• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Onbeperkt internet

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Onbeperkt internet; wie kan nog zonder? Als je een smartphone hebt dan wil je overal kunnen internetten met dit toestel. Mobiel internet is niet meer uit het dagelijks beeld weg te denken. Voor wie veel gebruik maakt van internet is onbeperkt internet de goedkoopste optie om optimaal te kunnen genieten van het internet. Je voorkomt een hoge rekening omdat er niet wordt betaald voor gebruik buiten de databundel.

Met onbeperkt internet kun je zoveel internetten als je wilt; geen limieten, geen onverwachte kosten. Verkrijgbaar met een looptijd van 1, 12 en 24 maanden. Je kunt overal en altijd surfen, e-mailen en appen. Dat is wel zo fijn als je je verveelt in de trein of in de wachtkamer van de tandarts.

Al deze ‘onbeperkt’-abonnementen zijn te vinden in de vergelijker. Bekijk de Unlimited Data abonnementen, vergelijk de beschikbare providers en bespaar vele euro’s.


Vergelijk onbeperkt sim only internet abonnementen

Wat is onbeperkt internet?

Het is niet meer dan deze tijd om het mobiel internet in te perken. Dat hebben een aantal partijen op de telecommarkt al door. Onbeperkt internet staat voor mobiel internet zonder limiet. Terwijl je normaal gesproken een datalimiet hebt, waarna je niet meer kunt internetten op je mobiel of tablet, is dit bij onbeperkt internet anders. De contracten die dit mogelijk maken zijn te verdelen in twee groepen:

  • Datalimiet met verlaging snelheid
  • Geen datalimiet (écht onbeperkt)

Onbeperkt internet: mobiel internet zonder limiet

Verlaging

Datalimiet met verlaging snelheid

In de volksmond spreken we van onbeperkt internet als je kunt blijven internetten met een lege bundel. Hoewel er sprake is van een limiet geldt deze grens alleen maar voor de snelheid. Het internet wordt vertraagd maar je bent dan nog wel bereikbaar via Whatsapp. Bij deze contracten is er sprake van een vertraging van de internetsnelheid naar 64 Kbps; voldoende om te kunnen chatten met Instant Messaging apps maar niet genoeg om video’s te streamen. De providers die dit aanbieden zijn Youfone (15GB grens), Vodafone en KPN.

Geen datalimiet (écht onbeperkt)

De enige echte abonnementen die je als onbeperkt mag bestempelen zijn de contracten zonder enige vorm van een limiet. Internetten zonder grenzen: wie wil dit nu niet? Vrij en zonder zorgen de teugels laten vieren als het op gebruik van de dataslurpers op je mobiel aankomt. Netflixen, Skypen en Spotify wanneer je dat wil en niet stoppen omdat je databundel het niet toelaat. De één noemt het Unlimited internet terwijl de ander het écht onbeperkt noemt; het contract zonder enige vorm van beperking is mateloos populair. Dat is niet zo vreemd; technologische ontwikkelingen zoals 4G en de wildgroei aan miljoenen apps in elke categorie zorgen ervoor dat de Nederlander meer data dan ooit nodig heeft. Het mobiele dataverbruik blijft sterk toenemen blijkt uit het laatste rapport van de ACM. Jaar op jaar verbruiken we meer MB’s en binnen onafzienbare tijd is het weer verdubbeld. De vraag naar abonnementen met een onbepaalde limiet neemt hierdoor sterk toe. Er zijn op dit moment maar enkele mobiele aanbieders die sim only met onbeperkt internet aanbieden. Dit zijn T-Mobile, Tele2 en Robin Mobile.

Providers met onbeperkte databundels

Zoals eerder gezegd is de “ongelimiteerde” databundel niet bij iedere telecomprovider een standaard abonnement. Een handvol aanbieders kunnen dit leveren; Vodafone, Tele2, T-Mobile, KPN, Youfone en Robin Mobile. Een korte uitleg van de mogelijkheden bij deze telecomproviders lees je hieronder.

