• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Maandelijks opzegbaar

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Een sim only abonnement is nog steeds razend populair. Het aantal afgesloten sim only abonnementen groeit zelfs nog ieder jaar. Door de besparing van kosten, de grote flexibiliteit en lage maandtarieven ziet het er niet naar uit dat deze groei afneemt. Een sim only abonnement bestaat uit een 1, 12 of 24 maanden contract waarbij je alleen betaalt voor de kosten van bellen, sms’en en internetten. Terwijl veel mensen nog steeds vast zitten aan een 1- of 2-jarig sim only contract, is dit nu niet meer nodig. Een maandelijks opzegbaar contract? Ja, ze zijn verkrijgbaar.

Het maandelijks opzegbare contract neemt toe aan populariteit. Dit contract kun je iedere maand opzeggen, wanneer jij dat wilt. Kies voor maximale vrijheid, terwijl je geniet van de lage maandlasten – voor zolang jij dat wilt.

Bekijk nu welke sim only abonnementen met maandelijkse abonnemeten in Nederland verkrijgbaar zijn. Wij vergelijken alle Nederlandse providers en leggen de abonnementen overzichtelijk naast elkaar neer. Kies het abonnement dat bij jou past.

Vergelijk maandelijks opzegbare sim only abonnementen

Wanneer kiezen voor een maandelijks contract?

Een maandelijks contract voor een sim only is voor iedereen geschikt maar het is nog meer geschikt voor bepaalde personen en situaties. Deze situaties worden hieronder uitgelegd:

Introductie nieuwe telefoon

Is je telefoonabonnement met toestel afgelopen? Dan kun je een nieuw toestel uitkiezen en weer een nieuw abonnement kiezen maar wat nu als je liever een aantal maanden wacht op de introductie van een nieuw model? De sim only die iedere maand op te zeggen is past perfect bij deze situatie. Je hoeft geen nieuw toestel uit te zoeken die je eigenlijk niet wilt en je hoeft ook geen jaarcontract af te sluiten. Terwijl je wacht op de nieuwe smartphone kun je tijdelijk gebruik maken van de sim only en het simpelweg stopzetten als de nieuwe mobiele telefoon uitgebracht is.

Tijdelijk verblijf in Nederland

Voor iemand die tijdelijk in Nederland verblijft en niet precies weet hoelang wordt normaal gesproken een prepaid simkaart aanbevolen. Een sim only met maandcontract past echter net zo goed bij deze situatie, misschien zelfs nog beter. De tarieven van een sim only zijn immers lager en is geen sprake van beltegoed waardoor de persoon altijd kan bellen.

Financiële problemen

Een maandelijks opzegbare sim only is geschikt voor personen die in het verleden te maken hebben gehad met betalingsproblemen. Het contract van een maand zorgt ervoor dat er geen langdurige verplichting aangegaan wordt. Mocht een telefoonrekening dan niet betaald worden dan is het risico voor de provider niet alleen kleiner maar ook voor de persoon zelf. Het abonnement direct opgezegd worden als er sprake is van betalingsproblemen. De achterstallige betalingen moeten dan nog wel voldaan worden maar het voorkomt dat de telefoonrekeningen zich opstapelen.

Beginners

Personen die gewend zijn aan een prepaid simkaart stappen vaak niet over op een sim only abonnement door de lange looptijd van het contract. Door de maandelijks opzegbare sim only’s hoeft niemand zich meer zorgen te maken over een lange contractduur. Voor beginners die nieuw zijn met telefoonabonnementen is het fijn om te weten dat het abonnement weer snel opgezegd kan worden als het niet bevalt.

Providers met maandcontracten

providersJammer genoeg is het niet bij iedere provider mogelijk om een maandelijks sim only abonnement te bestellen. Van de “grote” vier mobiele providers in Nederland bieden alleen Tele2 en Vodafone een sim only met maandcontract aan. T-Mobile en KPN bieden deze mogelijkheid niet. De kosten een maandelijks opzegbare sim only zijn doorgaans iets hoger dan het normale maandtarief. Dit zijn de kosten die betaald moeten worden in ruil voor de grotere vrijheid. Het verschilt per provider hoeveel hoger het maandtarief is. Dit zijn de providers die op dit moment een maandelijks opzegbaar abonnement in het assortiment hebben:

Maandelijks opzegbaar na einde looptijd

Bij elk telefoonabonnement van 12 of 24 maanden is er sprake van een maandelijkse opzegtermijn als het contract afgelopen is. Tijdens de looptijd geldt deze opzegtermijn niet. Na het verlopen van de einddatum van het contract kun je het contract iedere maand stopzetten. Dit komt doordat telefoonabonnement stilzwijgend verlengd worden. Volgens de Wet Van Dam mag je dit contract vervolgens iedere maand opzeggen. De opzegtermijn van een verlopen abonnement mag niet meer zijn dan een maand. De opzegtermijn van een maand geldt vanaf de eerste stilzwijgende verlenging. Dit wordt ook vermeld in de Telecommunicatiewet.

Onbeperkt internet maandelijks opzegbaar

Een sim only met onbeperkt internet is niet verkrijgbaar bij iedere provider. Er zijn providers die abonnementen aanbieden waarbij de snelheid van internet verlaagd wordt als de datalimiet bereikt is maar er zijn ook providers die extra kosten in rekening brengen voor het buiten-de-bundel gebruik. Onbeperkt internet zonder limiet is op dit moment alleen mogelijk bij Robin Mobile. Bij Vodafone, T-Mobile en Tele2 wordt de snelheid gereduceerd naar 64 Kb/s. Bij Robin Mobile maar ook bij Vodafone, T-Mobile en Tele2 is het mogelijk om een maandelijks onbeperkt internet abonnement af te sluiten.

Maandelijks aanpasbaar

Bij sommige providers is het mogelijk om het sim only abonnement iedere maand aan te passen. Dit geeft je misschien het idee dat het abonnement altijd verlaagd kan worden naar een lager tarief maar dat is niet het geval. Er gelden altijd voorwaarden die waarschijnlijk niet zo florissant zijn als je van tevoren denkt. Het is bijvoorbeeld meestal niet mogelijk om over te stappen naar een lager maandtarief dan het abonnement dat in eerste instantie afgesloten is.