• 24/7 vergelijken
  • 100% Onafhankelijk

Onbeperkt internet

simTegenwoordig wil iedereen in het bezit van een smartphone overal kunnen internetten met dit toestel. Mobiel internet is niet meer uit het dagelijks beeld weg te denken. Voor wie veel gebruik maakt van internet is onbeperkt internet de goedkoopste optie om optimaal te kunnen genieten van het internet. Je voorkomt een hoge rekening omdat er niet wordt betaald voor gebruik buiten de databundel. Wanneer de limiet is bereikt loopt de internetsnelheid terug. Er kan nog wel gebruik worden gemaakt van het internet, maar dan tegen een lagere snelheid. Dit is niet bij alle providers mogelijk. De providers die dit aanbieden zijn Vodafone en KPN. Robin Mobile en T-Mobile bieden volledig onbeperkt internet aan. De abonnementen van deze providers zijn te vinden in de vergelijker hieronder.

#1 Beste keuze: Robin Mobile
Robin Mobile onbeperkt internet
  • Onbeperkt internet, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 19,95 p/m
Bekijk de aanbieding nu

Vergelijk onbeperkt sim only internet abonnementen


Wat is onbeperkt internet?

Het is niet meer dan deze tijd om het mobiel internet in te perken. Dat hebben een aantal partijen op de telecommarkt al door. Onbeperkt internet staat voor mobiel internet zonder limiet. Terwijl je normaal gesproken een datalimiet hebt, waarna je niet meer kunt internetten op je mobiel of tablet, is dit bij onbeperkt internet anders. De contracten die dit mogelijk maken zijn te verdelen in twee groepen:

  • Datalimiet met verlaging snelheid
  • Geen datalimiet (écht onbeperkt)

Onbeperkt internet: mobiel internet zonder limiet

Verlaging

Datalimiet met verlaging snelheid

In de volksmond spreken we van onbeperkt internet als je kunt blijven internetten met een lege bundel. Hoewel er sprake is van een limiet geldt deze grens alleen maar voor de snelheid. Het internet wordt vertraagd maar je bent dan nog wel bereikbaar via Whatsapp. Bij deze contracten is er sprake van een vertraging van de internetsnelheid naar 64 Kbps; voldoende om te kunnen chatten met Instant Messaging apps maar niet genoeg om video’s te streamen. De providers die dit aanbieden zijn Vodafone en KPN.

Geen datalimiet (écht onbeperkt)

De enige echte abonnementen die je als onbeperkt mag bestempelen zijn de contracten zonder enige vorm van een limiet. Internetten zonder grenzen: wie wil dit nu niet? Vrij en zonder zorgen de teugels laten vieren als het op gebruik van de dataslurpers op je mobiel aankomt. Netflixen, Skypen en Spotify wanneer je dat wil en niet stoppen omdat je databundel het niet toelaat. De één noemt het Unlimited internet terwijl de ander het écht onbeperkt noemt; het contract zonder enige vorm van beperking is mateloos populair. Dat is niet zo vreemd; technologische ontwikkelingen zoals 4G en de wildgroei aan miljoenen apps in elke categorie zorgen ervoor dat de Nederlander meer data dan ooit nodig heeft. Het mobiele dataverbruik blijft sterk toenemen blijkt uit het laatste rapport van de ACM. Jaar op jaar verbruiken we meer MB’s en binnen onafzienbare tijd is het weer verdubbeld. De vraag naar abonnementen met een onbepaalde limiet neemt hierdoor sterk toe. Er zijn op dit moment maar enkele mobiele aanbieders die sim only met onbeperkt internet aanbieden. Dit zijn T-Mobile en Robin Mobile.

Providers met onbeperkte databundels

Zoals eerder gezegd is de “ongelimiteerde” databundel niet bij iedere telecomprovider een standaard abonnement. Een handvol aanbieders kunnen dit leveren; Vodafone, T-Mobile, KPN en Robin Mobile. Een korte uitleg van de mogelijkheden bij deze telecomproviders lees je hieronder.

Robin Mobile

robin mobileRobin Mobile is een vreemde eend in de bijt omdat het de enige provider is die echt alles onbeperkt aanbiedt. Er zijn niet veel abonnementen maar deze bieden allen onbeperkt bellen, sms’en en data aan. Dit betekent geen onverwachte kosten terwijl je kunt blijven internetten. Er zijn internetabonnementen met diverse snelheden beschikbaar.

T-Mobile

t-mobileDe andere aanbieder waarbij je kan kiezen voor onbeperkt internet bij een sim only abonnement is T-Mobile. Ook bij deze abonnementen geldt dat je geen MB’s hoeft bij te kopen of dat de snelheid verlaagd wordt. De “Unlimited” abonnementen van de provider geven je iedere dag met een tegoed van 5GB. Deze dagelijkse bundel is geldig in Nederland en de EU. Je ontvangt een sms als dit tegoed bijna op is. Deze kun je vervolgens gratis aanvullen met 1 GB-aanvullers.

Vodafone 64 Kbps

vodafoneOnbeperkt internet is ook mogelijk bij de abonnementen van Vodafone in de vorm van BloX Beperkt Internet. Hoewel de naam doet denken aan een strenge beperking van je data betekent het juist dat je door kunt gaan met waar je mee bezig was. Bij de BloX uitbreiding van je Vodafone abonnement is het mogelijk om het internetverbruik te beperken. Als de limiet bereikt kan er gesurft worden met een lagere snelheid (64 Kbps) maar zonder buiten de bundel kosten. Zonder kosten kun je gebruik blijven maken van Facebook, Twitter en Instagram. Het voordeel is dat je deze feature altijd aan- en uit kunt zetten. De onbeperkte databundel geldt alleen voor Start M en Start L, en alle Smart, Red en Black abonnementen. Het werkt ook alleen in Nederland, niet in het buitenland.

KPN 64 Kbps

kpnMet een databundel van KPN hoef je je geen zorgen te maken over torenhoge telefoonrekeningen. De grootste veroorzaker van hoge telefoonrekeningen is het verbruik van MB’s dat buiten de bundel valt. Bij KPN betaal je niets extra als de datalimiet bereikt is maar de snelheid wordt verlaagd. Dit betekent een downloadsnelheid van 64 Kb/s en 32 Kb/s uploadsnelheid. Je ontvangt hiernaast een sms als 50% en 75% en 100% van je databundel op is.

Sim only abonnement

Wie al in het bezit is van een smartphone of een los toestel bestelt, kan een sim only abonnement afsluiten. Bij een sim only abonnement blijft het toestel achterweg daar hoef je ook niet voor te betalen. Je betaalt enkel en alleen voor het internetten, bellen en sms’en binnen het abonnement. Een sim only abonnement is vaak vele malen goedkoper dan wanneer je een abonnement afsluit waarbij je een toestel krijgt. Voor dit toestel betaal je iedere maand een vast bedrag, zodat het toestel aan de provider wordt afbetaald. Als de contractperiode afgelopen is mag je volgens de Wet van Dam iedere maand opzeggen. Sim only is een stuk goedkoper en is door deze unieke eigenschap gewild en razend populair; bijna iedereen heeft immers vaak nog een goed werkend toestel thuis liggen. Een ander voordeel is dat je bij een sim only abonnement nergens aan vast zit. Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet kun je bij de sim only provider een internetbundel afsluiten.

Onbeperkt internet
4.3 (86.05%) 86 stemmen

Heb je een vraag?