Robin Mobile

robin mobileRobin Mobile is een vreemde eend in de bijt omdat het de enige provider is die echt alles onbeperkt aanbiedt. Er zijn niet veel abonnementen maar deze bieden allen onbeperkt bellen, sms’en en data aan. Dit betekent geen onverwachte kosten terwijl je kunt blijven internetten. Er zijn internetabonnementen met diverse snelheden beschikbaar.

Tele2

Tele2Bij Tele2 kun je alleen terecht met een 4G smartphone en dat heeft een reden. Voor 3G internet maak je bij Tele2 namelijk gebruik van het T-Mobile netwerk. Dit is voor de gebruiker een goede oplossing maar het kost Tele2 meer geld. T-Mobile startte begin 2017 met onbeperkt internet dan kan Tele2 natuurlijk niet achterblijven. Het is vanaf 2017 mogelijk om een onbeperkte databundel bij Tele2 af te sluiten voor een vast bedrag per maand.

T-Mobile

t-mobileDe andere aanbieder waarbij je kan kiezen voor onbeperkt internet bij een sim only abonnement is T-Mobile. Ook bij deze abonnementen geldt dat je geen MB’s hoeft bij te kopen of dat de snelheid verlaagd wordt. De “Unlimited” abonnementen van de provider geven je iedere dag met een tegoed van 5GB. Deze dagelijkse bundel is geldig in Nederland en de EU. Je ontvangt een sms als dit tegoed bijna op is. Deze kun je vervolgens gratis aanvullen met 1 GB-aanvullers.

Youfone


In het midden van 2017 komt Youfone met de nieuwe alles onbeperkt bundel. Nadat T-Mobile en Tele2 veel nieuwe klanten hebben gelokt met het “Unlimited” aanbod probeert Youfone ook een stukje van de taart in handen te krijgen. Het contract van Youfone is eigenlijk niet te vergelijken met de andere abonnementen. Er is namelijk een fair use policy met een datalimiet van 15GB. Als deze hoge limiet bereikt is dan wordt de internetsnelheid vertraagd naar 64 Kbps.

Vodafone

vodafoneOnbeperkt internet is ook mogelijk bij de abonnementen van Vodafone in de vorm van BloX Beperkt Internet. Hoewel de naam doet denken aan een strenge beperking van je data betekent het juist dat je door kunt gaan met waar je mee bezig was. Bij de BloX uitbreiding van je Vodafone abonnement is het mogelijk om het internetverbruik te beperken. Als de limiet bereikt kan er gesurft worden met een lagere snelheid (64 Kbps) maar zonder buiten de bundel kosten. Zonder kosten kun je gebruik blijven maken van Facebook, Twitter en Instagram. Het voordeel is dat je deze feature altijd aan- en uit kunt zetten. De onbeperkte databundel geldt alleen voor Start M en Start L, en alle Smart, Red en Black abonnementen. Het werkt ook alleen in Nederland, niet in het buitenland.

KPN

kpnMet een databundel van KPN hoef je je geen zorgen te maken over torenhoge telefoonrekeningen. De grootste veroorzaker van hoge telefoonrekeningen is het verbruik van MB’s dat buiten de bundel valt. Bij KPN betaal je niets extra als de datalimiet bereikt is maar de snelheid wordt verlaagd. Dit betekent een downloadsnelheid van 64 Kb/s en 32 Kb/s uploadsnelheid. Je ontvangt hiernaast een sms als 50% en 75% en 100% van je databundel op is.

