedere MB die verbruikt wordt buiten de databundel? Het antwoord op deze vragen kan je bevestiging geven of de bundel geschikt voor je is of niet.