• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Budget Mobiel?

Home / Welk netwerk gebruikt Budget Mobiel?
budget mobiel
hulp

Welk netwerk gebruikt Budget Mobiel?

Met een lage naamsbekendheid in Nederland weet Budget Mobiel wél de aandacht te trekken. Dat doet het met televisiereclames, radiospotjes en de gebruikelijke advertenties op het internet. Maar omdat weinig mensen bekend zijn met de diensten van zowel Budget Thuis als Budget Mobiel, kun je je gaan afvragen welk netwerk de provider gebruikt.

Is het T-Mobile? VodafoneZiggo? Of KPN? Want stel dat je in de buurt van de grens woont, dan is het belangrijk een netwerk te kiezen met een gezonde dekking in je regio.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Ben je van plan om een Budget Mobiel abonnement te nemen? We vertellen je meer over het netwerk waar Budget Mobiel gebruik van maakt.

Ga naar Budget Mobiel

Robin Mobile en Budget Thuis hebben in 2019 hun krachten gebundeld. Samen zijn zij verdergegaan onder een gezamenlijke naam: Budget Mobiel. Vanaf januari 2020 betekent dit dat alleen nog maar de Budget Mobiel-naam wordt gebruikt, maar de diensten verlopen nog wel steeds via hetzelfde netwerk: dat van KPN.

Ruim één miljoen klanten kregen al gas en stroom van Budget Energie, het bedrijf waar het allemaal mee begon. Alleen was dat niet genoeg. Inmiddels zijn meer producten aan dit aanbod toegevoegd, die overigens allemaal te maken hebben met het huishouden, waaronder een alles-in-1-pakket en nu dus ook mobiele diensten.

In tegenstelling tot KPN zelf, T-Mobile en VodafoneZiggo heeft Budget Mobiel geen licentie voor een eigen netwerk. Dat is immers alleen weggelegd voor de grote providers van Nederland. Die licentie is er niet en komt er ook niet. En daarom maakt Budget Mobiel gebruik van de telecomdiensten van KPN.

Wanneer je een abonnement neemt bij Budget Mobiel, dan maak je dus gebruik van precies hetzelfde netwerk als de klanten van KPN. Het enige verschil? De prijzen die je betaalt. Voor een lager maandbedrag kun je gebruikmaken van het KPN-netwerk, terwijl je precies dezelfde dekking hebt als bij KPN zelf. Het is niet eens zo dat mensen met een KPN-abonnement voorrang krijgen. Van dekking tot signaal: alles is exact hetzelfde.

kpn dekking

Bereik

Wanneer je het aanbod van Budget Mobiel onder de loep neemt, dan kom je erachter dat er vrij weinig keuze is. Maar de beperkte keuze heeft wel één aantrekkelijk verkoopargument: de lage prijs. Er zijn slechts twee sim only abonnementen te kiezen bij Budget Mobiel: Basis en Onbeperkt. Het verschil tussen beiden? De hoeveelheid data. Bij Basis krijg je 7GB data, bij Onbeperkt is er geen limiet voor het dataverbruik.

Welke van de twee abonnementen je ook kiest; bij Budget Mobiel maak je altijd gebruik van het KPN netwerk. Het bereik en de dekking zijn daardoor geen reden tot zorgen. Overal in Nederland werkt KPN aan een dekking voor 5G en mocht dat er nog niet zijn, dan gaat de verbinding automatisch over naar het 4G-netwerk van KPN. Zo ben je altijd verzekerd van een hoogwaardige én snelle verbinding met het netwerk.

Budget Mobiel Onbeperkt: 14 GB per maand in de EU.

Internetabonnementen

De mobiele abonnementen van Budget Mobiel zijn verkrijgbaar met een looptijd van 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. Zoals je misschien al verwacht: hoe langer de looptijd, hoe goedkoper de maandprijs. Er is geen kredietcheck en met de app kun je je verbruik bijhouden. Daarnaast hebben de abonnementen een fair use policy en deze snelheden:

  • Maximaal 5.0 Mbps downloadsnelheid
  • Maximaal 1.0 Mbps uploadsnelheid

Voor het Budget Mobiel Onbeperkt abonnement geldt een datalimiet in de EU. Onbeperkt internetten met dit abonnement is enkel mogelijk in Nederland. Daarbuiten, in de EU, kun je maximaal 14 GB per maand verbruiken. Dit is vastgelegd in de zogenaamde ‘Roam Like at Home’ verordening die alle providers moeten volgen. Gebruik van internet buiten de EU valt niet onder de bundel en is dus niet onbeperkt.

Bekijk de Budget Mobiel abonnementen

Fair use policy

Als je een Budget Mobiel Onbeperkt abonnement afsluit mag je onbeperkt GB’s verbruiken, zolang je het maar binnen de perken houdt. Dat wil zeggen, dat je de mobiele internetdienst gebruikt waarvoor deze bedoeld is. Zo mag je je simkaart niet gebruiken in een (rand)apparaat zoals een router, aldus Budget Mobiel in de voorwaarden. Het is dus niet de bedoeling dat je het onbeperkt internet abonnement gebruikt als vervanging voor een vaste internetverbinding.

Waarom niet? Omdat het kan resulteren in excessief en/of extreem gebruik, waardoor er problemen op het netwerk kunnen ontstaan. En daardoor kunnen andere gebruikers worden beperkt in het gebruik van datzelfde netwerk. Maar wees gerust: pas als je veel hoger dan het gemiddelde verbruik van 3 GB per maand komt, wordt het een probleem.

Op dit moment ziet Budget Mobiel een verbruik van 4 GB per dag als excessief en/of extreem. Als zij merken dat je op een bepaalde dag snel dit verbruik nadert, dan krijg je daar melding van via een sms. In de sms – die je krijgt bij 80% van je dagbundel – staat vermeld hoe je 1 GB extra kunt aanvragen.

budgetmobiel

Over Budget Mobiel

Budget Mobiel is nagenoeg onbekend als telecomprovider en dat heeft een duidelijke reden: het is nieuw. Het is de opvolger van Robin Mobile, de eerste aanbieder in Nederland met een echt onbeperkt aanbod voor mobiel bellen, sms’en en internetten voor een vast bedrag per maand. Dat deed het al vanaf 2012, toen ook al via het netwerk van KPN. Het was een schot in de roos en vele duizenden klanten stapten over naar Robin Mobile.

Om de lage tarieven te kunnen waarborgen, fuseerde Robin Mobile met Budget Thuis. Al sinds 2011 levert Budget Energie stroom en gas aan Nederlandse huishoudens. De bundeling van de krachten leidde tot Budget Mobiel dat vanaf 2019 onder die naam verderging. Bestaande klanten van Robin Mobile gingen over op Budget Mobiel, maar de abonnementen bleven doorlopen – alleen onder een andere naam. Het voordeel? Door het combineren van verschillende diensten kun je combikorting krijgen.