Sim only abonnement

Wie al in het bezit is van een smartphone of een los toestel bestelt, kan een sim only abonnement afsluiten. Bij een sim only abonnement blijft het toestel achterweg daar hoef je ook niet voor te betalen. Je betaalt enkel en alleen voor het internetten, bellen en sms’en binnen het abonnement. Een sim only abonnement is vaak vele malen goedkoper dan wanneer je een abonnement afsluit waarbij je een toestel krijgt. Voor dit toestel betaal je iedere maand een vast bedrag, zodat het toestel aan de provider wordt afbetaald. Als de contractperiode afgelopen is mag je volgens de Wet van Dam iedere maand opzeggen. Sim only is een stuk goedkoper en is door deze unieke eigenschap gewild en razend populair; bijna iedereen heeft immers vaak nog een goed werkend toestel thuis liggen. Een ander voordeel is dat je bij een sim only abonnement nergens aan vast zit. Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet kun je bij de sim only provider een internetbundel afsluiten.

Geschiedenis

Krant geschiedenisHet is een roerige periode geweest als het om onbeperkt mobiel internet gaat. De eerste berichten over internetten zonder limiet op een mobiele telefoon gaan terug naar 2005. T-Mobile startte de revolutie met een bundel genaamd T-Mobile Pocket Internet Totaal: een bundel met 64 Kb/s download en 16 kb/s uploadsnelheden voor een vast bedrag van € 9,50 per maand. Het nadeel: mobiele telefoon waren nog niet volledig geschikt voor mobiel internetten. Twee jaar later volgde KPN met het Eindeloos online abonnement van € 9,95 per maand. Dit was in 2007. In hetzelfde jaar werd de eerste iPhone gepresenteerd; de smartphone die alles veranderde. Het is moeilijk te geloven maar in 2007 was nog meer dan de helft van de Nederlanders niet geïnteresseerd in onbeperkt internet.

Millennials kunnen het zich waarschijnlijk niet herinneren maar T-Mobile was in eerste instantie de enige provider met de iPhone in het assortiment. Om nog meer consumenten over de streep te trekken ontwikkelde T-Mobile een nieuw type bundel genaamd i-abonnement. Dit innovatieve contract uit 2008 was er speciaal voor de iPhone koper, met een snelheid van maximaal 2 Mb/s. Veel sneller dan wat iedereen gewend was en ook nog eens zonder fair use policy. Dit was de droom van velen die door de komst van de iPhone waargemaakt werd. Het duurde niet lang voordat Vodafone ook met een onbeperkt iPhone abonnement op de proppen kwam, gevolgd door Ben en KPN.

In de nasleep van de iPhone volgde een lange reeks nieuwe smartphones die alleen meer data slurpen dan providers voor mogelijk hielden. Bij T-Mobile groeide het dataverkeer explosief met jaarlijks meer dan een verdubbeling van het verbruik. Dit leidde tot een onhoudbare situatie waarin de providers geen andere mogelijkheid zagen om het verbruik aan banden te leggen. In 2010 stellen de providers één voor één de gewraakte datalimiet in gecombineerde met een fair use policy. T-Mobile gaat als laatste partij overstag en in augustus 2011 stelt T-Mobile een datalimiet met snelheidsverlaging in. Grootverbruikers worden gedwongen over te stappen naar een bundel met limiet.

De nieuwe generatie

Het grotere verbruik zorgt ervoor dat er jarenlang geen enkele provider het aandurft om weer een bundel zonder datalimiet aan te bieden, totdat Robin Mobile ten tonele verschijnt. Als enige provider biedt Robin Mobile een écht onbeperkte sim only aan. Geen toestelabonnementen, maar alleen de simkaart en het contract. Drie jaar lang heeft het in Nederland een monopolie op onbeperkt mobiel internet. In navolging op collega’s in de Verenigde Staten besluit T-Mobile in Nederland als eerste grote netwerkprovider de stap te zetten. Vanaf begin 2017 is het weer mogelijk om een “Unlimited” abonnement bij de provider af te sluiten. Deze keer voor een vast bedrag van €35,- per maand. Tele2 blijft niet achter en gaat er € 10,- onder de prijs zitten. Onbeperkt internetten bij Tele2 is mogelijk vanaf € 25,- per maand. Geen limiet, geen snelheidsverlaging. Of KPN en Vodafone volgen? De tijd zal het leren.