• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Onbeperkt bellen

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Bel je meer dan de gemiddelde gebruiker? Dan is een sim only abonnement met 150 minuten of zelfs 500 minuten meestal niet voldoende. Je merkt al snel dat een limiet niet werkt voor jou. Een onbeperkt bellen abonnement voorkomt dat je voor onverwachte kosten komt te staan als je over de limiet van de belbundel gaat.

Wie houdt er nu van hoge buiten-de-bundel kosten? Niemand. Daarom kiezen steeds meer mensen voor onbeperkt alles, inclusief ongelimiteerd bellen met je vrienden en familie. De vraag naar dit soort abonnementen is de laatste jaren toegenomen waardoor vrijwel alle providers dit nu aanbieden.

Bekijk nu welke sim only abonnementen met onbeperkt bellen in Nederland verkrijgbaar zijn. Wij vergelijken alle Nederlandse providers en leggen de abonnementen overzichtelijk naast elkaar neer. Kies het abonnement dat bij jou past.

Vergelijk sim only onbeperkt bellen abonnementen

Waarom onbeperkt bellen?

De vraag is eerder waarom niet? Als je erover nadenkt om een contract met een ongelimiteerde belbundel te nemen dan verbruik je waarschijnlijk meer dan gemiddeld. Je denkt er immers niet over na als je maar 100 minuten per maand verbruikt. Onbeperkt telefoneren is handig als je nu al veel belt of in de nabije toekomst dit gaat doen.

De voordelen? Je gaat niet meer over de grens waardoor Bill Shock verleden tijd is. Een telefoonrekening die veel hoger is dan verwacht kan voor vervelende situaties zorgen. Met een onbeperkte bundel is dit verleden tijd. Je weet vooraf wat je betaalt en je krijgt niet meer te maken met negatieve verrassingen.

Kosten berekenen

Hogere kosten

Uiteraard staat grenzeloos bellen tot je erbij neervalt gelijk aan een hoger tarief. Dat is niet vreemd als je erover nadenkt dat je écht de gehele dag met je man, vriend, kennis of belmaatje kunt telefoneren. Als je wil kun je zelfs de telefoon gebruiken als babyfoon via het mobiele netwerk. Nu is dit waarschijnlijk niet waarom je ervoor kiest, maar het kan. Het verhoogde verbruik komt tegen een prijs.

Of dit hoger is dan wat je gewend bent te betalen hangt af van wat je nu betaald. Als je nu een bundel hebt met 200 minuten dan worden de kosten ongetwijfeld hoger. De vraag is echter hoeveel hoger? Als je 10 euro betaalt voor een bundel met 200 minuten dan is 3 euro extra betalen voor bellen zonder limiet niet een groot verschil. Wat je op dit moment ook verbruikt, een onbeperkte sim only kost waarschijnlijk niet zoveel meer als je huidige tarief.

Wanneer kiezen voor onbeperkt?

Een bundel met onbeperkt bellen is verstandig als je geregeld geconfronteerd wordt met buiten-de-bundel kosten voor je belgedrag. In plaats van het dure tarief van belminuten buiten de bundel te betalen kies je voor een bundel zonder limiet. Geen limiet betekent geen extra kosten voor mobiel bellen. Je hoeft je dan niet meer druk te maken over naar wie je belt, hoelang je belt en hoe vaak je belt. Als je van zekerheid houdt en de garantie van een vast maandelijks bedrag dan is de onbeperkt bellen sim only je keuze.

Providers onbeperkt bellen

Providers onbeperkt bellenTerwijl de vraag naar onbeperkte abonnementen toeneemt zijn er nog altijd telecomproviders die het niet aanbieden. Jammer genoeg is de keuze hierdoor beperkt maar het goede nieuws is dat het er meer dan een handvol zijn. Een provider zoals Robin Mobile speelt handig op de toegenomen vraag in door sim only’s aan te bieden met onbeperkt bellen, internet en sms’jes. Andere providers bieden ook onbeperkt bellen aan zoals T-Mobile, Tele2, Ben, KPN, Youfone en Simpel. In de vergelijker van Sim-only-internet.nl leggen we al deze providers en de bijbehorende tarieven naast elkaar zodat jij profiteert van de laagste prijzen voor onbeperkt bellen.

Uitzonderingen

Het onbeperkt bellen abonnement geeft je de mogelijkheid om continu met je vrienden aan de lijn te hangen maar niet alles is inclusief. Dit is iets waar je op moet letten als je er gebruik van maakt. De bundels die geen grenzen hebben gelden voor Nederland en niet in het buitenland. Vanaf juni 2017 gelden alle bundels voor de gehele EU maar als je buiten de EU reist dan vallen deze belkosten niet onder de bundel. Het gevolg is dat de maand erop dan alsnog een hogere rekening op de deurmat ligt.

De duurdere premium-, 0900 en servicenummers in Nederland vallen ook niet onder de standaard bundel. Je kunt deze nummers wel bellen maar de kosten komen bovenop de vaste kosten met een hogere rekening als gevolg.

Geen startkosten

Bij een standaard belbundel is er sprake van startkosten als je een gesprek begint. Deze kosten worden van je totale aantal belminuten afgetrokken. Bij een onbeperkt aantal belminuten is dit niet van toepassing. Het is ook niet interessant om na te denken over het feit of gesprekken per seconde afgerekend worden of per minuut. Het aantal belminuten is immers oneindig. Wat je ook verbruikt aan belminuten, hoeveel gesprekken je start en hoelang deze telefoontjes duren is niet van van belang.

Maandelijks opzegbaar of niet?

Bij de keuze van een bundel krijg je meestal drie opties voorgeschoteld als het om de contractduur gaat. Deze opties zijn 1, 12 en 24 maanden hoewel niet iedere provider het maandelijkse contract aanbiedt. Voor het maandcontract betaal je het meest maar dan heb je ook de grootste vrijheid en kun je snel overstappen naar een andere provider als je dat wilt. Aan de andere kant is het contact van twee jaar het goedkoopst, maar dan ben je voor 12 maanden gebonden aan dezelfde provider. Welke periode het beste is verschilt per persoon en per situatie.