• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Onbeperkt bellen

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Bel je meer dan de gemiddelde gebruiker? Dan zijn sim only abonnementen met 150 of zelfs 500 belminuten meestal niet voldoende voor jou. Je zult al snel merken dat een limiet niet werkt voor jouw belgedrag. Een onbeperkt bellen abonnement voorkomt dat je voor onverwachte kosten komt te staan als je over de limiet van je belbundel gaat.

Niemand houdt van hoge buiten-de-bundel kosten, toch? Daarom kiezen steeds meer mensen voor onbeperkt alles, inclusief ongelimiteerd bellen met vrienden en familie. De vraag naar dit soort abonnementen is de laatste jaren toegenomen, waardoor vrijwel alle providers dit nu aanbieden.

Ontdek nu welke sim only abonnementen met onbeperkt bellen in Nederland verkrijgbaar zijn. Wij vergelijken alle Nederlandse providers en presenteren de abonnementen overzichtelijk naast elkaar. Kies het abonnement dat perfect bij jou past.

Vergelijk sim only onbeperkt bellen

Waarom onbeperkt bellen?

De vraag is eerder: waarom niet? Als je overweegt om een contract met een ongelimiteerde belbundel te nemen, verbruik je waarschijnlijk meer dan gemiddeld. Immers, als je slechts 100 minuten per maand gebruikt, hoef je er niet bij stil te staan. Onbeperkt telefoneren is handig als je nu al veel belt of verwacht in de toekomst meer te gaan bellen.

De voordelen?

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het overschrijden van de limiet, waardoor “Bill Shock” verleden tijd is. Een onverwacht hoge telefoonrekening kan voor vervelende verrassingen zorgen. Met een onbeperkte bundel weet je van tevoren wat je betaalt en kom je niet voor negatieve verrassingen te staan.

Hogere kosten

Natuurlijk staat grenzeloos bellen gelijk aan een hoger tarief. Dat is begrijpelijk, gezien het feit dat je echt de hele dag met je contacten kunt bellen. Misschien niet omdat je van plan bent om de telefoon als babyfoon te gebruiken via het mobiele netwerk, maar het kan. Het verhoogde verbruik komt echter tegen een prijs.

Of dit hoger is dan wat je gewend bent te betalen, hangt af van je huidige abonnement. Als je bijvoorbeeld 10 euro betaalt voor een bundel met 200 minuten, is 3 euro extra betalen voor onbeperkt bellen geen groot verschil. Ongeacht je huidige verbruik, zal een onbeperkte sim only waarschijnlijk niet veel meer kosten dan je huidige tarief.

Wanneer kiezen voor onbeperkt?

Een bundel met onbeperkt bellen is een verstandige keuze als je regelmatig te maken krijgt met buiten-de-bundel kosten voor je belgedrag. In plaats van het dure tarief voor belminuten buiten de bundel te betalen, kies je voor een bundel zonder limiet. Geen limiet betekent geen extra kosten voor mobiel bellen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over met wie je belt, hoe lang je belt en hoe vaak je belt. Als je waarde hecht aan zekerheid en de garantie van een vast maandelijks bedrag, dan is een onbeperkt bellen sim only de juiste keuze voor jou.

Providers met onbeperkt bellen

Hoewel de vraag naar onbeperkte abonnementen toeneemt, zijn er nog steeds telecomproviders die dit niet aanbieden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg providers die hier wel op inspelen. Providers zoals Budget Mobiel spelen handig in op de groeiende vraag door sim only-abonnementen aan te bieden met onbeperkt bellen, internet en sms’jes. Andere providers die onbeperkt bellen aanbieden zijn onder andere Odido, Ben, KPN, Youfone en Simpel. In de vergelijker van Sim-only-internet.nl vergelijken we al deze providers en hun tarieven, zodat jij kunt profiteren van de laagste prijzen voor onbeperkt bellen.

Uitzonderingen

Hoewel een onbeperkt bellen abonnement je de mogelijkheid geeft om continu met je vrienden te bellen, zijn er enkele uitzonderingen waar je op moet letten. Deze bundels zonder grenzen gelden alleen voor gesprekken binnen Nederland en niet in het buitenland. Hoewel alle bundels vanaf juni 2017 geldig zijn in de gehele EU, vallen belkosten buiten de EU niet onder de bundel. Dit kan leiden tot onverwachte extra kosten op je volgende factuur.

Ook zijn de duurdere premium-, 0900- en servicenummers in Nederland niet inbegrepen in de standaard bundel. Je kunt deze nummers wel bellen, maar de kosten komen bovenop de vaste kosten, wat kan resulteren in een hogere factuur.

Geen startkosten

Bij een standaard belbundel worden er startkosten in rekening gebracht zodra je een gesprek begint. Deze kosten worden afgetrokken van je totale aantal belminuten. Bij een onbeperkt aantal belminuten is dit niet van toepassing. Het is ook niet nodig om je zorgen te maken over de facturering per seconde of per minuut, aangezien het aantal belminuten onbeperkt is. Het maakt niet uit hoeveel gesprekken je voert en hoelang deze duren, omdat er geen limiet is op het aantal belminuten.

Maandelijks opzegbaar of niet?

Bij het kiezen van een bundel krijg je meestal drie opties voor de contractduur: 1, 12 en 24 maanden, hoewel niet elke provider een maandelijks contract aanbiedt. Het maandcontract is doorgaans duurder, maar biedt de grootste flexibiliteit, waardoor je snel kunt overstappen naar een andere provider indien nodig. Aan de andere kant is het contract van twee jaar het voordeligst, maar hierbij ben je wel 12 maanden gebonden aan dezelfde provider. Welke periode het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en situatie.