• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Robin Mobile?

robin mobile
hulp

Welk netwerk gebruikt Robin Mobile?

Als je van plan bent om een Robin Mobile abonnement te nemen dan vraag je je waarschijnlijk af van welk netwerk Robin Mobile gebruik maakt. Dat wordt er immers niet bij vermeld als je de reclame op televisie voorbij ziet komen. Voordat je zonder nadenken een abonnement neemt is het slim dat je onderzoekt van welk netwerk de budgetprovider gebruik maakt. Ben je van plan om een Robin Mobile abonnement te kopen? Dit is het netwerk waar Robin Mobile gebruik van maakt.

Ga naar Robin Mobile

kpn netwerkRobin Mobile maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. Het heeft geen eigen licentie voor een netwerk en daarom maakt het gebruik van de diensten van KPN. In feite komt het erop neer dat je bij Robin Mobile hetzelfde bereik hebt als bij KPN, alleen voor een fractie van de standaard prijs. KPN biedt hiernaast nog geen onbeperkt internet aan maar Robin Mobile wel. Door een abonnement van Robin Mobile te nemen kun je daarom onbeperkt gebruik maken van het betrouwbare KPN netwerk.

Bereik

Als je het kleine aantal abonnementen van Robin Mobile bekijkt dan zie je dat er abonnementen met 3G internet zijn en met 4G internet. Het maakt niet uit welk abonnement je kiest; bij Robin Mobile maak je altijd gebruik van het KPN netwerk. Over het bereik hoef je je daarom geen zorgen te maken. Overal in Nederland heeft KPN voldoende 4G dekking maar als je je in een omgeving vindt met slecht 4G bereik dan gaat de verbinding automatisch over naar het 3G netwerk van KPN. Zo ben je altijd verzekerd van een hoogwaardige verbinding met het netwerk. Niet alleen kun je bellen met een hoge kwaliteit maar als je smartphone HD Voice ondersteunt dan kun je de kwaliteit nog aanzienlijk verder verhogen.

Over Robin Mobile

Robin Mobile was na vele jaren afwezigheid van de onbeperkte databundel weer de eerste die ermee begon. In november 2013 startte de prijsvechter met slechts twee abonnementen dat inmiddels uitgebreid is tot vijf varianten. Het kenmerk van al deze abonnementen is dat alles onbeperkt is. Je kunt onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Bij Robin Mobile profiteer je niet alleen van het gebrek aan onverwachte kosten en verassingen maar de abonnementen zijn ook nog eens maandelijks op te zeggen.

Tip: 4G abonnementen beginnen vanaf € 19.95 pm.

Het enige verschil tussen de abonnementen is dat de internetsnelheid varieert. Het goedkoopste abonnement heeft de laagste snelheid, het duurste abonnement de hoogste snelheid. De Junior variant heeft bijvoorbeeld alleen 3G internet terwijl de duurdere abonnementen over 4G internet beschikken. In de praktijk komt dit erop neer dat je zelfs met het goedkoopste onbeperkte abonnement volop van mobiel internet gebruik kunt maken. Het is misschien niet het allersnelst maar dit zie je dan ook terug in de prijs. De 4G abonnementen zijn alleen razendsnel met als hoogtepunt het Pijl Snel 4G abonnement dat een snelheid levert van maar liefst 25,0 Mbps.