• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Losse telefoon kopen: de voordelen

hulp

Losse telefoon kopen: de voordelen

De nieuwste smartphones worden door veel providers aangeboden in combinatie met een abonnement. Het is echter ook mogelijk om een losse telefoon aan te schaffen zonder een abonnement. Een los toestel kan worden gebruikt in combinatie met prepaid of sim only. Het aanschaffen van een losse mobiele telefoon in combinatie met een sim only abonnement kan stukken voordeliger uitvallen dan wanneer je een toestel in combinatie met een abonnement aanschaft.

Voordelen van een losse mobiel kopen

Wanneer je ervoor kiest om een losse smartphone aan te schaffen brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee. Allereerst is het toestel vrij van een abonnement, je zit hierdoor niet twee jaar of langer vast aan een bepaald abonnement. Het toestel is simlockvrij, je zit hierdoor ook niet vast aan één provider. Je kunt ervoor kiezen om te wisselen van provider of soort abonnement wanneer je maar wil. Wanneer je toestelprijzen met elkaar vergelijkt en vervolgens ook diverse sim only abonnementen met elkaar vergelijkt kan het aanschaffen van een losse mobiele telefoon in combinatie met een sim only abonnement vele malen goedkoper uitvallen dan wanneer je een abonnement afsluit waarbij een toestel wordt geleverd. Wanneer je je toestel zat bent kun je deze ook doorverkopen om vervolgens te kiezen voor een ander toestel. Je zit niet vast aan een abonnement en provider welke bij het toestel horen.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Verschillende opties

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe mobiele telefoon kan je natuurlijk terecht bij verschillende providers of smartphone makers die de nieuwste smartphones aanbieden. Een los toestel is nieuw waardoor je zeker weet dat het goed werkt. Schaf hierbij een sim only abonnement aan en je bent zeker van de meest voordelige optie.

Tweedehands
Wanneer je niet perse het allernieuwste toestel wil is het ook mogelijk om een tweedehands toestel aan te schaffen. Je hebt hierbij de keuze tussen gebruikte telefoons of refurbished telefoons. Een gebruikte telefoon is zoals de naam zegt al gebruikt, hier is verder niks mee gebeurd. Een mobiele telefoon die gebruikt is kun je bijvoorbeeld kopen via Marktplaats.nl, Facebook of via kennissen en familie.

Refurbished
Refurbished toestellen worden steeds meer aangeboden. Dit zijn toestellen die zeer kortstondig zijn gebruikt of gedeeltelijk/volledig zijn gereviseerd. Deze hebben allen een 100% controle ondergaan en bij bestelling ontvang je vaak een uitgebreid testrapport. Refurbished smartphones zijn de meest voordelige optie waarbij de kwaliteit gegarandeerd ook goed is. Het loont natuurlijk ook altijd om losse toestellen bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.