• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Maandelijks opzegbaar

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Een sim only abonnement blijft onverminderd populair met elk jaar een gestage groei van het aantal afgesloten abonnementen. Dankzij de kostenbesparing, flexibiliteit en lage maandtarieven lijkt deze populariteit alleen maar toe te nemen. Een sim only abonnement omvat een contract van 1, 12 of 24 maanden, waarbij je alleen betaalt voor belminuten, sms’jes en data.

Hoewel velen nog steeds gebonden zijn aan langlopende contracten van 1 of 2 jaar, is dit tegenwoordig niet langer een vereiste. Maandelijks opzegbare contracten winnen aan populariteit. Met deze flexibele optie kun je je abonnement op elk gewenst moment opzeggen, zonder langdurige verplichtingen. Geniet van maximale vrijheid en profiteer tegelijkertijd van de lage maandelijkse kosten, zo lang als jij dat wilt. Ontdek nu welke sim only abonnementen met maandelijkse opzegmogelijkheid beschikbaar zijn in Nederland.

Vergelijk maandelijkse sim only

Wanneer kiezen voor een maandelijks contract?

Een maandelijks contract voor een sim only is geschikt voor iedereen, maar het is vooral ideaal in bepaalde situaties en voor specifieke personen:

Introductie van een nieuwe telefoon

Wanneer je huidige telefoonabonnement met toestel afloopt en je liever een aantal maanden wacht op de introductie van een nieuw model, biedt een maandelijks opzegbare sim only de perfecte oplossing. Je hoeft geen nieuw toestel te kiezen waar je eigenlijk niet helemaal tevreden mee bent, en je zit ook niet vast aan een langdurig contract. Terwijl je wacht op de nieuwe smartphone, kun je tijdelijk gebruikmaken van de flexibiliteit van een sim only en het abonnement eenvoudig stopzetten zodra het nieuwe model beschikbaar is.

Tijdelijk verblijf in Nederland

Voor mensen die tijdelijk in Nederland verblijven en niet precies weten hoe lang ze blijven, is een prepaid simkaart vaak de standaardkeuze. Echter, een sim only abonnement met maandcontract is hier net zo geschikt voor, misschien zelfs beter. De tarieven zijn over het algemeen lager en er is geen gedoe met beltegoed, waardoor je altijd kunt bellen zonder zorgen.

Financiële uitdagingen

Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is geschikt voor mensen die in het verleden te maken hebben gehad met financiële problemen. Het maandelijkse contract zorgt ervoor dat er geen langdurige verplichtingen zijn. Mocht er dan een keer een telefoonrekening niet betaald worden, is het risico zowel voor de provider als voor de persoon zelf kleiner. Het abonnement kan direct worden opgezegd als er sprake is van betalingsproblemen, waardoor verdere opstapeling van telefoonrekeningen wordt voorkomen.

Beginners

Mensen die gewend zijn aan een prepaid simkaart stappen vaak niet over op een sim only abonnement vanwege de lange looptijd van het contract. Met maandelijks opzegbare sim only abonnementen hoeft niemand zich meer zorgen te maken over lange contractduur. Voor beginners die nieuw zijn met telefoonabonnementen is het geruststellend om te weten dat het abonnement snel kan worden opgezegd als het niet bevalt.

Maandelijks opzegbaar na einde looptijd

Bij telefoonabonnementen met een looptijd van 12 of 24 maanden geldt na afloop van het contract een maandelijkse opzegtermijn. Gedurende de looptijd van het contract geldt deze opzegtermijn niet. Nadat het contract is verlopen, kun je het abonnement elke maand opzeggen. Dit komt doordat telefoonabonnementen stilzwijgend worden verlengd, zoals bepaald door de Wet Van Dam. Volgens deze wet mag je het contract na de eerste stilzwijgende verlenging maandelijks opzeggen, waarbij de opzegtermijn niet langer mag zijn dan een maand. Dit is ook vastgelegd in de Telecommunicatiewet.

Onbeperkt internet met maandelijkse opzegbaarheid

Een sim only abonnement met onbeperkt internet is niet bij alle providers verkrijgbaar. Sommige providers bieden abonnementen aan waarbij de internetsnelheid wordt verlaagd zodra de datalimiet is bereikt, terwijl andere extra kosten in rekening brengen voor het gebruik buiten de bundel. Momenteel is onbeperkt internet zonder limiet alleen mogelijk bij Robin Mobile. Bij Vodafone, T-Mobile en Tele2 wordt de snelheid van internet na het bereiken van de datalimiet teruggebracht naar 64 Kb/s. Bij zowel Robin Mobile als Vodafone, T-Mobile en Tele2 is het mogelijk om een maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt internet af te sluiten.

Maandelijks aanpasbaar

Bij sommige providers kun je het sim only abonnement elke maand aanpassen. Dit geeft de indruk dat je het abonnement altijd kunt verlagen naar een lager tarief, maar dat is niet altijd het geval. Er gelden vaak voorwaarden die minder gunstig zijn dan je misschien denkt. Zo is het bijvoorbeeld meestal niet mogelijk om over te stappen naar een lager maandtarief dan het oorspronkelijk afgesloten abonnement.