• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Sim only buitenland internet: binnen en buiten EU

Home / Sim only buitenland internet: binnen en buiten EU
hulp

Sim only buitenland internet: binnen en buiten EU

Sim only is de meest voordelige vorm van mobiel bellen, sms’en en internetten. Je betaalt een bepaald bedrag per maand voor de kosten van je abonnement zonder dat daar extra kosten bijkomen voor het afbetalen van een toestel. Bij sim only wordt dan ook geen nieuw toestel geleverd. Je moet of al in het bezit zijn van een mobiele telefoon voordat je een sim only abonnement afsluit of je moet zelf een nieuw toestel willen kopen. Bij een sim only abonnement kan je ook kiezen voor een databundel. Een databundel bij de sim only is geschikt voor mobiel internet in Nederland. Voor mobiel internet in het buitenland zal de sim only provider meestal extra kosten in rekening brengen. Voorheen was het erg duur om mobiel internet te gebruiken in het buitenland maar tegenwoordig is dat steeds goedkoper.

Mobiel internet binnen de EU

Mobiel internet binnen de EU is door nieuwe regels van de Europese Unie een stuk goedkoper. De kosten van dataverbruik binnen de EU hebben een maximum tarief van 6,05 cent per MB. Dit maakt dat je zonder zorgen gebruik kan maken van mobiel internet met je sim only abonnement in het buitenland. Om nog voordeliger gebruik te kunnen maken van mobiel internet is het bij diverse providers ook mogelijk om een bepaalde databundel aan te schaffen voor in het buitenland. Deze bundel beschikt over een bepaald aantal MB en is vaak ook slechts voor een bepaalde tijd beschikbaar. Zo kun je bij diverse providers een bundel afsluiten voor bijvoorbeeld 500MB waar je een maand gebruik van kunt maken. Vanaf 15 juni 2017 kunnen Nederlanders zonder extra kosten bellen, sms’en en internetten in een andere EU-lidstaat.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Mobiel internet buiten de EU

Mobiel internet buiten de EU is wel een stuk duurder dan mobiel internet binnen de EU. De kosten hiervan zullen verschillen per land maar ook per provider. Kosten van internet buiten de EU kunnen afhankelijk van het land en de provider wel oplopen tot 15 euro per MB. Het is daarom verstandig om dataroaming buiten de EU uit te schakelen. Er zijn sim only providers die internetbundels bestaand uit een aantal MB voor buiten de EU aanbieden. Dit zal in de meeste gevallen voordeliger zijn dan wanneer je niet beschikt over een bundel.

Onbeperkt mobiel internet in het buitenland

Er zijn zelfs providers die onbeperkt mobiel internet in het buitenland aanbieden. Voorbeelden zijn T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Met deze bundel kan men onbeperkt internetten binnen de EU of over de hele wereld. Zo’n bundel loont alleen wanneer je echt veel gebruik maakt van mobiel internet in het buitenland. Anders het is goedkoper om slechts een kleine bundel voor een bepaalde periode aan te schaffen.