• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Nieuwe telefoon kopen of sim only nemen?

hulp

Nieuwe telefoon kopen of sim only nemen?

Iedereen is voortdurend op zoek naar manieren om te besparen terwijl men graag hetzelfde wil blijven doen. Dit is niet anders voor de mobiele kosten. Een manier om te besparen op de belkosten is een sim only abonnement. Dit is het type abonnement waarbij je geen mobiele telefoon krijgt maar alleen de simkaart. Dit betekent lagere kosten maar geen nieuwe mobiele telefoon. Het is dan ook alleen geschikt als je zelf een mobiele telefoon hebt die je kunt gebruiken met de simkaart.

Hoelang gaat de batterij mee?

Hoe ouder een mobiele telefoon wordt, hoe korter de batterij meegaat. Om te bepalen of het tijd is voor een upgrade kun je controleren hoelang de batterij precies meegaat. Dit betekent niet dat je de batterij oplaad, weglegt en er niets mee doet totdat de batterij leeg is. Het gaat erom hoelang de batterij meegaat tijdens normaal gebruik. Laad de mobiele telefoon in de ochtend volledig op en gebruik de mobiele telefoon zoals je normaal ook doet. Bekijk de laatste status updates op Facebook, video’s op YouTube en de laatste foto’s op Instagram. Als de batterij om 19.00 uur nog niet leeg is na veelvuldig gebruik dan is de batterij nog in orde. Het is echter tijd voor een upgrade als de batterij al in het begin van de middag leeg is.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Is er schade?

Met een sterke case blijft de behuizing lang goed maar dit is niet het geval als je geen enkele vorm van bescherming gebruikt hebt. Zijn er diepe krassen op het scherm of misschien zelfs barsten? Is de gevoeligheid van het display afgenomen en reageert het niet meer snel? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of het toestel schade heeft of niet. Bekijk niet alleen de behuizing en het display maar ook de camera. Zijn er krassen op de lens of is de lens vies en niet meer schoon te maken? Dit soort zaken kunnen er samen voor zorgen dat de telefoon niet meer lang meegaat voordat er iets niet meer werkt.

Updates van het besturingssysteem

Fabrikanten van smartphones brengen geregeld een update van het besturingssysteem naar de mobiele telefoons die men geproduceerd heeft. Bij oude smartphones kan een update ervoor zorgen dat bepaalde apps niet meer goed werken of soms zelfs helemaal niet geïnstalleerd kunnen worden. De nieuwe features in de update werken mogelijk ook niet op de mobiele telefoon. Hoe functioneert de mobiele telefoon na een update? Bepaal aan de hand van de update mogelijkheden of je mobiele telefoon nog een tijdje mee kan gaan of niet. Als je weet dat de smartphone de nieuwe versie van het besturingssysteem niet aankan of als er geen updates meer komen voor de mobiele telefoon dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe mobiele telefoon.

Genoeg opslagruimte?

Een probleem waar veel smartphone gebruikers tegenaan lopen is de beperkte opslagruimte. Oudere mobiele telefoons hebben vaak weinig opslagruimte waardoor de ruimte snel vol raakt. Een smartphone met 4GB opslagruimte is bijvoorbeeld voor veel gebruikers onvoldoende voor hedendaags gebruik. Het wordt hoog tijd om over te stappen naar een nieuwe smartphone met meer opslagruimte als je te weinig opslagruimte hebt. Dit is vooral het geval als je steeds foto’s, muzieknummer en apps moet verwijderen om ruimte te maken.